• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Acosta έκανε 10 ονειρεμένους γύρους!
Τερμάτισε 13ος μετά την πτώση του
Αγώνες 27/05/2024 - 00:57

Ήταν μια υπέροχη Κυριακή Αγώνων στο circuit de Barcelona-Catalunya με 176.684 θαυμαστές να έχουν έρθει για να παρακολουθήσουν τη δράση του Grand Prix της Καταλονίας. Τερματίζοντας 3ος στο Tissot Sprint στα εικοστά του γενέθλια, ο Pedro Acosta έκανε μια απίστευτη εκκίνηση στον σημερινό Αγώνα, αλλά δυσκολεύτηκε από τη διάταξη της πίστας και το όνειρό του να κερδίσει τον παρθενικό του Αγώνα στην κορυφαία κατηγορία χάθηκε όταν έπεσε. Ωστόσο, κατάφερε να κερδίσει βαθμούς και συμβιβάστηκε με τη 13η θέση μετά την επιστροφή του στον Αγώνα.

Τώρα, είκοσι χρονών και μία μέρα, αρχίζουμε, χωρίς να το παίρνουμε πολύ στα σοβαρά, να μετράμε τις μέρες που έμειναν για τον Pedro Acosta για να γίνει ο νεότερος νικητής της πρώτης κατηγορίας και να πάρει το ρεκόρ του Marc Marquez (είκοσι ετών και εξήντα τρεις ημέρες). Πέρα από τα στατιστικά, ο νεοφερμένος στην κορυφαία κατηγορία, είχε κάνει ένα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο μέχρι στιγμής στην Καταλονία, όντας συνεχώς από τους ταχύτερους σε όλες τις δοκιμές, και μάλιστα χαρίζοντας στον εαυτό του μια 3η θέση στο χθεσινό σπριντ, στα γενέθλιά του.

Καθώς τα φώτα έσβησαν στις 14:00 τοπική ώρα σήμερα, ο Acosta έκανε ακριβώς όπως και χθες, καλή εκκίνηση από την 5η στη 2η θέση μέχρι το πρώτο φρενάρισμα στη στροφή 1, πίσω από τον Francesco Bagnaia, με τον Jorge Martin στον πίσω τροχό του. Δεύτερος στους πρώτους γύρους, προσπάθησε να προσπεράσει τον Bagnaia, αλλά τρόμαξε λίγο, αφού έπρεπε να σώσει μια πιθανή σύγκρουση. Χαλάρωσε λίγο μένοντας στην 3η θέση, στο κυνηγητό για τον παγκόσμιο πρωταθλητή και τον δεύτερο. Τελικά, ο Μartin και ο ίδιος πέρασαν τον Bagnaia. Ο Acosta έκανε τους γύρους με πολύ καλούς χρόνους και το 1'39.664 στον 7ο γύρο (που είναι το νέο ρεκόρ στον Αγώνα), του επέτρεψε να αυξήσει τη διαφορά του με τον Pecco στα 0,76 δευτερόλεπτα. Το κυνήγι για την πρώτη νίκη ήταν πραγματικά σε εξέλιξη και ο νεοφερμένος παρείχε μια σταθερή και έξυπνη απόδοση, δουλεύοντας σκληρά στη διαχείριση των ελαστικών. Δυστυχώς, το όνειρο έσβησε όταν έπεσε στον 10ο γύρο, έχασε τη νίκη ενώ πάλευε με τον Jorge Martin.

Χωρίς να τα παρατήσει, επανήλθε και έφτασε από την 20η θέση στο πίσω μέρος μέχρι την 13η στη γραμμή του τερματισμού, για να κερδίσει μερικούς βαθμούς. Μια μικρή ανταμοιβή μετά από αυτό που ήταν ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο για τον αναβάτη της Red Bull GASGAS Tech3, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο καρχαρίας θα πάει στον επόμενο Γύρο ανυπόμονος να τα πάει καλύτερα την Κυριακή!

«Ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο κατά το οποίο ήμασταν συνεχώς ανταγωνιστικοί, κάτι που είναι υπέροχο για εμάς. Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα στον Αγώνα, αλλά έκανα ένα μικρό λάθος, σε μια δύσκολη πίστα. Το θετικό σημείο για εμάς είναι ότι καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και μπροστά σε μια πίστα που δεν είναι απαραιτήτως η καλύτερή μας, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να επικεντρωθούμε στο Mugello την επόμενη εβδομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε έναν καλό Αγώνα στην Ιταλία»!

«Είναι δύσκολο να κρύψουμε την απογοήτευσή μας μετά τον σημερινό Αγώνα! Στο χθεσινό σπριντ, ο Pedro Acosta έμαθε πολλά αφού ταλαιπωρήθηκε με το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, οπότε σήμερα οδήγησε πολύ έξυπνα. Πήρε ένα μικρό ρίσκο στην επιλογή των ελαστικών, αλλά ήταν σίγουρος ότι θα πήγαινε με ένα μέσης γόμας μπροστά και ένα μαλακό πίσω, και μπορούσαμε να δούμε ότι ήταν πολύ γρήγορος. Είναι εύκολο να πέσει ένας αναβάτης σε αυτή την πίστα, οπότε είναι θετικό επειδή έπεσε ενώ πάλευε για τη νίκη και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τη στάση του να μην εγκαταλείπει ποτέ, γιατί επέστρεψε στον Αγώνα για να τερματίσει την 13η  θέση και να πάρει μερικούς βαθμούς, μια μικρή ανταμοιβή μετά από ένα τόσο υπέροχο Σαββατοκύριακο. Μεταφερόμαστε στην Ιταλία με πολλά θετικά για τον επόμενο Γύρο στο Mugello».

Επόμενο άρθρο »

#DucatiCorreInAzzurro για το Ιταλικό GP της Brembo στο Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

ΤΟ GP ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα