• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Smith: "Αφοσιωμένος 100% στην ομάδα!"
"Θα σκεφτώ το MotoGP μετά την λήξη της Moto2"
Νέα 11/03/2012 - 12:27

Το ντεμπούτο του Bradley Smith στην Moto2, πέρυσι, τον βρήκε να κατακτά την 7η θέση, ανεβαίνοντας τρεις φορές στο βάθρο, δίνοντάς του την δυνατότητα να υπογράψει μια τριετή συμφωνία με την Tech 3, σύμφωνα με την οποία θα αγωνιστεί στο MotoGP το 2013.

 

Πολλές οι προσδοκίες για τον Βρετανό, φέτος στην Moto2, ωστόσο τα πρόσφατα τεστ έδειξαν ότι η Tech 3 έχει ακόμη πολύ δουλειά μπροστά της πριν την επίσημη έναρξη του Πρωταθλήματος στο Κατάρ...

 

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης που έδωσε ο Smith στο motogp.com

 

Μετά από τρεις δύσκολες ημέρες στην Jerez, κατέληξες στο στήσιμο Νοεμβρίου της μοτοσυκλέτας σου, βγήκε κάτι θετικό από το τεστ αυτό;

 

"Δεν κερδίσαμε πολλά, αλλά είμαστε στην σωστή κατεύθυνση. Μαθαίνουμε συνέχεια και δεν νομίζω ότι είμαστε τόσο μακριά από τον στόχο μας. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη..."

 

Έχεις κάποια βάση για να πατήσεις στο επόμενο τεστ;

 

"Το τρελό είναι ότι πήραμε την μοτοσυκλέτα και την τροποποιήσαμε εκ νέου, έτσι θα έχω μια καινούργια μοτοσυκλέτα για το επόμενο τεστ! Δεν έχουμε κάνει ένα τεστ, από πέρυσι, στην ίδια μοτοσυκλέτα... Έχουμε βελτιωθεί, όπως και οι υπόλοιποι, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο, αλλά αυτός είναι και ο λόγος που είμαι στην Tech 3. Ελπίζω ότι στο Κατάρ θα είμαστε ανταγωνιστικοί και ότι μετά από 4-5 αγώνες θα βρούμε τον ρυθμό μας"

 

Πόσο πιστεύεις στην Tech 3, με αντιπάλους τις Kalex και Suter;

 

"Για να είμαι ειλικρινείς, η μοτοσυκλέτα ήταν πολύ χειρότερη πέρυσι και όμως ήμουν ανταγωνιστικός. Ήμουν πάντοτε σταθερός, τον χρόνο που έκανα στις κατατακτήριες τον έκανα και στον αγώνα... πιστεύω ότι οι αγώνες θα είναι πάντα το δυνατό μου σημείο, εκεί που οι άλλοι δυσκολεύονται... Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα, ξεκινώντας από την 18η θέση, πρέπει να είσαι μέσα στην πρώτη εξάδα αναβατών, να παλεύεις από τον πρώτο κιόλας γύρο και αυτό είναι που θέλουμε να πετύχουμε, μόλις έχουμε στα χέρια μας μια μοτοσυκλέτα με την οποία θα είμαστε ικανοποιημένοι"

 

Πιστεύεις ότι θα ανεβαίνεις στο βάθρο και θα πετύχεις νίκες φέτος;

 

"Οι στόχοι μας φέτος είναι να βελτιώσουμε τους χρόνους μας, να είμαστε στο βάθρο πιο συχνά και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε έναν αγώνα. Το τελευταίο θα είναι μπόνους για εμάς, είμαστε ρεαλιστές... Είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, αλλά τόσο καλύτεροι για νίκες; θα το δούμε... Αυτό θα φανεί στο Κατάρ, μετά από τους πρώτους 20 γύρους. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά και ρεαλιστές, γνωρίζουμε που βρισκόμαστε... έχουμε ακόμα ένα τεστ και πολλούς γύρους να κάνουμε για να ρυθμίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την μοτοσυκλέτα. Μετά είναι το Κατάρ, όπου θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα και η δουλειάς μας θα συνεχιστεί από εκεί".

 

Δεν σκέφτεσαι τον τίτλο δηλαδή;

 

"Δεν θεωρώ ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει βλέψεις για τον τίτλο, από τον πρώτο αγώνα... Διαδραματίζονται τόσα πολλά σε ένα Πρωτάθλημα, πρέπει να πάρουμε πόντους στους πρώτους τρεις αγώνες, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η Moto2 είναι μια κατηγορία τόσο περίπλοκη, που μπορεί να φαίνεται το Σάββατο ότι δεν έχεις καμία ελπίδα και να σηκωθείς το πρωί της Κυριακής και να κάνεις μερικές προσπεράσεις, να εγκαταλείψουν/πέσουν κάποιοι αναβάτες και να βρεθείς αναπάντεχα στο βάθρο...! Έτσι, αντί να υπέρ-αναλύουμε τα πάντα, προσπαθούμε να κάνουμε όσο πιο καλά γίνεται την δουλειά μας"

 

Ποιοι θα είναι οι κυριότεροι αντίπαλοί σου φέτος;

 

"Για να είμαι ειλικρινείς, δεν έχω ιδέα! Είναι πολύ δύσκολο να πεις, η φόρμα είναι παραπλανητικός παράγοντας... έχεις αναβάτες που πάνε καλά στις δοκιμές αλλά όχι και στους αγώνες, άλλοι που δεν μπορούν να κρατήσουν τον ρυθμό τους...Ξέρουμε ότι η Kalex είναι δυνατή, κέρδισαν το Πρωτάθλημα πέρυσι, όπως και η Suter που το διεκδίκησε... η Tech 3 προς το παρόν, προσπαθεί να τους συναγωνιστεί..."

 

Σε ποιο βαθμό θα επηρεάσει την φετινή σου απόδοση το γεγονός ότι θα συμμετάσχεις στο MotoGP του χρόνου;

 

"Οπωσδήποτε είναι πολύ καλό για έναν αναβάτη να έχει ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο... του δίνει σιγουριά. Δεν με ανησυχούν όλες οι κουβέντες για τις CRT και τους κανονισμούς, επειδή ό, τι και να γίνει θα είμαι στην Tech 3. Η καρδιά μου και η ψυχή μου είναι 100% στην ομάδα! Θέλω πάση θυσία να τα καταφέρω στην Moto2. Δεν θα ξεφύγω από τον στόχο μου, θα είμαι πιστά προσηλωμένος στους 17 αγώνες του Πρωταθλήματος και θα σκεφτώ το MotoGP μόνο μετά την λήξη του. Είναι ωραίο να αισθάνομαι αυτήν την σιγουριά, να ξέρω ότι θα έχω μοτοσυκλέτα και του χρόνου, χωρίς να αγχώνομαι για να βρω ομάδα κτλ... τα πάντα είναι αποφασισμένα και έχουν διευθετηθεί και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματά μας"

 

Από την άλλη, θεωρείς ότι αυτό θα σου προσθέσει επιπλέον άγχος για να αποδείξεις ότι αξίζεις να βρίσκεσαι στο MotoGP του χρόνου;

 

"Ναι, υπάρχει πίεση... Θέλεις να κερδίσεις το Πρωτάθλημα για να μπορέσεις να πεις, ορίστε, νίκησα, είμαι Πρωταθλητής, αξίζω να είμαι με αυτήν την ομάδα... αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που με επέλεξαν για το MotoGP. Θεωρώ ότι έχω καταθέσει τα διαπιστευτήριά μου, άλλωστε κανείς δεν σου χαρίζει ένα συμβόλαιο, πρέπει να το κερδίσεις. Πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι, να μαθαίνω, να σιγουρέψω ότι είμαι έτοιμος για το MotoGP, αντί να αποδεικνύω ότι αξίζω να είμαι..."

 

Τι θα συμβεί με τον σχεδιασμό της Tech 3 και ποιά μοτοσυκλέτα περιμένεις να έχεις για το 2013;

 

"Όλοι περιμένουμε να δούμε την οριστική μορφή των κανονισμών. Το πάθος του Guy για εξέλιξη και κατασκευή μοτοσυκλετών, είναι ολοφάνερο. Έχω δηλώσει ότι αν η ομάδα χρειαστεί κάποιον να δώσει πληροφορίες για την μοτοσυκλέτα, τότε θα είμαι πολύ χαρούμενος να γίνω δοκιμαστής αναβάτης. Προς το παρόν περιμένουμε... απ' ότι φαίνεται τα πράγματα δεν θα αλλάξουν δραματικά σε σχέση με πέρυσι: δυο αναβάτες για την M1 και η CRT σε υποστηρικτικό ρόλο, ίσως το 2014... κανείς δεν ξέρει ακριβώς πως θα διαμορφωθούν οι κανόνες, αλλά σε τέτοιου είδους project πρέπει να είσαι έτοιμος 12 μήνες μπροστά. Προσωπικά θεωρώ ότι όλα θα μείνουν τα ίδια, θα υπάρχουν οι CRT μοτοσυκλέτες και εφόσον η Tech 3 μπορεί να προμηθευτεί μια Yamaha M1, τότε θα παραμείνουν με αυτήν"

 

Επόμενο άρθρο »

Το VARADERO CLUB HELLAS στα Ιωάννινα

« Προηγούμενο άρθρο

Η γυμνή αλήθεια της Ioda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA