• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dosoli: Ονειρεύεται την πρώτη νίκη της BMW
"Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που έχω την ηγεσία αυτού του project"
Νέα 12/02/2012 - 13:46

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την BMW Motorrad Motorsport. Σε δυο εβδομάδες περίπου, ξεκινάει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike στο Phillip Island, πριν από αυτό όμως η ομάδα της Βαυαρίας θα συμμετάσχει σε δυο δοκιμές, που θα διεξαχθούν στην ίδια πίστα. Στις τάξεις της BMW συμπεριλαμβάνεται ένα καινούργιο στέλεχος, ο Andrea Dosoli (Αγωνιστικός Διευθυντής). Ο 39χρονος Ιταλός, έχει αναλάβει το πόστο του από την αρχή του χρόνου, ως υπεύθυνος της αγωνιστικής ομάδας και των δοκιμών, αφού η προϋπηρεσία του αρχικά στην Kawasaki, μετά στην Hayate και πέρυσι στην Yamaha, εκτιμήθηκε από τους Γερμανούς. Επίσης τα τρία τελευταία χρόνια είναι ο άνθρωπος πίσω από τις επιτυχίες του Marco Melandri.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Dosoli μιλάει για τις πρώτες του εντυπώσεις στην νέα του ομάδα, τις προσδοκίες του για τους αναβάτες και την ομάδα, αλλά και για τις δικές του υποχρεώσεις και στόχους.

 

Ποιό θεωρείς το πιο σημαντικό στοιχείο του ρόλου σου ως Αγωνιστικού Διευθυντή στην BMW Motorrad;

 

"Είμαι μέλος του πιο συναρπαστικού και του πιο ενδιαφέροντος project στο περιβάλλον των αγώνων ταχύτητας και αυτό διότι βλέπω ότι έχουμε την δυνατότητα να νικήσουμε, να γίνουμε ομάδα νικητών! Έχουμε μια μεγάλη εταιρεία να μας στηρίζει, έχουμε την δυνατότητα να δουλεύουμε με έμπειρους και εξαιρετικά ταλαντούχους αναβάτες και γινόμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα. Είμαι ειλικρινά υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτόν τον σχεδιασμό και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να έρθω στην BMW Motorrad. Θεωρώ ότι όλοι μαζί, βήμα-βήμα, μπορούμε να πετύχουμε τα αποτελέσματα που μας αξίζουν. Το να αντιπροσωπεύεις μια εταιρεία σαν την BMW, είναι μεγάλο κίνητρο για τον καθένα αλλά ταυτόχρονα ενέχει και σοβαρές ευθύνες. Θα ήθελα όλοι στην ομάδα να αντιλαμβάνονται αυτήν την ευθύνη. Αν αυτό συμβεί, τα αποτελέσματα θα έρθουν μόνα τους. Είναι ωραίο να φοράς την φανέλα με το λογότυπο της BMW, αλλά από την στιγμή που την φοράς, εκπροσωπείς την εταιρεία παγκοσμίως. Έτσι, έχεις τεράστια ευθύνη σε όλους τους τομείς. Ο καθένας πρέπει να το γνωρίζει αυτό και μόνο τότε θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που έχω την ηγεσία αυτού του σχεδιασμού"

 

Ποιές είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα;

 

"Έχουμε μεγάλη δυναμική σε πολλούς τομείς, ωστόσο μας λείπει ο συνδετικός κρίκος που θα ενώσει όλους αυτούς τους τομείς. Έτσι, ο δικός μου ρόλος είναι αυτός ακριβώς και παράλληλα να αξιοποιήσω αυτήν την δυναμική. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά βήμα-βήμα μπορούμε να πετύχουμε. Για να φέρουμε καλά αποτελέσματα πρέπει να είμαστε δυνατοί σε όλους τους τομείς. Πρέπει να γίνουμε δυνατοί συνολικά. Αν ένας τομέας της ομάδας είναι αδύναμος, δεν θα πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γι' αυτό πρέπει να μεγαλώσουμε σαν ομάδα, σαν σύνολο και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας για να βελτιώσουμε κάθε αδύνατο σημείο μας".

 

Πως θα περιέγραφες τα βασικά σου καθήκοντα στον νέο σου πόστο;

 

"Θέλω να είμαι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε όλους τους τομείς και να εργαστώ, ημέρα με την ημέρα, στα πλαίσια βελτίωσης της ομάδας. Θα μπορούσε - λόγου χάρη - να αντιμετωπίζαμε κάποιο πρόβλημα στην πίστα, τότε όλοι μαζί θα πρέπει να συνεργαστούμε και να προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε. Μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα αν όλοι και όλα δουλεύουν αρμονικά και κάθε μέλος της ομάδας κοιτά πέρα από το στενό όριο των ευθυνών του. Σκοπεύω να είμαι ο συνδετικός κρίκος που θα κρατά όλους τους τομείς και όλο το προσωπικό σε εγρήγορση".

 

Ποιά δυναμική έχει η BMW S 1000RR;

 

"Μπορώ να πω ότι το 100% των δυνατοτήτων της μοτοσυκλέτας δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη. Γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ δυνατός. Πρώτο μας μέλημα είναι να χρησιμοποιήσουμε το 100% των δυνατοτήτων της μοτοσυκλέτας και βήμα-βήμα, να μειώσουμε την διαφορά με τους ανταγωνιστές μας. Θεωρώ ότι από τον πρώτο αγώνα μπορούμε να παλέψουμε για το βάθρο και στην συνέχεια να βελτιώσουμε την απόδοση της μοτοσυκλέτας, ώστε να δώσουμε στους αναβάτες μας ένα εργαλείο για να παλέψουν για την 1η θέση".

 

Τι περιμένεις από τους Marco Melandri και Leon Haslam;

 

"Πιστεύω ότι και οι 2 αναβάτες διάλεξαν αυτήν την ομάδα διότι θέλουν να είναι υπερήφανα μέλη αυτής. Αυτό που περιμένω είναι να εργαστούν σκληρά, να δίνουν πάντα το 100% των δυνατοτήτων τους και να έχουν κίνητρο κάθε φορά που βγαίνουν στην πίστα. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το ταλέντο τους. Για να κερδίζεις στους αγώνες πρέπει να επιτευχθεί ένας συνδυασμός από παράγοντες. Πρέπει λοιπόν να αξιοποιήσουμε αυτούς τους παράγοντες, να βελτιωθούμε μαζί και να μεγαλώσουμε μαζί! Περιμένω ότι οι αναβάτες μας θα είναι ενεργά μέλη αυτού του σχεδιασμού, θα συνεισφέρουν και θα μεγαλώνουν μαζί μας"

 

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου με τρεις λέξεις;

 

"Τίμιος, σοβαρός και με κίνητρο για επιτυχία"

 

Ποιες θα ήταν οι τρεις ευχές σου γα το 2012;

 

"Η πρώτη μου ευχή θα ήταν ο καθένας μας να πηγαίνει κάθε βράδυ για ύπνο, υπερήφανος για το έργο που επιτελεί και ξέροντας ότι έχει δώσει το maximum των δυνατοτήτων του. Εύχομαι όλοι να είναι υπερήφανοι που συμμετέχουν σε αυτό το project. Στην συνέχεια θα ήθελα να χαρίσω στην BMW και στους αναβάτες της, την πρώτη τους νίκη. Η τελευταία μου ευχή θα ήταν να είναι αυτό το πρώτο βήμα, για ακόμη πιο φιλόδοξα σχέδια στο μέλλον. Θα ήθελα να οικοδομήσω μια δυνατή ομάδα, ικανή να επιτύχει αυτούς τους σημαντικούς στόχους".

 

Επόμενο άρθρο »

Άτυχος και πάλι ο Anthony West

« Προηγούμενο άρθρο

Suppo: η κρίση φέρνει CRT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA