• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP επόμενη στάση: Le Mans!
Οι μάχες συνεχίζονται στην ιστορική πίστα της Γαλλίας
Νέα 15/05/2012 - 10:32

Το MotoGP επιστρέφει αυτήν την εβδομάδα στην πίστα της Γαλλίας, όπου ο οδηγός της Honda και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Casey Stoner, θα προσπαθήσει να μεγαλώσει την διαφορά του από τους διώκτες του, στην λίστα του Πρωταθλήματος! Μεγάλη πίεση αναμένεται να έχει από τον ομόσταυλό του Dani Pedrosa και τον εργοστασιακό οδηγό της Yamaha, τον Ισπανό Jorge Lorenzo! Άλλωστε, μέχρι στιγμής, αυτοί είναι οι τρεις που μοιράζονται τις θέσεις στο βάθρο κάθε αγώνα! Συνολικά οι τρεις τους, έχουν ανέβει στο βάθρο μαζί 16 φορές, σημειώνοντας καινούργιο ρεκόρ καθώς το προηγούμενο τρίο αναβατών είχε ανέβει 4 φορές λιγότερες!

 

Παράλληλα, στο Le Mans ο Stoner θα προσπαθήσει να ανέβει στο βάθρο για 19η συνεχόμενη φορά! Έχοντας κερδίσει τους δυο προηγούμενους αγώνες και καταφέρνοντας να ξεπεράσει το arm pump, κάτι τέτοιο δεν φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο για τον Αυστραλό Πρωταθλητή. Ο Lorenzo, μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Stoner, αποδεικνύεται ο πιο σοβαρός αντίπαλος του τελευταίου και στόχος του θα είναι η νίκη για να περάσει και πάλι στην πρώτη θέση της κατάταξης. Ας μην ξεχνάμε, ότι ο Ισπανός έχει ήδη δυο νίκες στην συγκεκριμένη πίστα.

 

Ο Dani από την άλλη, ο οποίος ανέβηκε για 100η φορά στο βάθρο στο Estoril, θα πρέπει να προσπαθήσει αρκετά για να πετύχει κάτι καλό, ίσως μια νίκη, σε μια πίστα που δεν έχει κερδίσει μέχρι στιγμής (στην μεγάλη κατηγορία). Από το δίδυμο της Monster Yamaha Tech 3 δεν περιμένουμε τίποτα άλλο, παρά δυνατές εμφύλιες κόντρες και ίσως το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να σπάσουν την δυνατή τριάδα της κορυφής.

 

Τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει στην Ducati, μετά το γεγονός ότι ο Rossi έχει βρει επιτέλους ένα στήσιμο που τον βολεύει και πέτυχε το καλύτερό του πλασάρισμα στην Πορτογαλία. Βέβαια, τα 26 δευτερόλεπτα διαφοράς από τον πρώτο δεν είναι ένα μικρό εμπόδιο που εύκολα μπορεί να υπερκεραστεί, ωστόσο οι άνθρωποι της Ducati μένουν στο γεγονός ότι αυτή η διαφορά είναι η μικρότερη που έχει σημειώσει αναβάτης της Ducati – από τον πρώτο – μετά την 7η θέση του Ιταλού, πέρυσι στο Misano. Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη πίστα ήταν που ανέβηκε για μοναδική φορά – την περασμένη χρονιά – στο βάθρο ο Ιταλός! Στιγμές σαν αυτήν της φωτογραφίας, σίγουρα θα θέλει να ξαναζήσει ο Vale.

 

Οι δορυφορικοί αναβάτες της Honda, o Alvaro Bautista (San Carlo Honda Gresini) και o νεοφερμένος Γερμανός Stefan Bradl (LCR Honda) θα έχουν ως στόχο να συνεχίσουν τις πολύ καλές εμφανίσεις του μέχρι τώρα, ενώ ο Hector Barbera με την δορυφορική του Ducati, θα κοιτάξει να βελτιώσει την 10η θέση που πέτυχε στον προηγούμενο αγώνα. Μοναδικός στόχος του Karel Abraham, θα είναι να τερματίσει για πρώτη φορά σε αγώνα φέτος, κάτι που δεν κατάφερε στους τρεις προηγούμενους.

 

Στο μέτωπο των CRT, ο τραυματίας Colin Edwards θα αντικατασταθεί από τον Chris Vermeulen ενώ το δίδυμο της Power Electronics AsparRandy de Puniet και Aleix Espargaro – θα κονταροχτυπηθούν για τον άτυπο τίτλο της καλύτερης CRT μοτοσυκλέτας του grid, με τον πρώτο να έχει ένα επιπλέον κίνητρο, μιας και αγωνίζεται μέσα στην πατρίδα του.

 

Επόμενο άρθρο »

Η GP10 του Stoner νίκησε την GP11 του Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Donington: Φωτογραφικό Αφιέρωμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα