• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Albacete: Ο Ισπανός Albert Arena νικητής στον Τελικό
Κέρδισε περνώντας 6 Ιταλούς στον τελευταίο γύρο!
Νέα 26/10/2010 - 09:02

Μετά από ένα διήμερο τρομερών μαχών στους Ημιτελικούς και τους Τελικούς ο Ισπανός Albert Arena είναι ο μεγάλος νικητής του Παγκόσμιου Αγώνα του Honda NSF100 HRC Trophy, στην πίστα της Albacete στην Ισπανία. 

 

Χαρακτηριστικό ότι οι 4 πρώτοι του Μεγάλου Τελικού είχαν διαφορά μικρότερη από ένα δέκατο του δευτερολέπτου! (βλ. σχετική φωτ.). Στο βάθρο μαζί με τον Ισπανό ανέβηκαν οι Ιταλοί Fabio Spiranelli και Fabio Di Giannantonio.

 

Οι οδηγοί με τις ολόιδιες NSF100, πέρασαν μετά τις Ελεύθερες και τις Κατατακτήριες Δοκιμές τη δοκιμασία του τρομερού ανταγωνισμού των Ημιτελικών Αγώνων. Ο 14χρονος Arena ήταν στον ίδιο Α’ Ημιτελικό με τον Νότη Παπαπαύλου και τερμάτισε 8ος μόλις 2 δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον δικό μας οδηγό. Αλλά ο Τελικός είναι που μετράει και μάλιστα ο τελευταίος γύρος, όταν ο πολύ έμπειρος Ισπανός ήταν 7ος και πέρασε τους 6 Ιταλούς που έδιναν τη μάχη της πρωτιάς, σημειώνοντας μάλιστα τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 2’06.683. Ο Albert Arena λοιπόν, που λόγω ηλικίας ήταν στην τελευταία του χρονιά στο θεσμό, τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα του σε αυτό το μεγάλο σχολείο αγώνων.

Αυτό δίνει μεγάλες ελπίδες και στον 10χρονο Έλληνα οδηγό που έχει μπροστά του 3 ακόμη χρόνια και με ταχύτερο γύρο στο 2’07.014, δείχνει το πόσο κοντά στην κορυφή βρίσκεται ήδη από τώρα.

 

Πέρα από τους Ευρωπαίους οδηγούς στην Albacete βρέθηκαν δύο παιδιά από την Νότιο Αφρική, οι Keanu Feio και William Friend, δύο από την Ιαπωνία, οι Eiki Watanabe και Yuta Date, ο Αυστραλός Remy Gardner (γιός του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Wayne, που ήταν βέβαια μαζί του στην Ισπανία).

Ο αδελφός του Valentino Rossi (που δεν εμφανίστηκε στην πίστα), ο Luca Marini ήταν ο οδηγός που τράβηξε περισσότερο από όλους την προσοχή, αφού στα 13 του είναι ήδη ένας οδηγός που έχει δείξει πολύ θετικά δείγματα του ταλέντου του στους αγώνες στην Ιταλία. Ο Luca, όπως ήδη γνωρίζουν όσι παρακολούθησαν την πορεία του αγώνα όλο το τριήμερο, αγωνίστηκε στον Μικρό Τελικό, με μεγάλο αντίπαλο τον δικό μας Νότη, με τον οποίο συγκρούστηκε στην κορυφή της κούρσας στον τελευταίο γύρο, με αποτέλεσμα να αφήσουν την πρώτη θέση στον επίσης ταλαντούχο Ιταλό Alessandro Zaccone. Σε όλες αυτές τις μάχες το slip-streaming έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού μιλάμε για ακριβώς ίδιες μοτοσυκλέτες τις οποίες έπαιρναν με κλήρωση οι οδηγοί. Βέβαια έπαιξε σπουδαίο ρόλο και η εμπειρία και η σωματική διάπλαση των παιδιών, αφού σε αυτές τις ηλικίες 10 – 14 χρόνων, οι διαφορές σε αυτούς τους τομείς είναι σημαντικές.

 

Η Honda δήλωσε υπερήφανη για τη σειρά NSF100 που έχει Πρωτάθλημα σε αρκετές χώρες και πιστεύει ότι η σειρά αυτή είναι το ιδεατό πεδίο για την εκπαίδευση των μελλοντικών σταρ των αγώνων. Ο Παγκόσμιος τελικός είναι μια μεγάλη γιορτή που έφερε κοντά εκτός από τα παιδιά και τους αντιπροσώπους της Ιαπωνικής εταιρίας από τις 12 χώρες που συμμετέιχαν, μεταξύ των οποίων βέβαια και η Honda – Σαρακάκης, με εκπρόσωπο τον κ. Βαγγέλη Λουκόπουλο.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Honda:

«οι αγώνες σε αυτό το υψηλό επίπεδο, δίνουν μεγάλη εμπειρία για όλους τους νέους οδηγούς και είμαστε σίγουροι ότι θα βλέπετε μερικά από αυτά τα ονόματα για αρκετά από τα χρόνια που έρχονται …και ίσως σε 10 χρόνια αυτοί οι οδηγοί θα βρίσκονται σε μια σχάρα του MotoGP κοντά σας!»

 

Εμείς ελπίζουμε ένας από αυτούς να είναι ο δικός μας «Notis».

 

Επόμενο άρθρο »

KEVIN SCHWANTZ: Μίλησε για τον Rossi στη Ducati και τον Stoner στην Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Όλα καλά με τον Rossi, θα τρέξει Estoril & Valencia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα