• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δοκιμές Κατάρ, 1η ημέρα: Δηλώσεις Suzuki
Πρόβλημα με τα μαλακά ελαστικά
Νέα 14/03/2011 - 13:33

Την πρώτη ημέρα των δοκιμών ο Alvaro Bautista ήταν στην 12η θέση και εφάρμοσε διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση στην GSV-R, οι οποίες έδωσαν πολλά στοιχεία στους μηχανικούς της ομάδας αναφορικά με το ποιες από αυτές θα επιλέξουν τελικά. Ο Ισπανός αναβάτης έκανε και μια προσομοίωση αγώνα (22 γύροι) και δήλωσε σχετικά: 

 

«Την πρώτη ημέρα δουλέψαμε σκληρά και ξεκαθαρίσαμε κάποια δεδομένα για τον αγώνα. Στην αρχή χρησιμοποιήσαμε πιο μαλακά ελαστικά με τα οποία όμως δεν αισθανόμουν καλά στην έξοδο της στροφής επειδή σπίναραν πολύ και δεν μπορούσα να ανοίξω νωρίτερα το γκάζι. Ρυθμίσαμε κατάλληλα το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και αυτό βελτίωσε την κατάσταση. Στη συνέχεια οδήγησα με πιο σκληρά ελαστικά όπου και με αυτά ήταν δύσκολο να κινηθώ γρήγορα. Έτσι αλλάξαμε κάποιες ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα και έτσι μπόρεσα να κάνω τον ταχύτερο γύρο μου.

Έκανα μια προσομοίωση αγώνα στο τέλος των δοκιμών με μαλακά ελαστικά για να δω την αντοχή τους. Όμως έπειτα από μερικούς γύρους δεν μπορούσα να οδηγήσω καλά και να ελέγχω την μοτοσυκλέτα όπως με τα σκληρά ελαστικά. Πάντως καταλήξαμε σε κάποια συμπεράσματα και θα βελτιώσουμε περισσότερο την μοτοσυκλέτα την δεύτερη ημέρα των δοκιμών. Θα κάνουμε προσομοίωση αγώνα με σκληρά ελαστικά και ελπίζουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή πρόσφυση στον πίσω τροχό, καθώς αυτή είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να κινηθεί κάποιος γρήγορα στο Κατάρ.»

Επόμενο άρθρο »

Δοκιμές Κατάρ, 1η ημέρα: Δηλώσεις Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Δοκιμές Κατάρ, 1η ημέρα: Δηλώσεις Repsol Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα