• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ευτυχισμένος ο Melandri με την 2η θέση
Χάρισε την καλύτερη θέση ποτέ της BMW, στα SBK
Νέα 26/02/2012 - 00:39

Φέρνοντας τον Andrea Dosoli και μερικούς από τους πρώην μηχανικούς του της Yamaha, στην BMW Motorrad, αποδείχτηκε μια πολύ έξυπνη κίνηση του Marco Melandri. Παράλληλα, η τεράστια εμπειρία της πρώην ομάδας των Superbike, ευνόησε επίσης σε μεγάλο βαθμό την BMW, δίνοντας την ευκαιρία στον Ιταλό να τους οδηγήσει στην 2η θέση του πρώτου αγώνα, την καλύτερή τους θέση ποτέ, από τότε που έκαναν τον ντεμπούτο τους στο Πρωτάθλημα, το 2009.

 

Ήταν γεγονός ότι στα επίσημα τεστ, ο Melandri δυσκολευόταν να συνηθίσει την BMW 1000RR, αλλά την ημέρα του αγώνα - τότε που έχει σημασία - ο αναβάτης της BMW έδειξε την κλάση του... ξεκινώντας από την 13η θέση στην γραμμή εκκίνησης, κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, μένοντας προσηλωμένος στον στόχο του - ανεπηρέαστος από τις προκλήσεις (βλέπε 3η φωτό!) - δίνοντας σκληρή μάχη με τον Tom Sykes και τον Sylvain Guintoli. Στον δεύτερο αγώνα, με υψηλότερες θερμοκρασίες να επικρατούν στην πίστα, ο Melandri περιορίστηκε στην 6η θέση, αφού αντιμετώπισε και κάποια προβλήματα ταλαντώσεων (chattering).

 

"Είμαι πραγματικά χαρούμενος! Χαρίζοντας στην BMW το καλύτερό τους αποτέλεσμα, ήδη από τον πρώτο μου αγώνα, είναι απλά καταπληκτικό! Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω... Τα παιδιά στην πίστα και στο εργοστάσιο, δουλεύουν πραγματικά σκληρά και έχουν κάνει φανταστική δουλειά. Δεν γνωρίζαμε πως θα αποδίδαμε στον αγώνα, καθώς δεν κάναμε μεγάλους γύρους στις δοκιμές. Κατά την διάρκεια του αγώνα, προσπάθησα να διατηρήσω τον ρυθμό μου και να κρατήσω σε καλή κατάσταση τα ελαστικά μου. Έπρεπε να περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να περάσω τον Tom Sykes και τον Sylvain Guintoli. Στους δυο τελευταίους γύρους, ο Sylvain πίεζε και πάλι αρκετά, αλλά έμεινα συγκεντρωμένος και διατήρησα την θέση μου", δήλωσε ο Melandri.

 

"Ο δεύτερος αγώνας ήταν πολύ δύσκολος. Είχε ανέβει η θερμοκρασία κι έτσι έπρεπε να πιέσω περισσότερο για να προλάβω τους μπροστινούς μου... πράγμα καθόλου εύκολο. Ωστόσο, τελειώσαμε το πρώτο Σ/Κ στην δεύτερη θέση, πολύ καλύτερα απ' ότι περιμέναμε! Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν μήνα να αναλύσουμε τα δεδομένα και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Όλοι στην ομάδα έχουμε τον ίδιο στόχο και είμαι πολύ ευχαριστημένος που βλέπω ότι όλοι έχουν κίνητρο για την νίκη. Τέλος, θέλω να στείλω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Oscar McIntyre, τον οποίο χάσαμε χτες..."

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Paddock Girls Phillip Island

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Αγώνας 2: Ανέκαμψε ο Checa στην 1η θέση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα