• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συζήτηση αντιντόπινγκ στη Χερέθ
Οι αναβάτες του MotoGP είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά
Νέα 07/04/2011 - 17:12

Στο περιθώριο του Grand Prix της Χερέθ, οι άνθρωποι της FIM είχαν διοργανώσει μια συζήτηση με θέμα το αντιντόπινγκ και είχαν καλέσει ειδικούς για να μιλήσουν με τους αναβάτες και των τριών κατηγοριών που απαρτίζουν το MotoGP. 

Oι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το θέμα αλλά και να υποβάλλουν ερωτήματα σχετικά με αυτό. Οι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα όπως το πρόγραμμα αντιντόπινγκ που εφαρμόζεται, τους παρουσίασαν τη λίστα των απαγορευμένων ουσιών, τους εξήγησαν τη διαδικασία που ακολουθείται στον έλεγχο του ντόπινγκ και τους είπαν και για το τι πρέπει να προσέχουν (οι αναβάτες) σε περίπτωση που χρειαστεί να αναρρώσουν έπειτα από ένα ατύχημα.

 

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία για τους αναβάτες της κατηγορίας των 125cc καθώς είναι μικροί σε ηλικία και πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το (υπό διαμόρφωση ακόμα) σώμα τους και η υγεία τους από το ντόπινγκ.

 

Ας δούμε τι δήλωσαν έπειτα από τη συζήτηση ορισμένοι από τους κορυφαίους αναβάτες:

 

Hiroshi Aoyama:

«Ήταν μια ενδιαφέρουσα και σημαντική συζήτηση. Όλοι μας πρέπει να ξέρουμε περισσότερα για το αντιντόπινγκ».

 

Marco Simoncelli:

«Ήταν σημαντικές οι πληροφορίες και, επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι εάν κάποιος οδηγός χρειαστεί βοήθεια σε αυτό το θέμα, η FIM θα του την παρέχει».

 

Andrea Dovizioso:

«Θα αισθανόμουν καλύτερα εάν υπήρχαν περισσότεροι έλεγχοι για ντόπινγκ. Επίσης θεωρώ ότι είναι απαραίτητη μια τέτοια ενημέρωση τουλάχιστον μία φορά το χρόνο».

 

Nicky Hayden:

«Προφανώς, η συζήτηση ήταν χρήσιμη καθώς οι κανονισμοί του αντιντόπινγκ είναι αυστηροί και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Πρέπει να είμαστε ενήμεροι και γνωρίζουμε τι συμβαίνει».

 

John Hopkins:

«Ήταν μια χρήσιμη και ενημερωτική συνάντηση. Η «WADA» («World Anti-Doping Agency») κάνει καλή δουλειά και αποκλείει αθλητές που προσπαθούν να διακριθούν με τρόπο που είναι ενάντια στη φύση των αγώνων».

Επόμενο άρθρο »

Dovizioso: «Ήταν επικίνδυνο να συνεχίσω»

« Προηγούμενο άρθρο

Οι τεχνικοί κανονισμοί της Moto3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA