• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: Moto3 Αγώνας
Νίκη του Alonso, που περνάει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας
Νέα 26/05/2024 - 14:38

Μια εκπληκτική επίδοση από την αρχή μέχρι το τέλος στην πίστα του Montmelo έδωσε στον David Alonso την 4η νίκη του στο φετινό Πρωτάθλημα και τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Όταν έσβησαν τα φώτα τηε κκίνησης, ήταν ο κάτοχος της Pole Position, Ivan Ortola, που έστριψε πρώτος, με ένα μεγάλο γκρουπ αναβατών να βρίσκεται πίσω του και να δίνει τις μάχες για τις υπόλοιπες θέσεις. 

Ο Collin Veijer σύντομα κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση, με τους David Muñoz και Taiyo Furusato να κάνουν βήματα μπροστά, ωστόσο οι δύο αυτοί αναβάτες είχαν να εκτίσουν ποινές μεγάλου γύρου. 

Υπήρξαν αρκετές πτώσεις σε αυτά τα στάδια, με μια από αυτές να είναι του Furusato, ενώ μπροστά οι Daniel Holgado (που είχε κάνει μια εκπληκτική εκκίνηση), Ivan Ortola και Collin Veijer άλλαζαν θέσεις στην κορυφή. Στον 12ο γύρο όμως, ο David Alonso κατάφερε να περάσει μπροστά και άρχισε να επιβάλλει το ρυθμό του. 

Ο Ortola και ο Veijer κατάφερναν να τον ακολουθήσουν, ενώ ο Holgado σιγά σιγά έμεινε πιο πίσω και δέχτηκε την προσπέραση του Jose Antonio Rueda

Ο Ισπανός της Red Bull KTM μάλιστα κατάφερε να φτάσει το γκρουπ που πάλευε για το βάθρο και στον τελευταίο γύρο ήταν κολλημένος στην ουρά του Veijer, τον οποίο πέρασε στην 4η στροφή. 

Ο Ortola δεν κατάφερε να απειλήσει τον Alonso, ο οποίος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού για να πάρει την 4η νίκη της σεζόν, με τον Ortola να αρκείται στη 2η θέση και τον Rueda να συμπληρώνει το βάθρο. 

Ο Veijer τερμάτισε τελικά 4ος, μπροστά από τον David Muñoz, που είχε ανακάμψει από την ποινή του μεγάλου γύρου. Έκτος ήταν ο Daniel Holgado, με τους Luca Lunetta και Jacob Roulstone να ακολουθούν.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Filippo Farioli και Adrian Fernandez

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα