• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
16ος Αγώνας - GP Ιαπωνίας (Motegi)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Bautista ξανά στην κορυφή στην Aragon!
Αγώνες 29/09/2024 - 22:03

Αγώνας Tissot Superpole:

Μια μάχη διαρκίας μεταξύ τριών αναβατών ολοκληρώθηκε προς όφελος του Alvaro Bautista στον τελευταίο γύρο. Ο αναβάτης της Aruba.it Racing - Ducati έκανε την κρίσιμη κίνηση προσπέρασης μόλις τρεις στροφές από τον τερματισμό για να νικήσει τους Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) και Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) λίγο πρίν τη σημαία τερματισμού.

Έχοντας τερματίσει 2ος στον 1ο Αγώνα, ο Razgatlioglu επανέλαβε την προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του Αγώνα Superpole. Ο Τούρκος αναβάτης οδήγησε μπροστά για 3 γύρους και έκανε τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα στον 7ο γύρο, αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον Bautista στον τελευταίο γύρο. Ο νικητής του 1ου Αγώνα Andrea Iannone (Team GoEleven) τερμάτισε στην 4η θέση μπροστά από τον Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) και τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team)

Αποτελέσματα Αγώνα WorldSBK Tissot Superpole

1. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati)

2. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.088s

3. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +0.172s

 

Τα κυριότερα σημεία του 2ου Αγώνα:

Ξεκινώντας από την pole position, ο Bautista οδηγούσε μπροστά σε κάθε γύρο για να κερδίσει την 63η νίκη της καριέρας του στο WorldSBK. Ο αναβάτης της Ducati βρισκόταν υπό πίεση σε όλη τη διάρκεια των 18 γύρων, καθώς αντάλλαξε τον ταχύτερο γύρο με τον Razgatlioglu, αλλά στους τρεις τελευταίους γύρους ο Bautista τελικά ξέφυγε και άφησε περιθώριο ενός δευτερολέπτου από στον αντίπαλό του.

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε 3ος και τερμάτισε 3ος, ο Bulega είχε μια δύσκολη μέρα. Ο νεοφερμένος έπεσε στην 9η θέση στον 2ο γύρο και σταδιακά βρήκε τον ρυθμό του φτάνοντας πίσω στη θέση του βάθρου στη μέση του Αγώνα. Ο αναβάτης της Ducati πέρασε τον Lecuona στον 3ο γύρο, τον Locatelli στον 4ο γύρο, τον van der Mark στον 6ο γύρο, τον Petrucci στον 8ο γύρο πριν προσπεράσει τον Iannone και τον Gerloff στον 10ο γύρο καθώς έδειξε την ταχύτητά του. Ωστόσο, όταν βρισκόταν στις θέσεις του βάθρου, βρισκόταν ήδη πέντε δευτερόλεπτα μακριά από τους κορυφαίους του Αγώνα και έπρεπε να συμβιβαστεί με την 3η θέση.

Ο Iannone και ο Gerloff πάλεψαν για την 4η θέση μέχρι την καρό σημαία και στην τελευταία στροφή ο Gerloff προσπάθησε να επιτεθεί, αλλά ανοίχτηκε στη στροφή 16 και ο Iannone πέρασε πάλι.

Τερματίζοντας στην 8η θέση, ο Iker Lecuona πέρασε μπροστά στη βαθμολογία από τον συναθλητή του στην Team HRC, Xavi Vierge. Ο Vierge τερμάτισε 10ος καθώς η Honda συνέχισε την ισχυρή πορεία της

Βαθμολογία πρωταθλήματος:

Ο Razgatlioglu επέκτεινε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα στους 39 βαθμούς έναντι του Bulega καθώς τερμάτισε 3ος και στους τρεις Αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Bautista βρίσκεται πλέον 42 βαθμούς πίσω από τον συναθλητή του στη βαθμολογία.

Ο Danilo Petrucci έφτασε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Η Barni Spark Racing Team βρίσκεται 13 βαθμούς μπροστά από τον Alex Lowes της Kawasaki, μετά από ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια του Αγώνα Superpole.

Η Ducati αύξησε το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών έναντι της BMW στους 42 βαθμούς.

1ος | Alvaro Bautista | Aruba.it Racing – Ducati

«Ένιωσα πολύ καλά με τη μοτοσυκλέτα σήμερα. Ήταν πολύ καλύτερα από χθες γιατί είχα κάποια προβλήματα με το κράτημα μπροστά στον 1ο Αγώνα. Σήμερα, μπόρεσα να παλέψω για τη νίκη και στον Αγώνα Superpole έκανα μια υπέρβαση στον τελευταίο γύρο. Ήταν ένας πραγματικά απολαυστικός Αγώνας σήμερα το πρωί και για τον 2ο Αγώνα, ήταν υπέροχος από την εκκίνηση γιατί μπόρεσα να οδηγήσω μπροστά από νωρίς και μετά να επικεντρωθώ στους υπόλοιπους γύρους. Ήταν υπέροχο να είμαι στο προβάδισμα και μπορούσα να ρυθμίσω τον ρυθμό μου, καθώς ο Αγώνας συνεχιζόταν, ένιωθα καλύτερα και μπορούσα να πιέσω περισσότερο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου που με βοήθησαν πολύ αυτό το Σαββατοκύριακο να ανακτήσω την αυτοπεποίθηση που μου έλειπε σήμερα».

 

2 | Toprak Razgatlioglu | ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

Έκανα την καλύτερή μου προσπάθεια στην αρχή του Αγώνα. Ακολούθησα τον Alvaro και είχα ένα σχέδιο να μείνω μαζί του και μετά ίσως να αρχίσω να παλεύω μαζί του στους τελευταίους πέντε γύρους. Ωστόσο, σε αυτούς τους τελευταίους γύρους ο ρυθμός μου άρχισε να πέφτει. Ο Alvaro είχε περισσότερο κράτημα από τη μοτοσυκλέτα του στους τελευταίους γύρους και μπορούσα να δω ότι η διαφορά μεγάλωνε ενώ είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα και έκανε απίστευτη δουλειά. Νιώθω ότι έκανε μια πραγματική επιστροφή, αλλά είμαι συγκεντρωμένος τώρα στο Εστορίλ. Πρέπει να νικήσω εκεί γιατί το να είμαι 2ος είναι δύσκολο για εμένα.

 

3 | Nicolo Bulega | Aruba.it Racing – Ducati

«Η αρχή του Αγώνα ήταν πολύ δύσκολη γιατί έχασα θέσεις από μερικούς επιθετικούς αναβάτες. Έπρεπε να σηκώνω τη μοτοσυκλέτα στο φρενάρισμα και έπεσα πίσω στην 8η θέση και έμεινα στη μέση με πολλούς αναβάτες. Κατάφερα και έφτασα στο βάθρο, αλλά έχασα την ευκαιρία να παλέψω για τις δύο πρώτες θέσεις».

 

Αποτελέσματα 2ου Αγώνα WorldSBK

1. Alvaro Bautista (Aruba.it RacingDucati)

2. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +3.366s

3. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +10.800s

4. Andrea Iannone (Ομάδα GoEleve δ) +12.338s

5. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) +13.903s

6. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +14.647s

 

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 414 βαθμοί

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 375 βαθμοί

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) 333 βαθμοί

 

Τα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Jorge Prado και η GASGAS πήραν τον Τίτλο MXGP του 2024

« Προηγούμενο άρθρο

Η Kawasaki εξασφαλίζει τον 6ο τίτλο WorldSSP300 της σεζόν 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα