• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι τεχνικοί κανονισμοί της Moto3
Μια σύντομη περιγραφή από τον Cecchinelli
Νέα 07/04/2011 - 15:24

Ο Corrado Cecchinelli, Διευθυντής Τεχνολογίας του MotoGP, σε συνέντευξή του έδωσε κάποιες πληροφορίες για τους τεχνικούς κανονισμούς που θα διέπουν τη Moto3, την κατηγορία η οποία θα αντικαταστήσει τα 125cc από την επόμενη χρονιά. Ο Ιταλός αξιωματούχος είπε σχετικά:

 

«Ο κύριος λόγος για την υιοθέτηση της Moto3 είναι ότι έπρεπε να συνταυτιστούμε με την εποχή μας. Κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται για δίχρονους κινητήρες χωρητικότητας 125cc.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι με την εφαρμογή κάποιων περιορισμών, είναι ευκολότερο να δημιουργηθούν οικονομικότερες μοτοσυκλέτες και κινητήρες και αυτό θα επιτρέψει σε νέες ομάδες και αναβάτες να ασχοληθούν με τους αγώνες.

 

Θεωρώ ότι με την Moto3 θα διαμορφώσουμε μια πιο σύγχρονη εικόνα για το σπορ και, ως κατηγορία, θα εναρμονιστεί με τα δεδομένα των δύο μεγαλύτερων. Επίσης θα είναι πιο εύκολο για έναν οδηγό να “κάνει τα πρώτα του βήματα” στο βασικό επίπεδο των αγώνων του MotoGP.

Οι κινητήρες της Moto3 θα είναι πρωτότυποι και θα έχουν χωρητικότητα 250cc. Ουσιαστικά, θα είναι ένας κινητήρας και ένα σύστημα τροφοδοσίας και αυτό θα μειώσει το κόστος και θα αυξήσει την αξιοπιστία της λειτουργίας τους.

Σε ό,τι αφορά το βάρος, μηχανή και αναβάτης θα πρέπει να ζυγίζουν μαζί 148 κιλά. Καθώς η μείωση του βάρους θα αφορά κυρίως στον κινητήρα θεωρούμε ότι τώρα οι βαρύτεροι αναβάτες θα έχουν περισσότερες πιθανότητες διάκρισης, συγκριτικά με τους ελαφρύτερους.

 

Επίσης, οι μοτοσυκλέτες της Moto3 θα είναι πιο ενδιαφέρουσες μηχανολογικά επειδή ο συγκεκριμένος τύπος κινητήρα είναι πιο διαδεδομένος και πιο γνωστός στους περισσότερους. Έτσι, θα υπάρχουν περισσότεροι κινητήρες, καθώς θα αυξηθεί και ο αριθμός των εταιρειών που θα θέλουν να λάβουν μέρος στη νέα κατηγορία και αυτό θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον και για τους φίλους των αγώνων» κατέληξε ο Cecchinelli.

Επόμενο άρθρο »

Συζήτηση αντιντόπινγκ στη Χερέθ

« Προηγούμενο άρθρο

Και το Abu Dhabi στο MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα