• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto Guzzi Concept SportBike
Από τον Luca Bar
Τεστ-Μοντέλα 06/04/2012 - 16:05

Ο σχεδιαστής Luca Bar, εισάγει μια νέα θελκτική μοτοσυκλέτα που "βλέπει" προς Moto Guzzi Sportbike, ένα μοντέλο που οι πιστοί της Ιταλικής φίρμας απ’ όλον τον κόσμο, ονειρεύονταν για χρόνια! Ο Luca είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα μοντέρνο και αθλητικό πλαίσιο για τον τυπικό “Guzzi” V-Twin κινητήρα και το αποτέλεσμα είναι πράγματι πολύ ωραίο.

Ο σχεδιασμός του πλαισίου και του πίσω μέρους είναι ολοφάνερα επηρεασμένος από την Aprilia RSV4, ενώ μπροστά έχουμε μια τύπου Hossak ανάρτηση, στην θέση ενός τυπικού πιρουνιού που, σύμφωνα με τον ίδιο τον σχεδιαστή: «επιτρέπει μικρότερο μεταξόνιο προς συνολική βελτίωση της συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας, το οποίο είναι – συνήθως – το αδύναμο σημείο της Guzzi». Το μονόπλευρο ψαλίδι είναι μια ωραία και στυλάτη παρέμβαση, όπως και τα φέρινγκ από ανθρακόνημα (που θυμίζουν επίσης την RSV4).

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχει δεχτεί τόσο μεγάλη επιρροή από την ναυαρχίδα της Aprilia, έχει νόημα αν αναλογιστούμε ότι και τα δυο brands ελέγχονται από την Piaggio Group. Εάν ποτέ συζητηθεί το ενδεχόμενο να βγει στην παραγωγή μια Moto Guzzi sportbike, οπωσδήποτε οι άνθρωποι της Piaggio θα γλύτωναν πολλά χρήματα, εάν αυτό το project προέκυπτε μέσα από το αντίστοιχο της RSV4. Βέβαια, δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολο να δούμε να εφαρμόζεται μια τέτοια ιδέα… με την Aprilia να έχει εδραιωθεί ως το sport-αγωνιστικό brand του Ομίλου, ο ρόλος του ονόματος Moto Guzzi παραμένει ασαφής και αόριστος.

Ωστόσο τα όνειρα δεν κοστίζουν τίποτα, σωστά;

Επόμενο άρθρο »

Piaggio X10: Νέα οικογένεια GT

« Προηγούμενο άρθρο

2o Panigale @ Yas Marina φωτογραφικό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα