• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
16ος Αγώνας - GP Ιαπωνίας (Motegi)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Jorge Prado και η GASGAS πήραν τον Τίτλο MXGP του 2024
Αγώνες 30/09/2024 - 10:50

Ο αναβάτης της Red Bull GASGAS Factory Racing, Jorge Prado, εξασφάλισε το Πρωτάθλημα MXGP 2024 στο MXGP της Castilla la Mancha, και έγινε τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Στην MX2, ο Simon Längenfelder γιόρτασε μια εντυπωσιακή σεζόν, τερματίζοντας 3ος συνολικά στο πρωτάθλημα.

Ο Jorge Prado εξασφάλισε με επιτυχία τον Τίτλο του Πρωταθλήματος MXGP 2024 στον τελευταίο Αγώνα της σεζόν. Η καμπάνια του Prado για το πρωτάθλημα του 2024 τον έστεψε ως Πρωταθλητή MXGP για συνεχόμενη χρονιά, με 11 νίκες Grand Prix, 17 τερματισμούς στο βάθρο και 18 holeshots. Ο Simon Längenfelder ολοκλήρωσε μια ξεχωριστή σεζόν MX2, πανηγυρίζοντας την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Η Red Bull GASGAS Factory Racing είναι ενθουσιασμένη που μοιράζεται ότι ο Jorge Prado εξασφάλισε επιτυχώς τον τίτλο του Πρωταθλήματος MXGP για το 2024 με θεαματικό τρόπο μπροστά στους Ισπανούς οπαδούς του. Επιπλέον, το απίστευτο αποτέλεσμα σημαίνει ότι ο Prado υπερασπίστηκε επιτυχώς τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MXGP 2023 και επίσης τώρα έχει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στο όνομά του σε MX2 και MXGP. Ο Prado κέρδισε τον τίτλο στον τελευταίο Aγώνα της Κυριακής του MXGP της Castilla la Mancha, κλείνοντας ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο όπου κέρδισε τον προκριματικό Aγώνα του Σαββάτου και στη συνέχεια είχε τερματισμούς 1-4 και στους δύο Αγώνες.

Αποπνέοντας ύψιστη αυτοπεποίθηση, ο Prado εξασφάλισε τις νίκες και στη συνέχεια οδήγησε σε μια τέλεια διαχείριση στην 4η θέση, αφήνοντας τους αντιπάλους του να ακολουθούν γύρω από την Ειδική Διαδρομή των 1650 μέτρων με χώμα που έμοιάζε με πηλό στο Circuito Motor Ranch.

Το ταξίδι του Prado προς τον τίτλο το 2024 δεν ήταν καθόλου απλό. Στις αρχές της σεζόν, δημιούργησε ένα σταθερό προβάδισμα, κυριαρχώντας στους τέσσερις πρώτους Αγώνες, αλλά οι προκλήσεις στη μέση της σεζόν είδαν τον πλησιέστερο αντίπαλο του, τον Tim Gajser, να μειώνει τη διαφορά και να αρπάζει για λίγο το προβάδισμα. Ωστόσο, μια εντυπωσιακή απόδοση στον προτελευταίο Γύρο στην Κίνα από τον Prado έφερε τον Ισπανό ξανά στην κορυφή και από εκεί δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Ήταν μια σεζόν που ορίστηκε από επιμονή και εντυπωσιακή οδήγηση, καθώς ο Prado εξασφάλισε νίκες σε περισσότερα από τα μισά Grand Prix της σεζόν. Συνολικά, ο Jorge Prado έχει συνολικά 49 νίκες Grand Prix και 95 βάθρα στην καριέρα του σε MXGP και MX2, κατατάσσοντάς τον μεταξύ των πιο σπουδαίων όλων των εποχών στο άθλημα.

Στην MX2, ο Simon Längenfelder ολοκλήρωσε μια ξεχωριστή σεζόν τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση του πρωταθλήματος μετά από τερματισμούς στις θέσεις 3η-9η στον τελευταίο Γύρο στο MXGP της Castilla La Mancha. Ο Γερμανός αναβάτης εντυπωσιάζει σταθερά καθ' όλη τη διάρκεια του 2024, οδηγώντας σε νίκες σε αρκετούς Αγώνες, ιδιαίτερα στο Trento, στην Ελβετία και στο Βέλγιο.

Η Red Bull GASGAS Factory Racing Team θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες, τους χορηγούς και τους οπαδούς της για τη συνεχή υποστήριξή τους σε όλη αυτή την απίστευτη σεζόν που κέρδισε το πρωτάθλημα.

 

MXGP – 1ος – Jorge Prado:

«Σχεδόν δεν ξέρω τι να πω - Έχω τον Tίτλο εδώ στην Ισπανία, και είναι απλά απίστευτο! Ήταν μια υπέροχη χρονιά και νομίζω ότι η ομάδα και εγώ αξίζουμε πραγματικά αυτόν τον Tίτλο μετά από όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει. Στην αρχή της σεζόν, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι ήμουν σε αυτή τη θέση, αλλά σήμερα όλα έκαναν κλικ. Αυτός ο 2ος Αγώνας ήταν πολύ μακρύς, αλλά το να περάσεις τη γραμμή του τερματισμού ήταν το καλύτερο συναίσθημα. Τόσα πολλά συμβαίνουν στα παρασκήνια με την ομάδα για να έχουμε τέτοια αποτελέσματα, και είμαι τόσο ευγνώμων που πήρα τον 4ο Παγκόσμιο Τίτλο μου εδώ μπροστά σε οικογένεια, φίλους και οπαδούς. Σας ευχαριστώ όλους για την εκπληκτική υποστήριξη - ήταν μια καταπληκτική χρονιά και είμαι περήφανος που το κάναμε μαζί»!

 

MX2 - #516 - Simon Längenfelder:

«Είμαι ευχαριστημένος με το πώς πήγε η σεζόν μου συνολικά, τερματίζοντας 3ος στο Πρωτάθλημα. Φυσικά ήθελα να τερματίσω ψηλότερα, αλλά ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά κατάφερα να πετύχω μερικά καλά αποτελέσματα και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Ο τελευταίος Γύρος δεν πήγε όπως είχα προγραμματίσει, αλλά έχω μάθει πολλά και είμαι περήφανος για όσα έχουμε πετύχει ως ομάδα χάρη στη Red Bull GASGAS και σε όλους όσους με στηρίξανε - Ανυπομονώ ήδη να επιστρέψω πιο δυνατός το 2025»!

Αποτελέσματα MXGP Castilla la Mancha:

 

MXGP – Συνολικά:

1. Jorge Prado (GASGAS) 43 βαθμοί

2. Tim Gajser (Honda) 42

3. Jeffrey Herlings (KTM) 40

25. Mattia Guadagnini (Husqvarna) 0

 

MXGP – Moto One:

1. Jorge Prado (GASGAS)

2. Tim Gajser (Honda)

3. Jeremy Seewer (Kawasaki)

6. Jeffrey Herlings (KTM)

DNF. Mattia Guadagnini (Husqvarna)

 

 

MXGP – Moto Two:

1. Jeffrey Herlings (KTM)

2. Romain Febvre (Kawasaki)

3. Tim Gajser (Honda)

4. Jorge Prado (GASGAS)

DNS. Mattia Guadagnini (Husqvarna)

 

MXGP – Βαθμολογία:

1. Jorge Prado (GASGAS) 996βαθμοί

2. Tim Gajser (Honda) 986

3. Jeffrey Herlings (KTM) 944

12. Mattia Guadagnini (Husqvarna) 307

 

MX2 – Συνολικά:

1. Lucas Coenen (Husqvarna) 50βαθμοί

2. Andrea Adamo (KTM) 40

3. Thibault Benistant (Yamaha) 38

4. Kay de Wolf (Husqvarna) 36

5. Simon Längenfelder (GASGAS) 32

DNS. Liam Everts (KTM) 0 βαθμοί

DNS. Sacha Coenen (KTM) 0 βαθμοί

 

MX2 – Moto One:

1. Lucas Coenen (Husqvarna)

2. Andrea Adamo (KTM)

3. Simon Längenfelder (GASGAS)

7. Kay de Wolf (Husqvarna)

DNS. Liam Everts (KTM)

DNS. Sacha Coenen (KTM)

 

MX2 – Moto Two:

1. Lucas Coenen (Husqvarna)

2. Kay de Wolf (Husqvarna)

3. Thibault Benistant (Yamaha)

4. Andrea Adamo (KTM)

9. Simon Längenfelder (GASGAS)

DNS. Liam Everts (KTM)

DNS. Sacha Coenen (KTM)

 

MX2 – Βαθμολογία:

1. Kay de Wolf (Husqvarna) 959 βαθμοί

2. Lucas Coenen (Husqvarna) 939

3. Simon Längenfelder (GASGAS) 852

4. Liam Everts (KTM) 749

6. Andrea Adamo (KTM) 674

8. Sacha Coenen (KTM) 456

19. Marc-Antoine Rossi (GASGAS) 122

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Marc Vich στέφθηκε πρωταθλητής Παγκόσμιου Κυπέλλου R3 bLU cRU

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bautista ξανά στην κορυφή στην Aragon!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα