• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H MV Agusta εκτός Παγκοσμίου WSS
Το Ιταλικό εργοστάσιο προφανώς δεν βρήκε τα χρήματα!
Νέα 04/02/2012 - 22:30

Ο Francesco Batta που αποχώρησε από τα Superbike, όταν η Suzuki ανακοίνωσε τη δική της αποχώρηση, πήγε στο Varese, στην Ιταλία και συνάντησε τους Giovanni Castiglioni και Massimo Bordi, ώστε να συζητήσει με τους επικεφαλής της MV Agusta, την πιθανόττα επιστροφής της στους αγώνες. 

Αρχικά οι φήμες έλεγαν ότι οι τρεις συμφώνησαν για επιστροφή στις πίστες το 2012, με τη νέα και πολύ ενυπωσιακή F3 (στην φωτογραφία η πιο όμορφη μοτοσυκλέτα της Έκθεσης Μιλάνου 2010) με τον τρικύλινδρο κινητήρα 675cc, στην κατηγορία “World Supersport”. Όμως τελικά αποφασίστηκε αυτή η επιστροφή να αναβληθεί για το 2013 και το 2014 να κάνουν το άλμα στα World Superbike.

Ο Batta θα διαθέσει την αγωνιστική του ομάδα και τις υποδομές του, ώστε να εξελιχθεί η αγωνιστική μοτοσυκλέτα και θα συνεισφέρει και σε ανεύρευση απαραίτητων πόρων, με την MV Agusta να καλύπτει την υπόλοιπη χρηματοδότηση, η οποία προφανώς δεν βρέθηκε για να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία και να γίνει η επιστροφή φέτος.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση η Ιταλική εταιρία επικοινώνησε προς τα έξω ότι προτιμούν φέτος να διαθέσουν όλους του πόρους στην παραγωγή και σε ένα σημαντικό project που θα αποκαλυφθεί στο τέλος της φετινής χρονιάς. Ο Castiglioni είπε στον Batta ότι αν η Alstare βρει το οικονομικό υπόβαθρο που θα χρηματοδοτήσει πλήρως την αγωνιστική εμπλοκή, το εργοστάσιο είναι πρόθυμο να δουλέψει μαζί του. Βέβαια κάτι τέτοιο φαίνεται αδύνατο για τώρα, που η σεζόν των Superbike & Supersport ξεκινάει στα τέλη του μήνα.

Ελπίζουμε λοιπόν αυτό να σημαίνει ότι απλά αναβλήθηκε για μια χρονιά αυτή η επιστροφή και να μην σημάνει μια ματαίωση του σχετικού σχεδίου. Ονόματα όπως αυτό της MV Agusta πρέπει να επιστρέψουν στις πίστες και σε αγωνιστική διάσταση!

 

Επόμενο άρθρο »

Melandri: "Είμαι αγωνιστής!"

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi Sepang: Φωτογραφικό αφιέρωμα ΙΙ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα