• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Jerez υποδέχεται το MotoGP
Yamaha vs Honda, Ducati και CRT
Νέα 22/03/2012 - 13:38

Οι αναβάτες και οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας έχουν ήδη φτάσει στην Ισπανική πόλη, εκεί όπου χτες ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές για της Moto2 και Moto3. Την Παρασκευή, οι MotoGP μοτοσυκλέτες θα αναλάβουν δράση στο τελευταίο τεστ προετοιμασίας, πριν την έναρξη του φετινού Πρωταθλήματος στο Κατάρ. Η μακρόχρονη διακοπή πλησιάζει στο τέλος της και η Jerez θα μας δώσει μια ιδέα του τι πρέπει να αναμένουμε από την επερχόμενη χρονιά.

 

1. Yamaha vs Honda

 

Η 1000cc Μ1 τα έχει πάει πολύ καλά από την αρχή, όταν έκανε το ντεμπούτο της στο Brno πέρυσι, ωστόσο το κυριότερο είναι ότι ο Γιαπωνέζος κατασκευαστής μπορεί να υπερηφανεύεται για τους αναβάτες του. Ο Jorge Lorenzo (2ος πέρυσι) και ο Andrea Dovizioso (3ος αντίστοιχα) οπωσδήποτε θα στοχεύσουν ένα κλικ ψηλότερα φέτος, ενώ ο Ben Spies συνεχίζει να βελτιώνεται. Από την άλλη δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί, ότι ο Cal Crutchlow ήταν η έκπληξη στις δοκιμές της Μαλαισίας.

 

Οι μοτοσυκλέτες της Iwata έδειξαν πολύ καλά ισορροπημένες και σταθερά γρήγορες στο συγκεκριμένο τεστ και το μόνο που δεν έκαναν, ήταν να πιάσουν τελική ταχύτητα για πάνω από ένα γύρο. Ο Jorge είχε παραδεχτεί ότι δεν πίεσε όσο μπορούσε και αυτό σημαίνει ότι, πιθανότατα, έχουν έναν ακόμη άσσο στο μανίκι τους...

 

Από την πλευρά της, η Honda μπορεί να εξακολουθεί να βασίζεται στο ξεχωριστό ταλέντο του Casey Stoner, ενώ ο ομόσταυλός του - Dani Pedrosa - πρέπει να αποδείξει φέτος ότι μπορεί να είναι σταθερός καθ' όλη την χρονιά. Η κατάσταση διαφέρει αρκετά για την LCR και την ομάδα του Gresini. Η πρώτη θα κάνει την εμφάνισή της με έναν rookie, τον Stefan Bradl, ενώ η δεύτερη ομάδα είναι με έναν αναβάτη που θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζει, τον Alvaro Bautista.

 

Η RC213V έχει ένα σημαντικό πρόβλημα μέχρι στιγμής: τις ταλαντώσεις (chattering). Αυτό μπορεί να μην εμπόδισε τον Stoner να είναι πρώτος και στα δυο τεστ της Sepang, ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο κατασκευαστής με έδρα το Τόκυο, θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να εξαλείψει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

 

2. Το μυστήριο με την Ducati

 

Η νέα GP12 είναι ένα επαναστατικό project για τους Ιταλούς, με τους μηχανικούς της ομάδας να είχαν αναμφίβολα το πιο πολυάσχολο χειμώνα, κατασκευάζοντας μια μοτοσυκλέτα κυριολεκτικά από το μηδέν. Τον ενθουσιασμό των πρώτων δοκιμών στην πίστα της Μαλαισίας, ακολούθησε η ανησυχία κατά την διάρκεια του δεύτερου τεστ στην Sepang. Εκεί, ο Valentino Rossi άρχιζε να αντιμετωπίζει κάποια από τα προβλήματα που του είχαν παρουσιαστεί και πέρυσι. Ο μεγαλύτερος αντίπαλός τους αυτήν την στιγμή, είναι ο χρόνος που τρέχει... και αυτός είναι που χρειάζεται η ομάδα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ώστε να ρυθμίσουν το όλο project.   

 

Υπό αυτήν την έννοια, οι δοκιμές της Jerez αποκτούν θεμελιώδη σημασία για να δούμε σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η GP12, λίγο πριν την νέα σεζόν και ειδικότερα τους τρεις πρώτους αγώνες αυτής, καθώς μετά περιμένουν νέες αναβαθμίσεις. Ο στόχος της ομάδας θα είναι η συνεχής βελτίωση, όπως ο ίδιος ο Rossi υπογράμμισε, ώστε το ηθικό να παραμείνει υψηλό στις τάξεις της Ιταλικής ομάδας. Οι δορυφορικοί αναβάτες, ο Hector Barbera και ο Karel Abraham, θα ξεκινήσουν το Πρωτάθλημα με την GPZero που είναι η αλουμινένια version της μοτοσυκλέτας, χωρίς τις πρόσφατες αναβαθμίσεις.

 

CRT: H στιγμή της αλήθειας

 

Για πρώτη φορά θα δούμε όλες τις CRT, συγκεντρωμένες σε μια πίστα, να κονταροχτυπιούνται με τις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες. Τα περισσότερα βλέμματα θα συγκεντρώσουν οι ART, κατασκευασμένες από την Aprilia, οι οποίες ήταν και οι πιο ανταγωνιστικές κατά την διάρκεια των χειμερινών δοκιμών. Με δεδομένο ότι η Ισπανική πίστα είναι μικρότερη σε σύγκριση με αυτήν της Μαλαισίας, το κενό με τις πρωτότυπες δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα 5 δευτ. που είδαμε στην Sepang, ωστόσο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα... Ο Colin Edwards θα έχει στην διάθεσή του ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο της Suter για να δοκιμάσει, ενώ ο Michele Pirro θα οδηγήσει - για πρώτη φορά - την αληθινή και πραγματική FTR-Honda, μετά από μια σύντομη προθέρμανση στην Imola.

 

Επόμενο άρθρο »

Aprilia CRT

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi χορηγός του αδελφού του!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA