• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H KAWASAKI θα συμμετέχει ως ιδιωτική ομάδα
Οι αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι John Hopkins και Marco Melandri θα παραμείνουν με Kawasaki!
Νέα 12/01/2009 - 13:28

Tokyo, 9 Ιανουαρίου 2009: Η Kawasaki Heavy Industries, Ltd. Ανακοίνωσε την απόφασή της να διακόψει για τη σεζόν του 2009 την εργοστασιακή της συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. «Σε ένα διεθνές περιβάλλον εργασίας που αλλάζει πολύ γρήγορα η Kawasaki παίρνει κάποια μέτρα που ταιριάζουν με την κατάσταση. Αφού η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν φαίνεται να ανακάμπτει σύντομα η Kawasaki αποφάσισε να διακόψει τις αγωνιστικές της δραστηριότητες στους αγώνες MotoGP και να χρησιμοποιήσει με πιο αποδοτικό τρόπο τα κεφάλαια αυτά», λέει η ανακοίνωση της εταιρίας.

Ο κ.Yoshio Kawamura, ο Managing Director της Kawasaki Motors Racing B.V. εκτιμάει βαθιά την προσφορά και την αφοσίωση όλων των μελών της ομάδας του MotoGP, καταλήγει η λιτή ανακοίνωση της εταιρίας.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες μας από την DORNA, που διαχειρίζεται το MotoGP, αναφέρουν ότι οι δύο συμμετοχές των John Hopkins και Marco Melandri θα παραμείνουν με Kawasaki, όπως θα ανακοινωθεί και επισήμως το απόγευμα. Η μορφή της ομάδας θα είναι ιδιωτική, είτε υπό τη σκέπη της ομάδας του ισπανού Jorge Martinez, είτε με την υπάρχουσα δομή της ομάδας, με μικρή αλλαγή του ονόματος που να υποδηλώνει το ότι πρόκειται για μη εργοστασιακή ομάδα.

Στο παρελθόν αυτό έχει συμβεί δύο φορές, το 1961 όταν οι ευρωπαίοι κατασκευαστές MV, Benelli και Morini αποχώρησαν, αλλά ο Gary Hocking συνέχισε να κερδίζει με μια ιδιωτική MV Agusta. Αλλά και μετά το 70 όταν ο Giacomo Agostini άλλαξε την MV με μια Suzuki! Η εργοστασιακή εμπλοκή της Kawasaki της κόστιζε περίπου 31 εκατομμύρια Ευρώ, ποσό μικρό σε σχέση με τις δραστηριότητες της Kawasaki Heavy Industries που κατασκευάζει πλοία, τρένα και μοτοσυκλέτες, μεταξύ άλλων. Μάλλον τα μέτρια αποτελέσματα του 2008 και η ανάγκη για μια κάποιου είδους αντίδραση απέναντι στην οικονομική κρίση, παρά το μέγεθος των ποσών που δαπανήθηκαν, οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, την οποία σίγουρα οι φανατικοί οπαδοί της Kawasaki σε όλο τον κόσμο ΔΕΝ επικροτούν.

Περισσότερα νέα για τη συμμετοχή των δύο δημοφιλών οδηγών και των «πράσινων» μοτοσυκλετών σε λίγες ώρες.

Επόμενο άρθρο »

Ducati Desmosedici GP9: Επαναστατική, αλλά όχι για ...ρομαντικούς

« Προηγούμενο άρθρο

H λίστα συμμετοχών του 2009

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα