• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: Θα δοκιμάσει το πιρούνι του 2011
Θα πρέπει να ελπίζουμε ότι θα βρούμε ένα καλό set up.
Νέα 27/08/2010 - 13:43

Μεγάλο είναι το χρονικό διάστημα που έχει να ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου ο Casey Stoner, για την ακρίβεια από τον περσινό αγώνα της Sepang. Φέτος από την αρχή της σεζόν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την εμπρός ανάρτηση. Στο Qatar έπεσε και στο Le Mans είχε μεγάλο πρόβλημα ενώ από το Mugello άρχισε να χρησιμοποιεί το περσινό πιρούνι.  

 

Πρόσφατα στις δοκιμές του Brno δοκίμασε το πιρούνι του 2011 και τώρα ζήτησε από την Ducati να το δοκιμάσει στον συγκεκριμένο αγώνα παρόλο ότι προορίζεται για την μοτοσυκλέτα της επόμενης χρονιάς. Η Honda και η Yamaha δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν το νέο πιρούνι της Ohlins το χειμώνα. Την δοκιμή του νέου πιρουνιού της Ohlins ζήτησε και ο Capirossi

 

Πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ο Αυστραλός αναβάτης δήλωσε τα εξής “Χρησιμοποιήσαμε το νέο μοντέλο της ανάρτησης στο Brno και είδαμε παρόμοια αίσθηση με αυτή όταν ξεκινήσαμε στην αρχή της σεζόν με το πιρούνι του 2010, αλλά θα το δοκιμάσω. Δεν είμαι σίγουρος για το αν το πιρούνι του 2011 θα δουλέψει ή όχι. Θα πρέπει να το δοκιμάσουμε στις δοκιμές και να δούμε αν μπορούμε να καταλάβουμε την λειτουργία τους. Αν χρησιμοποιήσουμε αυτό το πιρούνι είναι πιθανόν να μας δώσει ένα μικρό αβαντάζ αλλά μόνο στην αίσθηση και όχι σε κάτι άλλο. Ίσως είναι πιο εύκολο να δουλέψει σε ένα οδόστρωμα με σαμάρια όπως αυτό αλλά δεν έχουμε κάτι άλλο νέο να δοκιμάσουμε. Θα πρέπει να ελπίζουμε ότι θα βρούμε ένα καλό set up για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί γιατί δεν έχω καταφέρει να βρεθώ μπροστά με τους πρωτοπόρους. 

 

Οι περισσότερες ομάδες δεν χρησιμοποιούν το νέο πιρούνι γιατί δεν μπορούν να έχουν δύο από αυτά. Θα πρέπει να κάνουμε άμεση σύγκριση του νέου με αυτό που έχουμε ήδη και αν καταφέρουμε να το κάνουμε να δουλέψει θα πάρουμε έστω ένα σετ. Έχουμε ένα καλό set up της μοτοσυκλέτας για τον αγώνα αλλά δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε. Πρέπει να δούμε για κάτι καινούργιο και να κερδίσουμε ταχύτητα και είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε κάποιο ρίσκο.”

Επόμενο άρθρο »

Indy: O Rossi προβληματισμένος με την Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Οι δηλώσεις των Hayden και Schwantz

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα