• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ezpeleta: "Θετικές οι επαφές με τους κατασκευαστές"
Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το μέλλον του MotoGP
Νέα 25/03/2012 - 19:35

Σε μια συνάντηση που έλαβε χώρα την Παρασκευή στην Jerez, ο Πρόεδρος της Dorna - Carmelo Ezpeleta - και οι κατασκευαστές είχαν την ευκαιρία να συνεχίσουν τις συζητήσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και στην μείωση των λειτουργικών εξόδων.

 

Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από το τέλος της περασμένης σεζόν και θα καταλήξουν - πιθανότατα - σε αποφάσεις, στην επερχόμενη συνάντηση που θα διεξαχθεί στο Κατάρ λίγο πριν τον πρώτο αγώνα της νέας χρονιάς.

 

"Στις προηγούμενες συναντήσεις μας, συζητούσαμε κυρίως την φιλοσοφία του Πρωταθλήματος, πως να την βελτιώσουμε από οικονομικής απόψεως χωρίς να παραβλέπουμε βέβαια και το θέαμα" δήλωσε ο Ezpeleta. "Κάναμε τις προτάσεις μας στους κατασκευαστές και κάποιες ιδέες έγιναν αποδεκτές, ενώ άλλες όχι. Τώρα θα εξετάσουμε τις δικές τους προτάσεις, ώστε όταν ξανασυναντηθούμε στο Κατάρ, να μπορούμε να συμφωνήσουμε στο πως να κάνουμε το Πρωτάθλημα καλύτερο, με έναν τρόπο που θα είναι οικονομικά βιώσιμος βέβαια..."

 

"Συζητούμε διάφορες ιδέες για την μείωση των εξόδων, όπως το να έχουμε μια μόνο μοτοσυκλέτα ανά οδηγό, όπως συμβαίνει στην Moto2 και στην Moto3, να μειώσουμε τον αριθμό των μηχανικών ανά οδηγό ή να βάλουμε ένα πλαφόν στην τιμή της μοτοσυκλέτας και να αποφασίσουμε ότι κάθε κατασκευαστής θα μπορεί να διαθέτει δυο εργοστασιακές και δυο δορυφορικές μοτοσυκλέτες, αλλά και πολλά άλλα πράγματα..."

 

"Πρέπει να εξετάσουμε πιο λεπτομερώς κάποιες ιδέες των κατασκευαστών... σε γενικές γραμμές οι συζητήσεις μαζί τους κινούνται σε θετικά πλαίσια"

 

Επόμενο άρθρο »

Φωτογραφικό: Jerez Ημέρα 1

« Προηγούμενο άρθρο

Jarvis: Πρέπει να πάμε στην Ασία και την Ν.Αμερική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα