• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Indy: O Rossi προβληματισμένος με την Yamaha
Η αγωνία του είναι το αν θα οδηγήσει τη νέα μοτοσυκλέτα στην Valencia
Νέα 27/08/2010 - 13:48

 

O Valentino Rossi έφτασε στην Indianapolis με την προσοχή του στο να τελειώσει την σεζόν όσο καλύτερα γίνεται.

Μετά το τεστ Brno έχει κάποιες ξεκάθαρες ιδέες, αφού ανάλυσε τα αίτια της 5ης θέσης του αγώνα: «Ήταν λάθος μας και αμέσως μετά τον αγώνα δεν ήξερα τι έγινε, αλλά στη διάρκεια του τεστ καταλάβαμε ότι το setup που χρησιμοποιήσαμε δεν δούλεψε με τον τρόπο οδήγησής μου», είπε ο Rossi χθες το απόγευμα στις ΗΠΑ.

Με το Brno πίσω του, τώρα κοιτάει μπροστά στους υπόλοιπους 8 αγώνες: «Αλλάξαμε μερικά πράγματα στην μοτοσυκλέτα και πρέπει να πάμε καλύτερα. Ελπίζω να είμαι ανταγωνιστικός, ακόμη και αν εδώ ήταν ο χειρότερος περσινός μου αγώνας. Αλλά κέρδισε εδώ πρόπερσι και είχα την Pole και τον ταχύτερο γύρο. Πιο πολύ πρέπει να πάω καλά στον αγώνα γιατί για διάφορους λόγους η περίοδος δεν πήγε όπως το περιμέναμε».

Για το θέμα της φυσικής του κατάστασης είπε: «Το πόδι και ο ώμος ακόμη δεν είναι τελείως καλά, αλλά περισσότερο από τον πόνο μου λείπουν ώρες στη σέλλα, λόγω των αγώνων που έχασα».

 

Ένα άλλο θέμα που τον απασχολεί είναι το τι γίνεται μέσα στην Yamaha. «Στο τεστ ο Lorenzo οδήγησε πολύ καλά, οπότε πρέπει να πάμε στο 100% για να τον «ενοχλήσουμε». Όσον αφορά τα θέματα πολιτικής και το ότι δεν με άφησαν να δοκιμάσω το νέο πιρούνι, έχω να πω ότι και ο Stoner αφήνει την Ducati, αλλά το δοκίμασε, όπως και ο Capirossi που αφήνει την Suzuki. Αυτό με άφησε λίγο απογοητευμένο, αλλά μου είπαν ότι ήταν υλικό για το 2011 και αν αυτή είναι η αλήθεια δεν μπορώ να πω τίποτε».

Μάλιστα τα ίδια είχε πει και τη Δευτέρα μετά το τεστ και μας κάνει εντύπωση η εμμονή του σε αυτό το θέμα! Αλλά μάλλον έχει να κάνει με την αναμονή της απόφασης της Yamaha, να του επιτρέψει ή όχι να οδηγήσει τη νέα του μοτοσυκλέτα στην Valencia μετά τον τελευταίο αγώνα: «Δεν το βρίσκω περίεργο που δεν είπαν ακόμη κάτι στο θέμα, αφού είναι νωρίς. Αν ξέρω την Yamaha και τον Furusawa, όσο καλά πιστεύω, μπορώ να είμαι αισιόδοξος. Το να μην οδηγήσω Ducati πριν τις χειμερινές διακοπές δεν είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα, αλλά μπορεί να κάνει κάποια διαφορά. Όταν έγινε το ίδιο τότε που έφυγα από Honda για να πάω στην Yamaha, οι σχέσεις μου με την Honda δεν ήταν τόσο καλές όσο η τωρινή μου σχέση με την Yamaha και το περίμενα από εκείνους. Τώρα υπάρχουν ακόμη 8 αγώνες και είμαι σίγουρος ότι θα έχω την πλήρη υποστήριξη της Yamaha και τα καλύτερα υλικά, όπως να έχω την ίδια μοτοσυκλέτα με τον Lorenzo και θέλω να στοιχηματίζω σε αυτό. Αν δεν συμβεί θα είμαι πολύ απογοητευμένος, αλλά επαναλαμβάνω: μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, όλα όσα έχουμε κάνει μαζί και για όλες τις νίκες που πετύχαμε, θα επικρατήσει η καλή θέληση».

Γιατί όμως τόση αγωνία για το αν θα οδηγήσει στην Valencia, μήπως τελικά αυτό και η προοπτική της νέας περιπέτειας τον αποσπούν από το υπόλοιπο του Πρωταθλήματος, τώρα που ξέρει ότι το έχει χάσει;

«Η αναγγελία της μεταγραφής μου δεν με άλλαξε πολύ, γιατί μένω συγκεντρωμένος στο να τα πάω καλά στους τελευταίους 8 αγώνες και να τελειώσω την αξέχαστη καριέρα μου στην Yamaha με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και πάνω από όλα πρέπει να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου για να γυρίσω πίσω στο 100% και σε φυσική κατάσταση και από πλευράς οδήγησης», είπε ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Επόμενο άρθρο »

Αποχωρεί η Ducati από το WSBK

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner: Θα δοκιμάσει το πιρούνι του 2011

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα