• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Moto2 Αγώνας
Ο Aldeguer ανεβαίνει στην κορυφή, ο Ogura μειώνει στη βαθμολογία
Νέα 07/07/2024 - 15:09

Έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσίαζε σήμερα ο αγώνας της Moto2 στο Sachsenring, με τους βασικούς διεκδικητές να ξεκινάνε τον αγώνα από πιο πίσω. 

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, o Jake Dixon κατάφερε να στρίψει μπροστά από τον κάτοχο της Pole Position, Celestino Vietti, ενώ ο Fermin Aldeguer ακολουθούσε. Σύντομα ο Vietti πέρασε και πάλι μπροστά, ενώ ο Tony Arbolino που είχε έναν πολύ καλό ρυθμό όλο το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στις θέσεις του βάθρου. 

Στον δεύτερο γύρο ο Aldeguer ανέβηκε στην κορυφή, όμως ο Arbolino καραδοκούσε και επιτέθηκε στον έβδομο γύρο, για να περάσει αυτός μπροστά, με τον Vietti να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση. Ο Ιταλός της Marc VDS έκανε μια μικρή διαφορά στην κορρυφή και με το που το είδε αυτό ο Aldeguer επιτέθηκε αμέσως στον Vietti και άρχισε να κυνηγά τον Arbolino

Aυτό το σκηνικό επαναλήφθηκε άλλη μια φορά στους επόμενους γύρους και τελικά ο Aldeguer βρέθηκε και πάλι στην κορυφή 10 γύρους πριν το τέλος. 

Εκεί τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν εντελώς, καθώς ο Arbolino είχε ένα άσχημο γλίστρημα, που τον έριξε στην πέμπτη θέση και ο Aldeguer άρχισε να ανοίγει μια διαφορά άνω του ενός δευτερολέπτου. 

Ο Ισπανός της Speed Up θα κατάφερνε να διατηρήσει με άνεση αυτό το προβάδισμα, για να πάρει τη δεύτερη νίκη του 2024 και να ανέβει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. 

Πίσω του, η μάχη για τη δεύτερη θέση είχε ανάψει μεταξύ Jake Dixon και Celestino Vietti, με τον Βρετανό να κάνει την κίνηση πέντε γύρους πριν το τέλος και να ανοίγει τη διαφορά για να πάρει τους 20 βαθμούς της δεύτερης θέσης. 

Η μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου έφτασε μέχρι το τέλος, με τον Vietti να αμύνεται μέχρι τέλους στις επιθέσεις των Diogo Moreira και Ai Ogura. Ο Ιάπωνας είχε ξεκινήσει από την 7η θέση αλλά είχε πολύ καλό ρυθμό στο δεύτερο μισό του αγώνα, έφτασε πίσω από τον Vietti και του επιτέθηκε στις 2 τελευταίες στροφές, εξασφαλίζοντας την τελευταία θέση του βάθρου. 

Ο Vietti εν τω μεταξύ έχασε και την τέταρτη θέση από τον Moreira, ο οποίος πέτυχε το καλύτερό του αποτέλεσμα στην Moto2. Άλλος ένας αναβάτης που είχε πολύ καλό ρυθμό στα τελευταία στάδια ήταν ο Somkiat Chantra, ο οποίος πήρε την έκτη θέση, πίσω από τον Vietti . Ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Sergio Garcia, ξεκινούσε και αυτός από αρκετά πίσω, όμως με έναν δυνατό αγώνα ανέβηκε μέχρι την 7η θέση. 

O Joe Roberts έκανε έναν ηρωικό αγώνα, μια μόλις εβδομάδα μετά τον τραυματισμό του στο Assen και πήρε την 8η θέση. O Tony Arbolino μετά το γλίστρημα άρχισε να χάνει πολλές θέσεις, έχοντας μείνει πλήρως από ελαστικό και τελικά τερμάτισε στην 9η θέση, μπροστά από τον Alonso Lopez, που ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα. 

Άλλος ένας αναβάτης που στο τέλος έμεινε από ελαστικά ήταν ο Senna Agius, με τον Αυστραλό να παλεύει για το βάθρο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως στο τέλος υποχώρησε μέχρι την 11η θέση. 
 

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: MotoGP Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα