• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Χρόνια πολλά! Ο Pedro Acosta γιορτάζει με ένα βάθρο τα 20α γενέθλιά του!
Αγώνες 25/05/2024 - 23:13

Ήταν ένα ξεχωριστό Σούπερ Σάββατο στο Montmelo για την ομάδα Red Bull GASGAS Tech3, με τον νεοφερμένο Pedro Acosta να γιορτάζει τα εικοστά του γενέθλια και φυσικά, ο νεαρός Shark το έκανε ακόμα πιο ξεχωριστό καθώς πήρε το δεύτερο μετάλλιο σπριντ σήμερα το απόγευμα, στην 3η θέση! Ο Augusto Fernandez από τη 18η θέση στο grid ολοκλήρωσε το σπριντ στη 17η θέση.

Μετά το κλείσιμο της 1ης ημέρας της δράσης του Grand Prix της Καταλονίας, τρίτος ταχύτερος, ο «Καρχαρίας» ήταν πρόθυμος να κάνει τα γενέθλιά του ξεχωριστά στην πίστα, και το Σούπερ Σάββατο ήταν κατάλληλο για αυτό! Καθώς υπήρχαν μερικές ανατροπές στις ΕΔ2, το #31 του MotoGP™ έφτασε τον πέμπτο καλύτερο γύρο με 1'39.646. Η πρώτη μεγάλη στιγμή του Σαββατοκύριακου ήταν όταν οι δώδεκα ταχύτεροι αναβάτες μπήκαν στην πίστα για να παλέψουν για την 6η pole position που διακυβεύεται αυτή τη σεζόν και είναι πολύ περιζήτητη μπροστά στο πλήθος των θαυμαστών πολλών αναβατών στην Καταλονία.

Μετά από τρεις γύρους, ο Acosta ήταν προσωρινά πρώτος με 1'38.369, πριν ο Francesco Bagnaia ανέβει πρώτος λίγο μετά, και μετά ο Brad Binder. Ενώ ο τοπικός ήρωας Aleix Espargaro πήρε την pole position, ο Acosta έπρεπε να ξεκινήσει από την πέμπτη θέση στο grid. Καθώς τα φώτα έσβησαν για το απογευματινό Tissot Sprint, ο Acosta ξεκίνησε απίστευτα, πηγαίνοντας από την 5η στο 2η θέση για να βρεθεί ακριβώς πίσω από τον Bagnaia στην πρώτη στροφή, μπροστά από τον Raul Fernandez. Στον επόμενο γύρο, πήρε το προβάδισμα  από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, αλλά το νούμερο 1 δεν επρόκειτο να το μείνει πίσω τόσο εύκολα και πήρε γρήγορα την πρωτοπορία. Οι πρώτοι γύροι είχαν ένταση, μέχρι που μια επαφή με τον Raul Fernandez είδε τον Acosta να μένει στην 3η θέση. Ενώ ο αναβάτης της Trackhouse προπορευόταν, δεν άντεξε στην πίεση έχοντας μια πτώση στον 5ο γύρο, και ο Pedro βρέθηκε στη 2η θέση πίσω από τον Binder. Όχι πολύ μακριά, ο Marc Marquez και ο Aleix Espargaro επέστρεφαν με έντονο ρυθμό. Η διαχείριση των ελαστικών σε μια τέτοια πίστα χαμηλής πρόσφυσης ήταν μια μεγάλη πρόκληση για τον νεοφερμένο, αλλά κράτησε αρκετά καλό ρυθμό, αρκέστηκε στην 4η θέση, μέχρι που η τύχη ήταν με το μέρος του όταν ο επικεφαλής του σπριντ Bagnaia έπεσε στον τελευταίο γύρο. Ο Pedro Acosta πήρε το δεύτερο μετάλλιο του σπριντ, στην 3η θέση, ο τέλειος τρόπος για να γιορτάσει τα γενέθλιά του!

Παρά την τελευταία πτώση στις Δοκιμές την Παρασκευή, η αίσθηση του Augusto Fernandez στη μοτοσυκλέτα ήταν θετική καθώς έκλεισε τη διαφορά από τους αντιπάλους του. Παρά τη 18η θέση του χθες, ήταν λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον επικεφαλής. Μετά τις ΕΔ2 το πρωί όπου τερμάτισε 0,658 δευτερόλεπτα από την κορυφή των φύλλων χρόνου, ο αναβάτης της Red Bull GASGAS Tech3 κατευθύνθηκε στις Κατατακτήριες 1, με τους αδερφούς Marquez και τον Fabio Quartararo, αλλά ήταν ο Raul Fernandez και Ο Fabio Di Giannantonio που τελικά τα κατάφεραν. Στον 6ο γύρο που ήταν ο καλύτερός του, με χρόνο 1'39.120, πήρε τη 19η θέση του grid πριν από το απογευματινό Tissot Sprint. Όταν έσβησαν τα φώτα, το #37 δυσκολεύτηκε στην εκκίνηση, κάτι που του προκάλεσε σημαντική απώλεια χρόνου στον πρώτο γύρο. Βρέθηκε τελευταίος και από εκεί συνέχισε να παίρνει την εμπειρία ενόψει του κύριου Αγώνα της Κυριακής. Τελείωσε το σπριντ στη 17η θέση και ανυπομονεί να προσπαθήσει ξανά στον μεγάλο Αγώνα.

 

Θέση: 3η

Πρωτάθλημα: 6ος

Βαθμοί: 80

 

«Δεν είναι κακός τρόπος να γιορτάσω γενέθλια, σωστά; Ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο σπριντ, για μένα το πιο δύσκολο από την πολύ νεαρή μου καριέρα στο MotoGP. Η πρόσφυση είναι πολύ χαμηλή εδώ, επομένως η διαχείριση των ελαστικών είναι το κλειδί. Το μπροστινό ελαστικό ήταν τόσο καυτό, που υπέφερα πολύ κάποια στιγμή. Όταν είδα τον Raul Fernandez και τον Brad Binder να πιέζουν ακόμη περισσότερο, μπορεί να προσπάθησα να πιέσω και να υπερθερμάνω έτσι το μπροστινό ελαστικό, αλλά ευτυχώς κράτησε και είμαι πολύ χαρούμενος με τη μέρα μας στο τέλος».

 

Θέση: 17η

Πρωτάθλημα: 17ος

Βαθμοί: 13

 

«Είχαμε ένα πρόβλημα στην εκκίνηση του Αγώνα, καθώς δεν μπορούσα να φρενάρω σωστά και αρκετά δυνατά, οπότε δεν κλείδωσε σωστά η συσκευή hole shot και έπρεπε να την απενεργοποιήσω και να ξεκινήσω πιο αργά. Ήθελα να κάνω ολόκληρο το σπριντ, να αποκτήσω την εμπειρία, να αποδείξω ότι ο ρυθμός μας δεν ήταν κακός, αλλά όταν είσαι πίσω, είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις το κεφάλι σου ψηλά, ας συνεχίσουμε να πιέζουμε και ελπίζουμε να έχουμε μια καλύτερη Κυριακή».

 

«Σούπερ δυνατό Σάββατο για τον Pedro Acosta που ανέβηκε στο βάθρο του σπριντ στα γενέθλιά του, μετά την 5η θέση των Κατατακτήριων. Είναι, και πάλι, απίστευτο να δούμε τι έχει ήδη πετύχει αυτό το παιδί, είκοσι χρονών. Γνωρίζαμε από την αρχή ότι η Καταλονία θα ήταν δύσκολη λόγω της χαμηλής πρόσφυσης, οπότε ο Pedro επικεντρώθηκε σε αυτό από την Παρασκευή και η μεγαλύτερη δουλειά παραμένει αύριο, ενώ θα απολαύσουμε το σημερινό βάθρο. Από την πλευρά του Augusto Fernandez, εξακολουθούμε να ψάχνουμε έναν Αγώνα αναφοράς. Σε αυτό το σημείο, χρειαζόμαστε πραγματικά ένα καλό αποτέλεσμα για να μπορέσουμε να δούμε το χαμόγελό του, γιατί είναι μια δύσκολη στιγμή. Το κεφάλι κάτω και ας συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

 

Επόμενο άρθρο »

Η Aprilia Racing κερδίζει στο Montmeló

« Προηγούμενο άρθρο

Άλλος ένας τέλειος Αγώνας σπριντ για τον Marc Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα