• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Aprilia Racing κερδίζει στο Montmeló
Αγώνες 25/05/2024 - 23:52

Pole position, ρεκόρ γύρου και νίκη στον Αγώνα σπριντ για Espargaró ενώ ο Viñales έφτασε στην 8η θέση.

Ήταν μια υπέροχη μέρα για τον Aleix Espargaró στο Montmeló. Ο Capitano ξεκίνησε κερδίζοντας την pole position στην έδρα του, σημειώνοντας επίσης το νέο ρεκόρ γύρου με χρόνο 1'38.190. Στον Αγώνα σπριντ, ο Aleix έχασε μερικές θέσεις στην εκκίνηση, χωρίς όμως να χάσει την επαφή με τους κορυφαίους. Αφού διεξήγαγε έναν έξυπνο Αγώνα, σώζοντας τα ελαστικά στην αρχή, ο αναβάτης από την Granollers ανέβηκε αρκετές θέσεις και πήρε την πρώτη του νίκη της σεζόν, την τρίτη νίκη της Aprilia Racing σε Αγώνα σπριντ το 2024.

Οι κατατακτήριες ήταν περίπλοκες για τον Maverick Viñales που δυσκολεύτηκε με την επίθεση στον χρόνο, ολοκληρώνοντας στη 12η θέση. Παρά το καλό ξεκίνημα στον Αγώνα σπριντ, η επιστροφή του εμποδίστηκε από την έλλειψη αίσθησης με το μπροστινό ελαστικό. Όταν κυμάτισε η σημαία του τερματισμού, ο Maverick ήταν 8ος.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι ένα όνειρο και βιώνω τόσα όμορφα συναισθήματα. Ήταν ένας δύσκολος Αγώνας. Η πίστα δεν είχε πολύ πρόσφυση και ο ρυθμός που έθεσαν οι άλλοι αναβάτες στους πρώτους γύρους ήταν μάλλον υψηλός. Σε κάθε περίπτωση, ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο να διατηρήσω αυτόν τον ρυθμό, οπότε είπα στον εαυτό μου να κάνω υπομονή και να μην προσπεράσω στους πρώτους γύρους. Η στρατηγική λειτούργησε και επιτέλους επιστρέφω στην κορυφή του βάθρου».

 

«Δεν είχα καλή αίσθηση στη μοτοσυκλέτα και δεν μπόρεσα να είμαι ανταγωνιστικός. Νιώθω ότι είμαι πάντα στο όριο με το μπροστινό ελαστικό και δεν μπορώ να φρενάρω. Ήταν δύσκολο, αλλά εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος γιατί έχουμε άλλη μια ευκαιρία στον μεγάλο Αγώνα. Θα δουλέψουμε στο γκαράζ για να έχουμε καλύτερη αίσθηση στον Αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Aleix και για την ομάδα. Τους αξίζει αυτή η νίκη.

 

Επόμενο άρθρο »

Άλλη μια υπέροχη εμφάνιση για τον Marc

« Προηγούμενο άρθρο

Χρόνια πολλά! Ο Pedro Acosta γιορτάζει με ένα βάθρο τα 20α γενέθλιά του!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα