• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Razgatlioglu οδηγεί το Πρωτάθλημα μετά τον 1ο Αγώνα στο Misano
Αγώνες 15/06/2024 - 19:45

Ο αστέρας της BMW εξασφάλισε μια άψογη νίκη στον 1ο  Αγώνα  στο Misano, μια νίκη που κάνει τον Τούρκο να γίνεται ο πρώτος αναβάτης BMW που οδηγεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK μετά τον Marco Melandri το 2012

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM είδε τη δράση στον 1ο  Αγώνα το Σάββατο, με τον Τούρκο αναβάτη Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) να εξασφαλίζει μια εκπληκτική νίκη σε αυτόν τον Αγώνα για να γίνει ο νέος επικεφαλής του Πρωταθλήματος. Η Aruba.it Racing – Ducati συνέχισε ωστόσο το κυνήγι, με τον Nicolo Bulega και τον Alvaro Bautista να ασφαλίζουν τη 2η και 3η θέση για να διατηρήσουν σταθερά την πίεση.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ RAZGATLIOGLU: Ο άσος της BMW έρχεται για άλλη μια φορά μπροστά

Για άλλη μια φορά, ο Τοπράκ Ραζγκατλίογλου έκανε τη διαφορά το Σάββατο στον 1ο  Αγώνα στο Misano World Circuit “Marco Simoncelli”. Ο "El Turco", ο οποίος ξεκίνησε στην pole position μετά από μια επική δράση Tissot Superpole νωρίτερα την ίδια μέρα, αρχικά παρέδωσε το προβάδισμά του, αλλά κατάφερε να το ανακτήσει ξανά. Ωστόσο, αυτή τη φορά, δεν φαινόταν ποτέ ότι θα παραιτηθεί από το πλεονέκτημά του. ο Τούρκος άνοιξε τη διαφορά του πριν περάσει τη γραμμή τερματισμού 1ος.

Η DUCATI ΠΙΕΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Ο Bulega και ο Bautista συνεχίζουν το κυνήγι

Ο Nicolo Bulega και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) απόλαυσαν και οι δύο επιτυχημένο Αγώνα, με τους δύο αναβάτες να τερματίζουν διαδοχικά 2ος  και 3ος. Ο Bulega, συγκεκριμένα, έδειξε δυνατό ρυθμό και σταθερή συνέπεια σε όλη τη διάρκεια του 1ου  Αγώνα, ειδικά στην αρχή. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Bautista άρχισε να εμφανίζεται δυναμικά προς το τέλος του Αγώνα, έχοντας δυσκολευτεί να πετύχει ρυθμό στους πρώτους γύρους του 1ου Αγώνα. Ο Bautista προσπάθησε αρκετά για να βρει ένα σταθερό ρυθμό στον Αγώνα με την Panigale V4 R. Ωστόσο, ο Πρωταθλητής θα ελπίζει ότι έχει βρει κάτι θετικό με βάση τον ρυθμό του αργά το Σάββατο.

TOP TEN BATTLE: Διαφορετικοί αναβάτες στην κορυφή των φύλλων χρόνου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάταξη των αναβατών παρουσιάστηκε στο τέλος του 1ου  Αγώνα του Σαββάτου. Η Yamaha, συγκεκριμένα, απόλαυσε μια επιτυχημένη μέρα στην Αδριατική ακτή, με τον Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) και τον Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) εξασφαλίζοντας τις θέσεις 4η  και 6η αντίστοιχα. Ο άλλος Ιάπωνας κατασκευαστής, η Kawasaki απόλαυσε επίσης έναν πολύ επιτυχημένο 1ο Αγώνα, με τον Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) να ολοκληρώνει την πεντάδα. Ο Andrea Iannone (Team GoEleven) και ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team – Ducati) εξασφάλισαν ισχυρή εκπροσώπηση για την Ducati στον εντός έδρας Γύρο. Ο Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) τερμάτισε με μία αξιοσέβαστη 8η θέση, ενώ ο Iker Lecouna (Team HRC) εξασφάλισε μια εντυπωσιακή θέση στην πρώτη δεκάδα.

 

Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΡΑΣΗ: Ο Rea, ο Sam Lowes αποτυγχάνουν να τερματίσουν

Ήταν μικτή η τύχη για το υπόλοιπο του grid, καθώς ο Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) και ο Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) δεν κατάφεραν να τερματίσουν. Ο Rea, του οποίου οι αγώνες στην R1 έχουν ανέβει πολύ, υπέστη μία δύσκολη πτώση στον πρώτο γύρο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για έλεγχο και θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή αύριο το πρωί για τη δυνατότητα να οδηγήσει χωρίς προβλήματα. Ο Lowes αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά από μια πτώση προς το τέλος του Αγώνα.

 

Οι 6 πρώτοι στον 1ο Αγώνα στο Misano:

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team)

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +1.782s

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) +3.176s

4. Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) +10.337s

5. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +11.671s

6. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +14.822s

 

Τα πλήρη αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα:

Επόμενο άρθρο »

H Herrera κέρδισε την Carrasco σε έναν ιστορικό 1ο Αγώνα WorldWCR στο Misano

« Προηγούμενο άρθρο

Είναι για όλες εσάς, η ομάδα Sekhmet

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα