• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
HRC: Περισσότερη δύναμη στην 5η και 6η ταχύτητα
"Εκεί εστιάζεται η μεγαλύτερη διαφορά με τις 800cc"
Νέα 07/02/2012 - 18:39

Ο Αντιπρόεδρος της HRC, Shuhei Nakamoto, θεωρεί ότι μεγαλύτερη διαφορά με τις καινούργιες 1000cc μοτοσυκλέτες, θα είναι ορατή μόνο στην 5η και 6η ταχύτητα.

 

«Ακόμη και στις 800cc έπρεπε να μειώσουμε την ισχύ μέχρι την 4η ταχύτητα», είπε. «Έτσι, σε σύγκριση με τις 800cc, έχουμε περισσότερη ισχύ με τις 1000cc στην 5η και 6η ταχύτητα».

 

«Η ταχύτητα στις ευθείες είναι λίγο βελτιωμένη, ωστόσο χρόνο κερδίζεις μόνον κατά την επιτάχυνση στην 5η και 6η ταχύτητα. Και επειδή η ανώτατη ταχύτητα είναι μεγαλύτερη, πρέπει να φρενάρεις και νωρίτερα».

 

«Η απόδοση στις στροφές εξαρτάται από το πλαίσιο και τα ελαστικά, τα οποία δεν διαφέρουν από τα αντίστοιχα των 800cc, αν και το συνολικό βάρος έχει αυξηθεί. Φυσικά περιμένω οι χρόνοι να βελτιωθούν σε σύγκριση με τις προηγούμενες μοτοσυκλέτες, αλλά δεν περιμένω μεγάλη διαφορά».

 

Κατά την διάρκεια των εναρκτήριων δοκιμών για το 2012, στην Sepang, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Honda, Casey Stoner, έπεσε ελάχιστα κάτω από τον καλύτερό του χρόνο σε σύγκριση με τις δοκιμές του προηγούμενου χειμώνα, όταν οδηγούσε 800cc μοτοσυκλέτα. Ωστόσο, βελτιωμένοι χρόνοι αναμένονται στο δεύτερο τεστ που θα διεξαχθεί αργότερα, στο τέλος του μήνα.

 

Αν και δεν μετρήθηκαν επισήμως οι ανώτατες ταχύτητες των μοτοσυκλετών στην Μαλαισία, ωστόσο λέγεται ότι οι Honda ήταν οι ταχύτερες, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από ανεπίσημες μετρήσεις που έγιναν από κάποιες ομάδες.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2010, Jorge Lorenzo, εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την αύξηση στην ανώτατη ταχύτητα των μοτοσυκλετών, αλλά ο εφτά φορές Πρωταθλητής του MotoGP, Valentino Rossi, πιστεύει ότι το ρίσκο είναι αμελητέο.

 

«Στις πιο γρήγορες πίστες η ανώτατη ταχύτητα θα είναι εντυπωσιακή αλλά αυτό δεν πιστεύω ότι θα είναι περισσότερο επικίνδυνο», δήλωσε ο αναβάτης της Ducati.

 

Η μεγαλύτερη επίσημα καταγεγραμμένη ταχύτητα του MotoGP, είναι 349.3χλμ/ώρα από τον Dani Pedrosa κατά την διάρκεια προπόνησης στο Mugello. Ο Pedrosa οδηγούσε μια 800cc RC212V.

 

Η μεγαλύτερη ταχύτητα που πέτυχαν οι προηγούμενες 990cc μοτοσυκλέτες της Honda, ήταν 343.3χλμ/ώρα από τον Makoto Tamada της Honda, κατά την διάρκεια κατατακτηρίων δοκιμών στην πίστα της Shanghai το 2006.

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Ανυπόμονος ο Smith!

« Προηγούμενο άρθρο

Κυβερνο-πόλεμος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA