• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Barbera: "Δεν ακολουθούσα τον Rossi!"
Το φύλλο με τους χρόνους το αποδεικνύει
Νέα 05/02/2012 - 22:50

Ο Hector Barbera μπορεί να είναι ήσυχος στο ταξίδι επιστροφής του στην Ισπανία, γνωρίζοντας ότι θα έχει την ευκαιρία - την φετινή χρονιά - να δείξει τις δυνατότητές του στην μεγάλη κατηγορία. 

 

H Ducati GPZero με την οποία θα ξεκινήσει την σεζόν, αναβαθμισμένη από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στην Βαλένθια, του επέτρεψε να είναι ο πιο γρήγορος από τους δορυφορικούς αναβάτες στις πρόσφατες δοκιμές της Μαλαισίας:

"Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι αρκετά διαφορετική από εκείνη που είχα συνηθίσει, ενώ μόλις πρωτοανέβηκα τον Νοέμβριο, η κλείδα με ενοχλούσε και δεν μπορούσα να την δοκιμάσω στον μέγιστο βαθμό", δήλωσε ο Ισπανός.   

 

Ο καλύτερός του χρόνος, την 3η ημέρα των δοκιμών, ήταν ένα πολύ ενθαρρυντικό +1.332 από τον Stoner και - το σημαντικότερο - μόλις 1/10 πίσω από τον Rossi και την GP12. Η μεγάλη έκπληξη βέβαια, σημειώθηκε την 2η ημέρα των τεστ στην Sepang, όταν κατάφερε να ξεπεράσει τον Valentino, ξεκινώντας έναν μίνι "πόλεμο" ανάμεσα στους φίλους της Ducati.   

 

Ο Uccio, μέσω του Twitter, "κατηγόρησε" τον Ισπανό ότι ακολουθούσε κατά πόδας τον Rossi, ώστε να σημειώσει τον καλύτερό του χρόνο, κάτι που είχε κάνει και πάλι στο παρελθόν ο Barbera. Ωστόσο, ο αναβάτης της Pramac γρήγορα απέρριψε τις κατηγορίες:

"Ποτέ δεν έτρεξα κοντά στον Rossi και τον καλύτερό μου χρόνο τον έκανα μόνος μου. Το φύλλο με τους χρόνους το αποδεικνύει. O Rossi μόλις είχε βγει από τα pits και πήγαινε πολύ αργά, όταν τον πέρασα πιέζοντας για έναν καλό χρόνο". 

 

Στην συνέχεια, δήλωσε πολύ χαρούμενος με την μοτοσυκλέτα:

"Πραγματικά διασκεδάζω μαζί της. Το μοτέρ λειτουργεί πιο ομαλά, χάρη στα ηλεκτρονικά συστήματα και η μοτοσυκλέτα είναι - σωματικά - πιο εύκολη στην οδήγηση απ' ότι στο παρελθόν. Πάνω απ' όλα όμως, είμαι χαρούμενος διότι το πρόβλημα κατά την επιτάχυνση - που με ταλαιπωρούσε ολόκληρη την προηγούμενη σεζόν - έχει εξαφανιστεί".   

 

Επίσης, δήλωσε ότι η απόδοση του μοτέρ είναι πολύ κοντά στις προδιαγραφές του ανταγωνισμού:

"Ήμουν πολύ κοντά σε μερικές Yamaha, μένοντας δίπλα τους κατά την επιτάχυνση μέχρι την 4η ταχύτητα. Σαφώς υπερείχαν στις μεγαλύτερες ταχύτητες, αλλά όχι πολύ. Κατά την διάρκεια των δοκιμών, δουλέψαμε σκληρά για να βρούμε το στήσιμο που θα μας έδινε περισσότερη πρόσφυση". 

 

O Hector ήταν χαρούμενος με την νέα του ομάδα:

"Μ' αρέσει πραγματικά η ατμόσφαιρα στο garage. Είναι μια νέα ομάδα, που έχει αποκτήσει όμως αξιόλογη εμπειρία. Ακόμη δεν γνωρίζω πότε θα πάρω την GP12, προς το παρόν θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτήν την μοτοσυκλέτα, αν και δεν έχουμε μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω ρυθμίσεις, αφού είμαστε κοντά στο όριο των ρυθμίσεων".

Επόμενο άρθρο »

Stoner Sepang: Φωτογραφικό αφιέρωμα

« Προηγούμενο άρθρο

Κανένα νεότερο για το MotoGP του Estoril

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA