• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: Moto2 Αγώνας
Επιστροφή στις νίκες για τον Ai Ogura
Νέα 26/05/2024 - 15:13

Ήταν ένας αγώνας γεμάτος εκπλήξεις, προσπεράσματα και ανατροπές που μας χάρισαν οι αναβάτες της Moto2 στην Καταλονία, για τον 6ο γύρο της σεζόν του 2024.

Όταν έσβησαν τα φώτα, ο κάτοχος της Pole Position, Sergio Garcia, κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τον Ai Ogura να ξεκινάει από τη 10η θέση και να καταφέρνει να στρίψει τρίτος, πίσω από τον Albert Arenas

Γρήγορα ο Fermin Aldeguer ανέβηκε και τελικά πήρε την πρώτη θέση στην 10η στροφή του 3ου γύρου, μη θέλοντας να αφήσει τον Garcia να ξεφύγει. Αμέσως άρχισε ο ίδιος να ανοίγει διαφορά, ενώ πιο πίσω ο Alonso Lopez και ο Ai Ogura πάλευαν για την τελευταία θέση του βάθρου, με τον Ιάπωνα να έχει χάσει κάποιες θέσεις στην αρχή αλλά να αρχίζει να ανακάμπτει αμέσως. 

Ο Aron Canet άρχισε να έχει πολύ καλό ρυθμό στα μέσα του αγώνα και κατάφερε να φτάσει και να περάσει τον Lopez (που είχε ήδη χάσει την μάχη με τον Ogura) για την τέταρτη θέση. Μπροστά ο Garcia κρατιόταν κοντά στον Aldeguer αλλά τα πάντα άλλαξαν όταν ο τελευταίος δέχτηκε μια ποινή μεγάλου γύρου για υπέρβαση των ορίων της πίστας. Στην προσπάθειά του να την εκτίσει, ο Ισπανός της Speed Up έχασε το μπροστινό και έπεσε, αφήνοντας τον Garcia στην πρώτη θέση. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ήταν ο Canet που έπεσε, δίνοντας νέα πνοή στη μάχη για τις πιο πίσω θέσεις. 

Εν τω μεταξύ, μπορεί ο Garcia να είχε την πρώτη θέση, όμως ο Ogura ερχόταν με έναν απίστευτο ρυθμό, έφτασε τον  ομόσταυλό του και κατάφερε εύκολα να τον περάσει, καθώς η οδήγηση του Ιάπωνα με φθαρμένα ελαστικά είναι εκπληκτική. 

Ο Ogura πήρε τελικά την πρώτη του νίκη από το Motegi το 2022, ενώ ο Garcia πήρε τη δεύτερη θέση και αύξησε τη διαφορά του στο Πρωτάθλημα. 

Πιο πίσω, ο Jake Dixon είχε ανεβάσει πολύ το ρυθμό του, είχει κάνει πολλές προσπεράσεις και επέστρεψε στους βαθμούς, παίρνοντας την τρίτη θέση. 

Τέταρτος ήταν ο Jeremy Alcoba, μπροστά από τον Senna Agius, που πήρε τον καλύτερο τερματισμό του στην κατηγορία. Έκτος ήταν ο Albert Arenas, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Marcos Ramirez, Alonso Lopez, Joe Roberts και Tony Arbolino.
 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: MotoGP Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα