• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Moto3 Αγώνας
Νίκη για Alonso, πτώση για Veijer
Νέα 07/07/2024 - 14:42

Γεμάτος μάχες και ανατροπές ήταν ο αγώνας της Moto3 στο Sachsenring, με την τελική επικράτηση του David Alonso να δίνει στον Κολομβιανό ένα μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα καθώς τα MotoGP φτάνουν στο καλοκαιρινό διάλλειμα των τριών εβδομάδων. 

Με το σβήσιμο των φώτων, ο κάτοχος της Pole Position, Collin Veijer, κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τους David Muñoz και Luca Lunetta να ακολουθούν. O Αlonso είχε υποχωρήσει στην τέταρτη θέση, όμως σύντομα πέρασε τον Lunetta (ο οποίος είχε να εκτίσει διπλή ποινή μεγάλου γύρου) για την τρίτη θέση. 

Φτάνοντας στην 11η στροφή του δεύτερου γύρου, ο Veijer πίεσε παραπάνω από ότι έπρεπε και με τα ελαστικά να μην έχουν ζεσταθεί πλήρως ακόμα, έχασε το μπροστινό και βρέθηκε στην αμμοπαγίδα. 

Αυτό άφησε πρώτο τον Muñoz, ο οποίος όμως γρήγορα δέχτηκε την προσπέραση του Alonso, με τον Κολομβιανό να δίνει το ρυθμό στον αγώνα. Ένα γκρουπ 12 αναβατών είχε σχηματιστεί μπροστά, με τον Taiyo Furusato να ακολουθεί τον Alonso και να καταφέρνει μάλιστα για λίγο να ανέβει στην κορυφή, πριν έρθει η απάντηση του Κολομβιανού. 

Μετά τα μέσα του αγώνα, ο Jose Antonio Rueda είχε περάσει στη δεύτερη θέση και πίεζε τον Alonso, μέχρι που ένα λάθος στο φρενάρισμα της πρώτης στροφής στα τελευταία στάδια έστειλε τον Ισπανό στην αμμοπαγίδα. 

Φτάνοντας στον τελευταίο γύρο, πίσω από τον Alonso βρίσκονταν οι Furusato και Ivan Ortola (ο οποίος είχε ανακάμψει μετά από μια 12η θέση εκκίνησης και μια ποινή μεγάλου γύρου). Ένα γλίστρημα στα τελευταία στάδια στέρησε κάθε ελπίδα του Furusato να πάρει την παρθενική του νίκη και επέτρεψε στον Alonso να πάρει την 6η νίκου του στους 9 πρώτους αγώνες, με τον Furusato δεύτερο και τον Ortola να συμπληρώνει το βάθρο. 

Ο Adrian Fernandez είχε βρεθεί στα πρώτα στάδια στις θέσεις του βάθρου και τελικά τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον ομόσταυλό του, Angel Piqueras

O Ryusei Yamanaka εξέτισε συνολικά 3 ποινές μεγάλου γύρου (οι δύο για πρόωρη εκκίνηση) αλλά έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και τερμάτισε έκτος, μπροστά από τον Daniel Holgado. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι David Muñoz, Tatsuki Suzuki και Scott Ogden

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Στο βάθρο των BMU και Alpe Adria ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος - Dinos31 στο Brno

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα