• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Doohan στον Αγώνα των Πρωταθλητών (ROC)
O Pastrana επίσης από τον χώρο των 2 τροχών, αγωνίστηκε στον ROC
Νέα 30/11/2010 - 12:34

Ο Αγώνας των Πρωταθλητών (Race Of Champions) είναι ένα μεγάλο γεγονός του χώρου του αυτοκινήτου, στον οποίο συμμετέχουν Πρωταθλητές από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Αυτοκινήτου, αλλά και ομάδες χωρών με κορυφαίους οδηγούς. 

Φέτος στο Dusseldorf, όπου έγινε ο Τελικός, ανάμεσα στους οδηγούς που προσκαλούνται «τιμής ένεκεν» ο θρύλος της μοτοσυκλέτας και 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Mick Doohan, ο οποίος στο παρελθόν αγωνιζόταν με αυτοκίνητα στην Αυστραλία. Από το χώρο της μοτοσυκλέτας και ο θρύλος του Supercross Travis Pastrana, ο οποίος όμως κάνει καριέρα και στα ράλι με την Subaru και έτρεξε ως μέλος της Αμερικανικής ομάδας.

Μάλιστα οι δύο οδηγοί που εκπροσωπούσαν τον δίτροχο χώρο, αγωνίστηκαν στο ίδιο γκρουπ προκριματικών, το Group B, με τον Mick Doohan να κερδίζει τον Travis Pastrana, αλλά να χάνει την πρόκριση από τον 3 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του WTCC, τον Βρετανό Andy Priaulx.

2
2

Από την Formula 1 οι Michael Schumacher και Sebastian Vettel, βρέθηκαν αντίπαλοι στον προ-ημιτελικό, με νικητή τον νεαρό Γερμανό φρέσκο Πρωταθλητή, που κέρδισε για μισό δευτερόλεπτο. Όμως ο Vettel έχασε στον ημιτελικό από τον Πορτογάλο Filipe Albuquerque, που ήταν και ο τελικός νικητής, αφού στον Μεγάλο Τελικό νίκησε τον πασίγνωστο πολυπρωταθλητή Ράλι, τον Γάλλο Sébastien Loeb. Ο νέος Champion of Champions, ο Albuquerque αποτελεί έκπληξη, αφού ο 25χρονος που αγωνίζεται στα μονοθέσια του A1GP, δεν έχει πρωταθλήματα στο ενεργητικό του, αλλά κέρδισε τον Αγώνα των Πρωταθλητών Νότιας Ευρώπης, που αποτελεί προκριματικό για τον κυρίως αγώνα του ROC. Βέβαια προέρχεται από τον κόσμο του καρτ.

3
3

Ο Doohan (στην φωτ.1 σε δράση με ένα πρωτότυπο όχημα του αγώνα και στην φωτ.2 με τον Pastrana), το ευχαριστήθηκε και μάλιστα αγωνίστηκε με το Χ-bow της ΚΤΜ (φωτ.3) και με το δυνατό Audi R8 (φωτ.4) και δήλωσε: «Ήμουν μόνος εκεί έξω, αλλά μου άρεσε, μάλιστα κέρδισα και έναν αγώνα ενάντια στον Vettel, στους προκριματικούς».

 

4
4

Επόμενο άρθρο »

Aprilia και Biaggi ευχαριστημένοι από τις δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Valentino Rossi μας ενημερώνει για τον ώμο του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα