• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Live: Έγινε η μεγαλοπρεπής Απονομή του Πρωταθλήματος
Το πιο θερμό χειροκρότημα για τον Shoya Tomizawa
Νέα 08/11/2010 - 15:22

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Για άλλη μια χρονιά ο απεσταλμένος μας ήταν ο μόνος εκπρόσωπος του γραπτού τύπου από όλον τον κόσμο, που είχε την τιμή να είναι προσκεκλημένος στην τελετή της Απονομής του Πρωταθλήματος.

Ο Jorge Lorenzo ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο απίστευτης αρχιτεκτονικής κτίριο Palau de les Arts Reina Sofia της Valencia, στο εξωπραγματικό συγκρότημα του Καλατράβα, στην γενέτειρά του. Ο 23χρονος Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2010, πήρε τα συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της Generalitat Valenciana κ. Francisco Camps, την Δήμαρχο της πόλης της Valencia κα Rita Barberá και εκ μέρους της Dorna Sports από τον CEO κ. Carmelo Ezpeleta, ενώ το μετάλλιο του πέρασε στο στήθος ο Πρόεδρος της FIM κ. Vito Ippolito και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Road Racing κ. Claude Danis.

Ναι, ένα μετάλλιο πήρε και έβαλε στο γνωστό Κύπελλο του MotoGP, την μικρή πλακέτα που γράφει ότι ο Πρωταθλητής του 2010 λέγεται Jorge Lorenzo και ότι αγωνίστηκε με το #99.

 

Πριν από τον Lorenzo πήρε το ανάλογο μετάλλιο ο πρώτος Πρωταθλητής της Moto2 ο Toni Elías και ο Πρωταθλητής των 125cc Marc Márquez, συμπληρώνοντας ένα τεράστιο Ισπανικό θρίαμβο φέτος με τους 2 πρώτους σε κάθε κατηγορία Ισπανούς και ακόμη τον 3ο των 125. Δύο τρίτες θέσεις πήρε η Ιταλία με τους Valentino Rossi (MotoGp) και Andrea Iannone (Moto2).

Άλλες κατηγορίες που βραβεύτηκαν ήταν οι Rookie of the Year, BMW M Award, Tissot Pole of Poles, Καλύτερο Grand Prix και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ομάδων και Κατασκευαστών.

 

Όμως η βράβευση που συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους ήταν αυτή του Shoya Tomizawa, που πήρε το Michele Metro Trophy, ένα βραβείο για τον καλύτερο ιδιώτη οδηγό, για το οποίο ψηφίζουν οι υπόλοιποι οδηγοί της κατηγορίας. Το βραβείο αυτό είχε μετά από πρόταση του Toni Elias και απόλυτη συμφωνία όλων των οδηγών της Moto2, απονεμηθεί στην οικογένεια του Ιάπωνα οδηγού, στη διάρκεια του Ιαπωνικού Grand Prix. Χθες στην σχετική αναφορά και στα πλάνα της απονομής αυτής όλο το κοινό στο Palau de les Arts αρχικά ξεκίνησε με ένα δυνατό χειροκρότημα και μετά όλοι σηκώθηκαν και συνέχισαν να χειροκροτούν τον μεγάλο απόντα σε μια εκπληκτική στιγμή που ένιωθες ότι ο Shoya την ακούει από κει ψηλά!

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia Live: Τι ετοιμάζει η Ducati για τον Vale;

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Live: Ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά του 2011!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα