• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αποχωρεί η Ducati από το WSBK
Θα ασχοληθεί εκτενώς με την νέα γενιά των hypersport μοτοσυκλετών
Νέα 27/08/2010 - 18:17

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στο χώρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes. Η Ιταλική εταιρεία πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από το WSBK, ως εργοστασιακή ομάδα, για να ενισχύσει τις έρευνες της στην τεχνολογική ανάπτυξη των μοντέλων παραγωγής που θα παρουσιαστούν στο μέλλον. Το τμήμα τεχνολογικής ανάπτυξης της εταιρείας ήταν πλήρως απασχολημένο με την εργοστασιακή ομάδα του WSBK, ενώ πλέον θα ασχοληθεί εκτενώς με την νέα γενιά των hypersport μοτοσυκλετών της Ducati, ανάφερε ο πρόεδρος της εταιρείας Gabriele Del Torchio. Ο ίδιος επιπλέον δήλωσε τις ευχαριστίες του προς τους αναβάτες Nori Haga και Michel Fabrizio για την συμμετοχή τους στο WSBK και την μεγάλη τους προσφορά στην Ducati. 

 

Η Ducati σκοπεύει να ενισχύσει την ταχύτητα και την απόδοση με την οποία θα μεταφέρει την τεχνογνωσία της από τις αγωνιστικές πρωτότυπες στις μοτοσυκλέτες παραγωγής. Οι δοκιμές τέτοιων εφαρμογών θα γίνουν στο μέλλον με ομάδες και αναβάτες (εξωτερικούς συνεργάτες) του WSBK. 

 

Από το 1988 η Ducati κέρδισε 16 Πρωταθλήματα Kατασκευαστή στα Supernike, και πήρε Παγκόσμιους Τίτλους με 13 αναβάτες.

Η Ιταλική εταιρία θα βοηθήσει τις ομάδες που θα θελήσουν να συνεχίσουν στα WSBK με μοτοσυκλέτες της. Επίσης δεν απέκλεισε το να επιστρέψει στο πρωτάθλημα αυτό.

 

Πάντως εμείς είχαμε αναφέρει σε ρεορτάζ για την μεταγραφή του Rossi, ότι η Ducati σκεπτόταν να αποχωρήσει και να στρέψει όλες τις δυνάμεις της στο MotoGP, το οποίο εκτός των άλλων έχει πολλαπλάσια προβολή από τα WSBK.

Επόμενο άρθρο »

Κρίση απογοήτευσης περνάει ο Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Indy: O Rossi προβληματισμένος με την Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα