• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
16ος Αγώνας - GP Ιαπωνίας (Motegi)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marc Vich στέφθηκε πρωταθλητής Παγκόσμιου Κυπέλλου R3 bLU cRU
Αγώνες 30/09/2024 - 11:28

Ο Marc Vich από τη Μαγιόρκα στέφθηκε Πρωταθλητής Παγκοσμίου Κυπέλλου FIM Yamaha R3 bLU cRU 2024 μετά από έναν απίστευτα τεταμένο Αγώνα που είδε τους πρώτους 6 αναβάτες να περνούν τη γραμμή τερματισμού με μόλις +0.379 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο δευτεραθλητής του πρωταθλήματος Gonzalo Sanchez πήρε την τελευταία νίκη της σεζόν. Ο αγώνας τίτλου έφτασε να κριθεί στα τελευταία μέτρα του 2ου Αγώνα στη Motorland Aragón και μια απίστευτη μάχη από μια μεγάλη ομάδα αναβατών έκανε τον νικητή αδύνατο να ξεχωρίσει μέχρι την καρό σημαία.

Ο Vich έκανε καλή εκκίνηση, βρέθηκε αρχικά στο μπροστινό μέρος και παρόλο που ο 17χρονος θα μπορούσε να εξασφαλίσει τον Τίτλο με το προβάδισμα των 18 βαθμών, πάλεψε σκληρά για να κερδίσει. Αυτό έγινε δύσκολο από τον αριθμό των γρήγορων αναβατών που ήθελαν όλοι να πάρουν την 1η θέση στον τελευταίο Αγώνα της σεζόν.

Ένα περιστατικό μεταξύ του Max Palmowski και του Takumi Takahashi  είδε τον τελευταίο να πέφτει, αφήνοντάς πίσω τον Vich στη 12η θέση, μια θέση από την οποία δεν θα κέρδιζε τον Τίτλο, εάν ο αντίπαλός του για τη διάρκεια της σεζόν, Sanchez τερμάτιζε μπροστά. Ο 16χρονος από την Teruel που κέρδισε το περσινό R3 SuperFinale έδωσε τα πάντα για να φτάσει στην κορυφή και να προσπαθήσει να πάρει τον Τίτλο από τον Vich, αλλά με τους Eduardo Burr, Mario Salles, Cameron Swain και Alessandro Di Persio να είναι κοντά, αυτό δεν ήταν εύκολο.

Στους τελευταίους γύρους ο Vich μπόρεσε να δείξει την εστίασή του και να χαράξει προσεκτικά το δρόμο του προς τα εμπρός, τερματίζοντας τελικά τον τεταμένο Αγώνα στην 6η θέση. Αυτό ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει τον Τίτλο με τρεις βαθμούς. Ο Sanchez πήρε την τελευταία νίκη της σεζόν του 2024, ενώ ο Salles και ο Swain  ολοκλήρωσαν το βάθρο.

Χάρη στην 4η θέση στον 2ο Αγώνα, ο Ιταλός Di Persio καταλαμβάνει την 3η θέση στην τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος πίσω από το Ισπανικό ζευγάρι. Ο νεοφερμένος έχει δείξει μεγάλες δυνατότητες αυτή τη σεζόν

 

Marc Vich:

«Δεν είχα πραγματικά μια ξεκάθαρη στρατηγική για τον Αγώνα, απλώς τον προφανή στόχο της κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Υπήρχαν μερικές στιγμές επαφής στον Αγώνα, ειδικά με την πτώση του Takumi, αλλά προσπάθησα να παραμείνω πολύ συγκεντρωμένος και ήρεμος και να σκεφτώ ότι ο Αγώνας είναι όπως κάθε άλλος Αγώνας. Κατάφερα να προλάβω το βασικό γκρουπ και χάρηκα απίστευτα γιατί ήξερα ότι από εκεί ο Τίτλος ήταν πιθανός. Είναι αδύνατο να περιγράψω την αίσθηση του να γίνω Πρωταθλητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου R3, ήταν ένα τεράστιο όνειρο για μένα και θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους όσους το έκαναν δυνατό. Το απόλυτο όνειρό μου είναι να γίνω αναβάτης στην κατηγορία WorldSBK και αυτό με έφερε ένα βήμα πιο κοντά».

 

Τα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

 

 

Επόμενο άρθρο »

Το GP της Ινδονησίας με φωτογραφίες, στατιστικά και αριθμούς

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Jorge Prado και η GASGAS πήραν τον Τίτλο MXGP του 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα