• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Είναι χαρούμενοι στην Honda
Από το «1-2» στο βάθρο
Νέα 19/09/2011 - 11:11

Ο αγώνας στην Αραγονία ήταν σημαδιακός για την Repsol Honda καθώς με την πρωτιά του Casey Stoner συμπληρώθηκαν 100 νίκες της στο θεσμό (η πρώτη ήταν το 1995 με τον Mick Doohan). 

Ο Dani Pedrosa τερμάτισε δεύτερος και πήρε πολύτιμους βαθμούς ενώ ο Andrea Dovizioso είχε ατύχημα στον πρώτο γύρο και εγκατέλειψε. Οι τρεις αναβάτες του HRC δήλωσαν έπειτα από τον αγώνα:

 

Casey Stoner:

«Πριν τον αγώνα όλοι ήταν προσεκτικοί με τον αέρα. Στο ζέσταμα οι συνθήκες ήταν διαφορετικές από αυτές που είχαμε στις δοκιμές. Έκανα μια μέτρια εκκίνηση, έκανα αριστερά και κατάφερα να αποφύγω τον Dani όμως ο Ben ήρθε από την εξωτερική και ήμουν τρίτος ή τέταρτος στην πρώτη στροφή. Ωστόσο κατάφερα να ηρεμήσω και ήθελα να βρεθώ μπροστά το ταχύτερο δυνατό καθώς η μοτοσυκλέτα λειτουργούσε σωστά και δεν έπρεπε να χάσουμε τον αγώνα.

Πέρασα τον Dani ο οποίος παρέμεινε κοντά μου για κάποιους γύρους όμως στη συνέχεια δημιούργησα μια διαφορά και κατάφερα να ελέγχω τον αγώνα. Νομίζω ότι όλοι είχαν πρόβλημα με τα λάστιχα ως ένα βαθμό όμως η μοτοσυκλέτα λειτουργούσε σωστά και δεν με πειράζει όταν αυτή πλαγιολισθαίνει λίγο! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα για την 100η νίκη της Repsol Honda, είναι κάτι ξεχωριστό.»  

 

Dani Pedrosa:

«Ήδη από τις δοκιμές είδαμε ότι ο Casey ήταν πολύ γρήγορος και έτσι θα ήταν και στον αγώνα. Έχανα κάποια δέκατα στο πρώτο μέρος της πίστας αλλά μείωνα τη διαφορά στη συνέχεια. Από τη μέση του αγώνα και έπειτα η μοτοσυκλέτα γλιστρούσε συνεχώς και το διασκέδαζα, όμως είναι κρίμα που δεν ήμουν πιο κοντά στον Casey.

Είχα πρόβλημα με το πίσω ελαστικό σε όλο τον αγώνα. Προτεραιότητά μου ήταν να ελέγχω τους Spies και Lorenzo στους τελευταίους γύρους για να ανέβω στο βάθρο. Στους τρεις τελευταίους αγώνες έχω τερματίσει δεύτερος, κάτι που δεν είναι κακό, όμως πρέπει να βελτιωθώ στα επόμενα Grand Prix.» 

 

Αndrea Dovizioso: 

«Γλύστρισα λίγο στην πρώτη δεξιά στροφή, καθώς όλο το βάρος μεταφέρθηκε εμπρός, και δεν ήμουν σε θέση να ελέγξω την μοτοσυκλέτα καθώς το εμπρός ελαστικό δεν είχε φτάσει στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Είναι απογοητευτικό να βλέπεις να χαλάει ο αγώνας σου μόλις στη δεύτερη στροφή του πρώτου γύρου, έπειτα από την σκληρή δουλειά που κάναμε. Στο ζέσταμα δεν τα πήγαμε καλά με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά και αυτό με επηρέασε λίγο. Όμως πριν την εκκίνηση του αγώνα ήμουν 100% συγκεντρωμένος για τον αγώνα.

Είναι κρίμα επειδή είχα τον ρυθμό να παλέψω για το βάθρο και η ομάδα έκανε καλή δουλειά. Στην Αραγονία δεν πήραμε βαθμούς και αυτό είναι κακό για το Πρωτάθλημα. Παραμένω τρίτος στην βαθμολογία και έχω 15 βαθμούς διαφορά από τον Dani. Πρέπει να έχω καλά αποτελέσματα στο εξής και ανυπομονώ για τα επόμενα Grand Prix.»

Επόμενο άρθρο »

Stoner: Δεν είμαι Rossi, αλλά κερδίζω!

« Προηγούμενο άρθρο

Σχετική απογοήτευση στην Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA