• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Live: Τι ετοιμάζει η Ducati για τον Vale;
O Filippo Preziosi αποκάλυψε τα πρώτα στοιχεία
Νέα 08/11/2010 - 16:56

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

O Filippo Preziosi, όπως όλοι γνωρίζουν είναι ο «πατέρας» των τελευταίων αγωνιστικών Ducati και το μυαλό πίσω από την κατάκτηση του Τίτλου το 2007, αλλά από τις επιτυχίες τα επόμενα χρόνια. Τώρα βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: να φτιάξει μια μοτοσυκλέτα που να ταιριάζει στον Valentino Rossi και μαζί να διεκδικήσουν Τίτλους τα επόμενα 3-4 χρόνια.

 

«Δεν υπάρχει η τέλεια μοτοσυκλέτα», είπε αρχικά ο Preziosi, «Πρέπει να φτιάξουμε μια μοτοσυκλέτα στα μέτρα του Valentino, γιατί η κάθε μοτοσυκλέτα δουλεύει καλά σε σχέση με τον τρόπο που την στείνει ο κάθε οδηγός.»

O Preziosi είναι ακριβής, θετικός και με εμπιστοσύνη σε αυτά που λέει, αφού πηγάζουν από βαθειά γνώση του αντικειμένου:

«Ο κύριος στόχος σε αυτό το πρώτο μας τεστ για το 2011, είναι να αποφασίσουμε τη σειρά ανάφλεξης που θα έχουμε στην αγωνιστική χρονιά. Έτσι ετοιμάσαμε τρεις μοτοσυκλέτες. Μια GP10, για να πάρει μια ιδέα ο Rossi για τη μοτοσυκλέτα που έχουμε και δύο GP11. H μια έχει big bang κινητήρα και η άλλη screamer. Θέλουμε να δούμε τις διαφορές και να ακούσουμε τα σχόλια και των δύο οδηγών. Στα χαρτιά και τη θεωρεία μπορεί να έχει πλεονεκτήματα η μια ή η άλλη διάταξη, όμως μόνο όταν την οδηγήσει ένας κορυφαίος οδηγός, μπορούμε να έχουμε μια καλή ιδέα. Ο Valentino είναι διάσημος για την αίσθηση που έχει με τις μοτοσυκλέτες και περιμένουμε να μας δώσει μια κατεύθυνση. Θα προτιμήσουμε να έχουμε να εξελίσσουμε έναν κινητήρα και όχι δύο.»

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι να ο Hayden δεν βολεύεται με τον κινητήρα που θα αρέσει στον Rossi, θα αναγκαστεί να ακολουθήσει το δρόμο του Ιταλού.

 

«Θέλω να ευχαριστήσω την Yamaha που μας έδωσε την άδεια να οδηγήσει ο Valentino εδώ και ειδικά λέω ευχαριστώ στον Lin Jarvis και τον Masao Furusawa,» είπε ο Ιταλός μηχανολόγος. «Έχω εμπιστοσύνη στον Jeremy Burgess και τους μηχανικούς που έρχονται από την Yamaha, ότι θα δουλέψουν καλά και με τη βοήθεια κάποιων δικών μας, θα μάθουν γρήγορα την μοτοσυκλέτα. Ατυχώς αρκετοί καλοί μηχανικοί μας, αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον Casey στην Honda, αλλά εμείς θα τους αγαπούμε πάντα!», είπε ο Preziosi.

Σε σχέση με την εξέλιξη του νέου κινητήρα των 1000cc για το 2012 είπε: «Μπορεί να είμαστε μικρό εργοστάσιο με περιορισμένους πόρους, όμως η εξέλιξη του νέου κινητήρα είχε δρομολογηθεί πριν να έρθει ο Valentino στην Ducati. Έτσι το project αυτό θα συνεχιστεί και βέβαια θα πάρουμε ότι θετικά στοιχεία υπάρχουν από την GP11, στην οποία θα βασιστεί η GP12. Δεν θα εξετάσουμε τη λύση του πλαισίου από αλουμίνιο για αγωνιστική χρήση, στο άμεσο μέλλον. Θα μείνουμε με το carbon.»

 

Όσον αφορά το αυριανό τεστ, εκτός από τους δύο κινητήρες, θα δοκιμαστούν και δύο διαφορετικά φέρινγκ. Ο Rossi άλλωστε είναι ψηλότερος από τον Stoner και μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αεροδυναμικής που είχε και φέτος ο Hayden. Επίσης ο Ιταλός οδηγός θα δοκιμάσει δύο πιρούνια, αυτό του 2010 και το νέο της Ohlins για το 2011, ώστε να κάνει τις παρατηρήσεις του, σε έναν τομέα που δυσκόλεψε αρκετά τον Stoner φέτος.

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia Live: Το φιλί του Vale στην M1

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Live: Έγινε η μεγαλοπρεπής Απονομή του Πρωταθλήματος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα