• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PIAGGIO MP3 HYBRID LT 300ie
Oικολογία και επιδόσεις χωρίς συμβιβασμούς, για όλους
Νέα Αγοράς 08/07/2010 - 12:59

PIAGGIO MP3 HYBRID LT 300ie Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου υβριδικού σκούτερ, η Piaggio επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την τεχνολογική της υπεροχή παρουσιάζοντας την έκδοση 300 του Mp3 Hybrid, του πιο προηγμένου τεχνολογικά σκούτερ στον κόσμο, που συνδυάζει την παραδοσιακή θερμική κίνηση με την ηλεκτρική κίνηση μηδενικών εκπομπών ρύπων.

 

Οι επιδόσεις αλλά και ο κυβισμός του Piaggio Mp3 Hybrid αυξάνονται, ώστε να παρέχει ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση και ευχαρίστηση κατά την οδήγηση, διατηρώντας όλα τα πλεονεκτήματα της επαναστατικής υβριδικής τεχνολογίας Plug-In, που παρέχει τη δυνατότητα μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως 50%.

 

Το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου επαρκεί για να οδηγήσετε το Piaggio Mp3 Hybrid LT 300ie, όπως και όλα τα μοντέλα Mp3 της σειράς LT, συνεπώς, όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της υβριδικής τεχνολογίας για οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση. Piaggio Mp3 Hybrid: οικολογία και επιδόσεις χωρίς συμβιβασμούς, για όλους Το Mp3 Hybrid LT 300ie διαθέτει επαναστατικό σύστημα υβριδικής μετάδοσης κίνησης που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο των μοτοσυκλετών από τον Όμιλο Piaggio, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα ενός βενζινοκίνητου κινητήρα με εκείνα ενός ηλεκτρικού με τεχνολογία Plug-In. Μάλιστα στη νέα έκδοση 300ie παρέχονται επιδόσεις επιτάχυνσης και εκκίνησης παρόμοιες με εκείνες ενός παραδοσιακού σκούτερ 400cc με θερμικό κινητήρα, που το καθιστούν, συνεπώς, ιδανικό ακόμη και για μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

 

Σε διαδρομές εκτός πόλης το Mp3 Hybrid LT 300ie είναι εξίσου διασκεδαστικό και ασφαλές, αναδεικνύοντας τα ανώτερα δυναμικά χαρακτηριστικά του, ενώ παράλληλα μπορεί να κινηθεί ακόμη και σε περιοχές περιορισμένης πρόσβασης για οχήματα μόνο με ηλεκτροκίνηση: δύο σκούτερ σε ένα, για ασφαλή, εύκολη, οικονομική και διασκεδαστική μετακίνηση. Χάρη στο μπροστινό μετατρόχιο των 465 mm, μπορείτε να οδηγήσετε το Piaggio Mp3 Hybrid LT 300ie μόνο με το δίπλωμα αυτοκίνητου, γεγονός που καθιστά προσβάσιμη σε όλους την υβριδική τεχνολογία, προσφέροντας σε όλο και περισσότερους χρήστες οικονομικές και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις.

 

Σύμφωνα με τη νέα κατηγορία έγκρισης, το νέο Piaggio Mp3 Hybrid LT 300ie διαθέτει πεντάλ φρένου με σύστημα συνδυασμένης πέδησης, παράλληλα με τις κλασικές μανέτες μπροστινού και πίσω φρένου, διασφαλίζοντας απαράμιλλη ενεργητική ασφάλεια στον κόσμο των σκούτερ. Δύο οχήματα σε ένα, για μέγιστη προστασία του περιβάλλοντος Το Piaggio Mp3 Hybrid LT 300ie σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και οικολογική συμβατότητα σε αστικές περιοχές, όπου η μόλυνση της ατμόσφαιρας είναι πιο έντονη.

 

Εναλλακτικά, οι πλήρως φορτισμένες μπαταρίες παρέχουν τη δυνατότητα κίνησης σε περιοχές περιορισμένης πρόσβασης με την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία μηδενικών εκπομπών για απόσταση έως 20 χιλιομέτρων το μέγιστο. Το πλεονέκτημα του Mp3 Hybrid σε σύγκριση με ένα «κλασικό» ηλεκτρικό όχημα είναι προφανές: ακόμη και εάν πρέπει να διανύσετε μεγαλύτερες αποστάσεις, ο κινητήρας Euro3 278cc εγγυάται τις επιδόσεις ενός θερμικού βενζινοκίνητου συστήματος και, κυρίως, παρέχει τη μεγάλη αυτονομία των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

 

Δύο κινητήρες σε έναν, για βέλτιστη χρήση κάθε φορά Το Piaggio MP3 HyS διαθέτει υβριδική μετάδοση κίνησης «παράλληλου» τύπου, όπου οι δύο κινητήρες, ηλεκτρικός και εσωτερικής καύσης, συνδυάζονται μηχανολογικά και ηλεκτρονικά και έτσι μπορούν να παρέχουν ταυτόχρονα ισχύ στον τροχό. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι ένας ιδιαίτερα εξελιγμένος τετράχρονος καταλυτικός κινητήρας 278cc Euro 3, που παρέχει βέλτιστες επιδόσεις, μειωμένες εκπομπές, χαμηλή κατανάλωση και μεγάλη αυτονομία. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, η ηλεκτρική μίζα και το καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικής επιτάχυνσης Ride-By-Wire διασφαλίζουν ισχύ και ευκολία στη χρήση σε διαδρομές εντός και εκτός της πόλης.

 

Στη λειτουργία Hybrid Power, κατά την εκκίνηση από στάση, καθώς και κάθε φορά που απαιτείται ιδιαίτερα υψηλή επιτάχυνση ή ταχύτητα εκκίνησης, η συνεργασία μεταξύ των δύο κινητήρων του Piaggio Mp3 Hybrid LT 300ie παρέχει στον ηλεκτρικό κινητήρα τη δυνατότητα υποστήριξης του θερμικού συστήματος κίνησης, διασφαλίζοντας ανώτερες επιδόσεις έως 30% σε σχέση με ένα παρόμοιο θερμικό όχημα: ετοιμότητα και απόδοση στα πρώτα μέτρα, δηλαδή αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για οδήγηση στην πόλη. Στη λειτουργία Hybrid Charge, ο θερμικός κινητήρας, εκτός από τις εξαιρετικές επιδόσεις που διασφαλίζει, παρέχει επίσης τη δυνατότητα επαναφόρτισης των μπαταριών που προορίζονται για την τροφοδοσία της «ηλεκτρικής καρδιάς» του οχήματος.

 

Η ισχύς από τους δύο κινητήρες (θερμικό και ηλεκτρικό) ρυθμίζεται μέσω ενός συστήματος Ride-By-Wire: το αίτημα του οδηγού για ροπή, πατώντας γκάζι ή φρένο, υποβάλλεται σε επεξεργασία από το ενσωματωμένο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου, το οποίο, με βάση διάφορες παραμέτρους (π.χ. κατάσταση φόρτισης μπαταριών), κατανέμει αναλόγως την ισχύ μεταξύ των δύο κινητήρων. Σε συνθήκες επιβράδυνσης και πέδησης, το σύστημα ελέγχου ανακτά και συσσωρεύει ενέργεια στη μπαταρία, ενέργεια που χάνεται στα κανονικά οχήματα.

 

Το Piaggio Mp3 Hybrid LT 300ie δεν είναι μόνο ένα εξελιγμένο σύστημα υβριδικής πρόωσης: πατώντας απλά το ειδικό κουμπί στο τιμόνι μπορείτε να απενεργοποιήσετε το θερμικό κινητήρα και να μετατρέψετε το Mp3 Hybrid σε ένα πλήρως οικολογικό σκούτερ, ένα «όχημα μηδενικών εκπομπών» που έχει κάθε δικαίωμα να κυκλοφορεί σε όλες τις ζώνες που είναι απαγορευμένες για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

 

Πατώντας ξανά το κουμπί, ο θερμικός κινητήρας ενεργοποιείται ξανά και γίνεται το κύριο σύστημα κίνησης του οχήματος, με δυνατότητα επαναφόρτισης των μπαταριών στη λειτουργία Hybrid charge.

 

Η μετάβαση από την ηλεκτρική λειτουργία στην υβριδική και αντίστροφα, μπορεί να γίνει ακόμη και εν κινήσει. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας την έλξη του ηλεκτρικού κινητήρα, το Piaggio Mp3 Hybrid διαθέτει και όπισθεν, χρήσιμη για ελιγμούς στάθμευσης και πιο εύκολη έξοδο από στενούς χώρους. Τόσες τεχνολογικές λύσεις, τόσο προσιτές Παρόλο που διαθέτει καινοτόμες και απόλυτα πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις, το Mp3 Hybrid είναι εξαιρετικά εύκολο και διαισθητικό στη χρήση.

 

Όπως τα άλλα μοντέλα της σειράς Mp3, το Piaggio Mp3 Hybrid LT 300ie διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα κλειδώματος της μπροστινής ανάρτησης που παρέχει τη δυνατότητα στάσης ή στάθμευσης χωρίς να βάλετε τα πόδια στο έδαφος ή να χρησιμοποιήσετε σταντ. Το Piaggio Mp3 Hybrid, παρόλο που διατηρεί τα τυπικά αισθητικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά της σειράς MP3, είναι το πρώτο υβριδικό όχημα στον κόσμο που παρέχει τη δυνατότητα επαναφόρτισης χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό δίκτυο (Plug-In) σε συνδυασμό με τις καινοτόμες μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες – χάρη στα χαρακτηριστικά πυκνότητας ενέργειας και αξιοπιστίας – διασφαλίζουν, σε σύγκριση με τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται συνήθως σήμερα, υψηλότερες επιδόσεις, μικρό βάρος και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.  

 

Ο χρόνος πλήρους επαναφόρτισης είναι περίπου 3 ώρες, ωστόσο το 85% της φόρτισης επιτυγχάνεται σε μόλις δύο ώρες. Κατά τη διαδικασία πλήρους επαναφόρτισης, φορτίζεται, εκτός από την εξελιγμένη μπαταρία ιόντων λιθίου, και η απλή μπαταρία λειτουργίας. Μοναδική αισθητική και απόλυτη ευκολία Από την αισθητική πλευρά, το Piaggio Mp3 Hybrid LT 300ie ξεχωρίζει από τη συμβατική έκδοση χάρη στον κομψό σχεδιασμό των φινιρισμάτων του. Το μοναδικό λευκό περλέ χρώμα συνδυάζεται με μια κομψή δίχρωμη σέλα, άνετη για τον οδηγό και το συνεπιβάτη, στο ίδιο χρώμα με τα πλαστικά προστατευτικά.

 

Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει την ενδεικτική λυχνία φορτίου της μπαταρίας, ενώ στο κεντρικό ταμπλό υπάρχουν τα αλάρμ, το κουμπί του ενσωματωμένου υπολογιστή και η λυχνία σύνδεσης στο ηλεκτρικό δίκτυο για επαναφόρτιση των μπαταριών. Στα χειριστήρια συμπεριλαμβάνονται δύο νέα κουμπιά: στα αριστερά το κουμπί της κόρνας που είναι απόλυτα αναγκαίο για προειδοποίηση των άλλων οδηγών και των πεζών στην αθόρυβη ηλεκτρική λειτουργία σε ζώνες περιορισμένης πρόσβασης, ενώ στα δεξιά υπάρχει το κουμπί «Hy Tech» για επιλογή των τεσσάρων διαθέσιμων λειτουργιών.

 

Το Piaggio Mp3 MP3 Hybrid LT 300ie, διατίθεται στο δίκτυο πώλησης Piaggio στην τιμή των 8.600 €.

Επόμενο άρθρο »

AKRAPOVIC ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΓΙΑ HONDA CBF 600 ’08-‘10

« Προηγούμενο άρθρο

NEO PIAGGIO MP3 300 / 300 MP3 LT

Χορηγοί