• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ικανοποιημένος ο Edwards
Προβληματισμένος όμως με το chattering
Νέα 22/02/2012 - 10:57

 

O Τεξανός Colin Edwards ήταν ο μόνος αναβάτης ομάδας CRT που συμμετείχε στις δοκιμές της Μαλαισίας. Είχε δύο μοτοσυκλέτες, μία με κινητήρα του 2012 και μία δεύτερη με μοτέρ του 2010. Κάποιοι πειραματισμοί με το λογισμικό της μοτοσυκλέτας του 2012 ανάγκασαν την ομάδα να βάλει στην άκρη την μοτοσυκλέτα και να συνεχίσει τις δοκιμές με την δεύτερη αγωνιστική μοτοσυκλέτα που στην ουσία φορούσε κινητήρα με λιγότερες ώρες λειτουργίας αλλά από τεχνολογικής άποψης δεν έφτανε το επίπεδο του 2012.

 

Το βασικότερο πρόβλημα που είχε ο Edwards στην πρώτη του επαφή με την Suter-BMW όταν την δοκίμασε στη Jerez τον περασμένο Νοέμβριο ήταν τα ηλεκτρονικά συστήματα της Bosch. Μάλιστα αναφερόμενος σε αυτά δήλωσε ότι έχουν το 10% από τα αντίστοιχα μιας εργοστασιακής μοτοσυκλέτας. Στην Μαλαισία ανάφερε ότι έχουν πλησιάσει στο 88% γεγονός που υποδεικνύει την σοβαρή δουλειά που έγινε κατά το χειμερινό break.

 

“Η ισχύς δεν είναι το πρόβλημά μας. Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το chattering, στοιχείο που είχαμε στη Jerez, πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι ότι οφείλεται στα νέα ελαστικά της Bridgestone.” δήλωσε ο Αμερικάνος οδηγός. “Στο παρελθόν είχαμε άκαμπτο πλαίσιο και άκαμπτα ελαστικά και όλα δούλευαν. Τώρα στην Μαλαισία είχαμε πιο μαλακό πίσω ελαστικό από πλευράς πλαισίου από ότι είχαμε στο παρελθόν ενώ το εμπρός ελαστικό παρέμεινε ίδιο και έτσι είχαμε πολύ chattering. Και επίσης, έχουμε σχεδόν το ίδιο πλαίσιο μόνο που είναι ελαφρώς πιο μαλακό. Νομίζω πως αυτή την στιγμή πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα (πρόοδο) στο πλαίσιο. Αν δεν είχαμε chattering, θα μπορούσα να μπω στην στροφή και να είμαι σίγουρος και όχι να προσπαθώ να το μαζέψω. Αν μπορούσα να μπω και να το κρατήσω θα ήμουν εύκολα στο 3.0, 2.5 χωρίς πρόβλημα.”

 

Επόμενο άρθρο »

Stoner: «Όλοι μας ξεκινάμε από το μηδέν»

« Προηγούμενο άρθρο

Αύριο εγχειρίζεται ο Haslam

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα