• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Honda Gresini στοχεύει να επιστρέψει στις νίκες
Το αφεντικό της San Carlo Honda Gresini, τρέφει ελπίδες στον Toni Elias, αλλά και στην εργοστασιακή RC212V
Νέα 22/01/2009 - 13:33
Πάνω από δυο χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία νίκη της δορυφορικής ομάδας της Honda του Fausto Gresini. Ένα ρεκόρ που ο Ιταλός, πρώην δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα GP125, ανυπομονεί να καταρρίψει μέσα στο 2009, φέρνοντας ξανά στις τάξεις της ομάδας του, τον Ισπανό Toni Elias – τον αναβάτη που του είχε χαρίσει την τελευταία νίκη στο Πορτογαλικό Grand Prix του 2006

“Μετά από μια δύσκολη για εμάς περσινή σεζόν, αντικειμενικός στόχος μας για φέτος, είναι να παλέψουμε με τους καλύτερους. Μόνο ένας αναβάτης μπορεί να κερδίσει, αλλά για φέτος θα οδηγήσουμε για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου”, δηλώνει ο ίδιος ο Gresini, η ομάδα του οποίου σημείωσε ως καλύτερο τερματισμό σε αγώνα της περσινής σεζόν μια 4η θέση.

“Πάντοτε υπό το καθεστώς ιεραρχίας, σε ότι αφορά την διάθεση εργοστασιακών εξαρτημάτων από την Honda, για φέτος η ομάδα κέρδισε τα δικαιώματα για μια εργοστασιακών προδιαγραφών RC212V για τον Elias. Μέχρι στιγμής, ο Ισπανός αναβάτης καλείται να δοκιμάζει την στάνταρ, δορυφορική μοτοσυκλέτα του 2009, ενώ η κατάσταση θα αλλάξει στις πρώτες επίσημες δοκιμές της χρονιάς, στις 5 Φεβρουαρίου στην πίστα της Sepang”

“Η δουλειά πάνω στην μοτοσυκλέτα του Toni, θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα, με στόχο να είναι οπωσδήποτε έτοιμη για την Sepang”, εξηγεί ο Gresini και συνεχίζει λέγοντας, “πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα πανομοιότυπη με αυτές που χρησιμοποιούν οι εργοστασιακοί αναβάτες της Honda, άκρως ανταγωνιστική, που με αφήνει χαλαρό και θετικό για το τι πρόκειται να φέρει το 2009. Όσο για τον δεύτερο αναβάτη της ομάδας, Alex de Angelis, μπορεί να είχε μια δύσκολη πρώτη χρονιά, αλλά επίσης πιστεύω ότι μπορεί να τα πάει καλύτερα φέτος, με την επιπλέον εμπειρία που απέκτησε”

Οι μεταγραφικές επιλογές του Gresini, αρχικά συμπεριλάμβαναν και τον πρώην συνεργάτη του, Marco Meladri, με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή, όμως ο Ιταλός αναβάτης απέρριψε την πρόταση. Μια ίσως καταστροφική απόφαση για το Meladri, μια και το μέλλον του στα MotoGP είναι μετέωρο. Αν και δεν χωρούν συναισθηματισμοί στον ανελέητο κόσμο της κορυφαίας κατηγορίας ανταγωνισμού, ο Gresini ευχήθηκε ότι καλύτερο στον πρώην συνεργάτη/ αναβάτη του, λέγοντας “θα είναι αμαρτία αν δυο αναβάτες της κλάσης του Meladri και του John Hopkins (άλλος ένας πρώην αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki με αβέβαιο μέλλον στα MotoGP), μείνουν εκτός αγώνων για φέτος”

Επόμενο άρθρο »

.

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi και το ...τέρας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα