• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Espargaro σπάει το ρεκόρ γύρου μπροστά από τον Binder και τον Acosta
Ο Marc Marquez αντιμετωπίζει τις Κατατακτήριες 1
Αγώνες 24/05/2024 - 22:49

Ήταν ένα πάρτι Aprilia-KTM-GASGAS στην κορυφή την Παρασκευή, φτιάχνοντας το σκηνικό για ένα ενδιαφέρον Σάββατο στη Βαρκελώνη

Οι Δοκιμές στο Gran Premi Monster Energy de Catalunya σίγουρα δεν μας απογοήτευσαν, προετοιμάζοντας μας για ένα ενδιαφέρον σούπερ Σάββατο. Πρώτον, ο νικητής της Βαρκελώνης του 2023, Aleix Espargaro (Aprilia Racing) ήταν και πάλι στην κορυφή και με νέο ρεκόρ γύρου. Δεύτερον, είναι δύο RC16 στο κυνήγι πίσω του καθώς ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) και ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) τερμάτισαν 2ος και 3ος, αντίστοιχα. Τρίτον, ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) θα πρέπει για άλλη μια φορά να περάσει στις ΚΑΤ1... αν και αυτό δεν τον εμπόδισε στη Γαλλία.

Ήταν ένα Red Bull KTM Factory Racing 1-2 για το μεγαλύτερο μέρος των Δοκιμών, αλλά δεν θα παρέμενε έτσι μέχρι το τέλος τους. Το νέο ρεκόρ γύρου του Espargaro, ήρθε, αν και ο Binder έφτασε κοντά με μια τελευταία καλή χρονομέτρηση. Στον τελευταίο πολύ γρήγορο γύρο του, ο Νοτιοαφρικανός έφτασε σε απόσταση 0,072 από την κορυφή για να ολοκληρώσει μια ανάκαμψη με στυλ, έχοντας πέσει μία φορά νωρίς στη στροφή 2 και μετά ξανά στην ίδια στροφή αργότερα στις Δοκιμές.

Στην 4η θέση είναι ο Πρωταθλητής Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) καθώς αναζητά το πρώτο του βάθρο GP στη Βαρκελώνη και την Παρασκευή ήταν ο ταχύτερος της πρώτης τριάδας του Πρωταθλήματος. Ο Ιταλός έκανε 23 γύρους σε όλη τη διάρκεια των Δοκιμών, αλλά είχε κάποιο δράμα μετά την εμφάνιση της σημαίας, αναγκασμένος να σπρώξει τη μοτοσυκλέτα του πίσω στο pitlane. Ωστόσο, το #1 μπόρεσε να τελειώσει τη μέρα μπροστά από τη δεύτερη Red Bull KTM Factory Racing του Jack Miller, ο οποίος ωστόσο συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) κατάφερε να πάρει το καλύτερο από τον συναθλητή του Franco Morbidelli, ο οποίος είχε μια καλή μέρα και τα κατάφερε και με τις δύο μοτοσυκλέτες Prima Pramac Racing μέσα στην πρώτη 10άδα, με διαφορά μόλις 0,038.

Ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) τελειώνει την Παρασκευή στην 8η θέση αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των Δοκιμών εκτός των κορυφαίων 15 θέσεων, αλλά βρήκε χρόνο στα τελευταία λεπτά.

Ο Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP™) πηγαίνει στις Κατατακτήριες 2 από την 9η θέση την Παρασκευή, τη δεύτερη επίσκεψή του αυτή τη σεζόν μέχρι στιγμής και καθοδόν για το 200ό του Grand Prix. Ο συναθλητής του Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™), εν τω μεταξύ, έπεσε στη στροφή 5 νωρίς – ο αναβάτης είναι εντάξει ευτυχώς, αλλά τελείωσε τις Δοκιμές στην 14η θέση.

Ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα. Υπήρχε άφθονο δράμα, με μια σειρά από ατυχήματα στο τέλος των Δοκιμών να προκαλούν τον όλεθρο με τις κίτρινες σημαίες. Ο Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) έπεσε νωρίτερα στη στροφή 5, αλλά τα πράγματα σύντομα έγιναν χειρότερα για τον Ιταλό καθώς στη συνέχεια έπεσε για δεύτερη φορά στη στροφή 9 στα τελευταία 10 λεπτά των Δοκιμών. Ο Di Giannantonio τελείωσε έμεινε στην 17η θέση μπροστά από τον Augusto Fernandez της Red Bull GASGAS Tech3, ο οποίος είχε επίσης ένα ατύχημα αργά στην τέταρτη στροφή.

Ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) επίσης δεν μπόρεσε να βελτιωθεί μετά από μια πτώση στα τελευταία πέντε λεπτά, και με όλο αυτό το δράμα δεν υπήρχε χώρος για πολλούς άλλους να προχωρήσουν ούτε ανάμεσα στις κίτρινες σημαίες. Αυτό περιλάμβανε και τον συναθλητή του Marc Marquez. Ο αριθμός #93 αντιμετωπίζει τις Κατατακτήριες 1 για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, αν και στη Γαλλία αυτό δεν έκανε μεγάλη διαφορά! Θα είναι αυτή η φορά; Συντονιστείτε το σούπερ Σάββατο για να μάθετε!

Οι Bagnaia, Bastianini, Bezzecchi και Diggia δέχονται μία τεράστια υποδοχή από τους θαυμαστές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο fanzone.

Οι αναβάτες της Ducati Lenovo και της Pertamina Enduro VR46 κατευθύνονται στη σκηνή για να χαιρετήσουν τους θαυμαστές

 

Επόμενο άρθρο »

Άλλος ένας τέλειος Αγώνας σπριντ για τον Marc Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

«Πολλά εργοστάσια έχουν χτυπήσει την πόρτα μου»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα