• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Πολλά εργοστάσια έχουν χτυπήσει την πόρτα μου»
Αγώνες 23/05/2024 - 21:46

Μετά από ένα γεμάτο Γαλλικό GP, ήρθε η ώρα για άλλο ένα και αυτή τη φορά στο μεσογειακό στολίδι της Βαρκελώνης.

Η πρώτη συνέντευξη καλωσόρισε τον Raul Fernandez της Trackhouse Racing για να μιλήσει για την καριέρα και τη σεζόν του, με το #25 να δίνει συνέντευξη για πρώτη φορά στο Gran Premi Monster Energy de Catalunya.

Στη συνέχεια, ήταν ένα συναισθηματικό διάλειμμα καθώς ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) ανακοίνωσε την αποχώρησή του από αναβάτης πλήρους απασχόλησης σε μια μοναδική συνέντευξη Τύπου στις 15:15.

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου για το επόμενο Σαββατοκύριακο ξεκίνησε στη συνέχεια, με τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος Jorge Martin (Prima Pramac Racing) μαζί με τους Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) και Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team). Μαντέψτε το θέμα!

Στη συνέχεια, ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) ενώθηκε από τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) και τον Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP™) στη δεύτερη Συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες και αποσπάσματα!

JORGE MARTIN

Πώς αισθάνεσαι μετά από μια διπλή νίκη στο Le mans και είναι η Aprilia απειλή;

«Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, είμαι χαρούμενος για το τελευταίο αποτέλεσμα, αλλά είναι παρελθόν και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο παρόν. Θυμάμαι ότι έχουμε παλέψει με το κράτημα τα τελευταία δύο χρόνια εδώ όλοι μας. Ας δούμε λοιπόν πώς θα αποδώσει η νέα μοτοσυκλέτα εδώ, νομίζω ότι θα είναι καλύτερη από την περασμένη σεζόν και έχουμε επίσης κάποιες άλλες ιδέες για να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο γρήγοροι. Πέρυσι η Aprilia ήταν σε άλλο επίπεδο, οπότε ο στόχος είναι να κλείσουμε αυτό το κενό. Κανείς δεν ξέρει πώς είναι η μοτοσυκλέτα ή τα ελαστικά από τη μια σεζόν στην άλλη, είμαι σίγουρος ότι αισθάνομαι καλά αυτή τη στιγμή και ότι θα κάνω καλή δουλειά».

 

Είστε σε συζητήσεις με την KTM ή την Aprilia και αν δεν είναι με τη Ducati έχετε κάποια προτιμώμενη επιλογή;

«Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα στο Le mans ή στη Jerez ή αυτό που θα συμβεί εδώ δεν θα αλλάξει την τελική απόφαση. Καταλαβαίνω την Ducati καθώς πρέπει να καταλάβουν τι χρειάζονται και πώς να το συνθέσουν. Ας περιμένουμε λοιπόν, τις επόμενες δύο εβδομάδες, Θα αποφασίσω για το μέλλον μου καθώς θα γνωρίζω την απόφαση της Ducati και όλες τις επιλογές μου. Είμαι χαρούμενος που πολλά εργοστάσια έχουν χτυπήσει την πόρτα μου, που σημαίνει ότι κάνω καλή δουλειά. Τώρα πρέπει να περιμένουμε και δεν μπορώ να ελέγξω τι θα συμβεί. Οπότε θα κάνω το καλύτερο δυνατό εδώ στο Montmelo και στο Mugello και θα δούμε τι θα μας φέρει το μέλλον».

PECCO BAGNAIA

Πώς νιώθετε μετά τον περσινό Aγώνα στην Καταλονία;

«Ελπίζω να κάνω περισσότερες από τρεις στροφές αυτή τη σεζόν! Πέρυσι ήταν υπέροχο καθώς τις δύο πρώτες μέρες ήμασταν ανταγωνιστικοί και μετά στον Αγώνα της Κυριακής είχαμε κάποια προβλήματα και δεν είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε τον Αγώνα. Πέρυσι ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, νιώθαμε υπέροχα και μπόρεσα να ανταγωνιστώ την Aprilia την Κυριακή με το μεσαίο πίσω ελαστικό, νομίζω ότι οι δυνατότητές μας θα μπορούσαν να ήταν πολλά υποσχόμενες, νομίζω ότι η νέα μοτοσυκλέτα θα έχει λιγότερο κράτημα, αλλά θα βοηθήσει στις στροφές και θα μπορούσε να είναι ένας καλός συμβιβασμός, αλλά σίγουρα η Aprilia θα είναι αυτή που θα νικήσει».

MARC MÁRQUEZ

Μπορείς να εξηγήσεις τι λείπει για να παλέψεις για το Πρωτάθλημα;

«Μας λείπει η συνέπεια αυτών των δύο παιδιών γιατί είναι γρήγοροι σε κάθε δοκιμή και σε κάθε κατατακτήριες. Είναι πάντα μέσα στην πρώτη τριάδα και παρόλο που είμαι γρήγορος, νιώθω ανταγωνιστικός και στη Jerez και στο Le mans καθώς ήμουν πολύ κοντά τους, πρέπει να βρω αυτή τη συνοχή που θα είναι μια πρόκληση στο Montmelo γιατί είναι μια από τις δύσκολες πίστες και με τη νέα μοτοσυκλέτα φαίνεται ότι θα κερδίσουν στις μεγάλες ανοιχτές στροφές, αλλά θα βρούμε τον δικό μας τρόπο να είμαστε γρήγοροι και να πάλεψω με τα κορυφαία παιδιά».

 

Θα ήσουν ευχαριστημένος με μια εργοστασιακή Ducati σε άλλη ομάδα ή θα ήθελες να είσαι στην εργοστασιακή ομάδα;

«Η κατάστασή μου έχει αλλάξει λίγο από πέρυσι καθώς για αυτή τη σεζόν έψαχνα να διασκεδάσω, να βρω την αίσθηση και βήμα προς βήμα να επιστρέφω σε ένα καλό επίπεδο για να μπορώ να παλέψω με αυτά τα παιδιά. Αλλά αν θέλω να παλέψω για ένα Πρωτάθλημα είναι εφικτό φέτος, αλλά και αν έχεις μια ευκολότερη ζωή στην πίστα, σε βοηθάει. Κάθε αναβάτης ψάχνει το καλύτερο και ξέρω ποια είναι η πρώτη μου ιδέα, είμαι πολύ έξυπνος, ήμουν έξυπνος στο παρελθόν, ήμουν έξυπνος πέρυσι και είμαι έξυπνος για την επόμενη χρονιά σε αυτό που θέλω να κάνω, οπότε ας δούμε αν μπορώ να κάνω εξαιρετική δουλειά στην πίστα για να έχω περισσότερες επιλογές για την επόμενη χρονιά».

 

Ποια είναι η ιδέα σας;

«Να είμαι γρήγορος στην πίστα ή κοντά τους γιατί όπως είπα στη Jerez ή στο Le mans είναι ήδη υπέροχο που μπορώ να παλέψω μαζί τους μέχρι την τελευταία στροφή. Αυτά είναι τα δύο παιδιά που αγωνίζονταν για το Πρωτάθλημα πέρυσι και είναι οι δύο ισχυρότεροι αντίπαλοι εκεί έξω, οπότε θα συνεχίσω να δουλεύω με ό,τι έχω για να βρω το μέγιστο».

ENEA BASTIANINI

Πόσο ανταγωνιστικός νιώθετε ότι είστε και οδεύετε σε αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Ήμουν πραγματικά άτυχος στο GP της Καταλονίας τα τελευταία δύο χρόνια καθώς το 2022 έπεσα και πέρυσι έκανα ένα μεγάλο λάθος στην πρώτη στροφή και έπεσα με άλλους αναβάτες. Ας δούμε πώς θα πάει φέτος καθώς είναι ένας περίεργος Αγώνας επειδή το κράτημα είναι χαμηλό, άρα είναι σημαντικό να έχουμε μια καλή βάση».

 

Σκέφτεστε να μετακομίσετε σε Gresini ή Aprilia εάν δεν μπορείτε να παραμείνετε συναθλητής του Pecco την επόμενη χρονιά;

«Ξέρω ότι είναι ίσως η πιο δύσκολη απόφαση για την Ducati αυτή τη στιγμή, καθώς είμαστε οι τέσσερις πρώτοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και με τον Pecco ήδη με συμβόλαιο, μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση. Αυτή τη στιγμή η κατάστασή μου δεν είναι κακή, καθώς η Ducati είναι τόσο γρήγορη σε όλες τις πίστες και έχει βελτιωθεί από πέρυσι οπότε θα μπορούσα να γίνω εργοστασιακός αναβάτης για την επόμενη χρονιά, αλλά ξέρω την ταχύτητα του Jorge ή του Marc, οπότε θα είναι δύσκολο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μείνω εδώ».

MAVERICK VIÑALES

Πόσο υψηλές είναι οι προσδοκίες για αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Είναι αλήθεια ότι πέρυσι το Montmelo ήταν εξαιρετικό για την Aprilia, αλλά κάθε χρονιά είναι διαφορετική, οπότε από την άποψή μου πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε συνθήκη. Φυσικά, φτάνουμε εδώ σκεπτόμενοι ότι μπορούμε να παλέψουμε για τη νίκη, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι διαφορετική χρονιά και ότι τα ελαστικά είναι διαφορετικά. Για αυτό πρέπει να προσπαθούμε και να θυμόμαστε ότι όταν φέρνουμε τη μοτοσυκλέτα στο μέγιστο, μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εδώ».

 

Η άποψή σας για την αποχώρηση του Aleix:

«Δεν το περίμενα, τον περίμενα να συνεχίσει τους αγώνες. Στην Aprilia, είμαστε και οι δύο βασικοί στην ομάδα και ήταν ένα σημαντικό μέρος του ταξιδιού μου. Αλλά αν έχει αποφασίσει έτσι, είναι επειδή αισθάνεται ότι αυτό είναι το σωστό. Ήθελα να πω ότι ήταν μεγάλη μου χαρά που ήμουν συναθλητής του. Ήταν ένας από τους πιο μαχητικούς συναθλητές. Ωστόσο έχει μια μεγάλη σεζόν μπροστά και πιστεύω θα έχει μεγάλο κίνητρο για να προσπαθήσει να πετύχει περισσότερες νίκες και αν είναι γρήγορος θα με βοηθήσει πολύ».

PEDRO ACOSTA

Πιστεύετε ότι μπορείτε να έχετε τον ρυθμό για τη νίκη;

«Είναι μια νέα πίστα για εμάς σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP™, οπότε πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν και δουλέψαμε πολύ αυτή την εβδομάδα για να αποφύγουμε τα προβλήματα που είχαμε στο Le Mans. Την Κυριακή κάναμε ένα μεγάλο βήμα, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν τώρα, καθώς γνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη πίστα. Πρέπει επίσης να καταλάβουμε πώς θα λειτουργήσει η μοτοσυκλέτα μας εδώ, καθώς η περασμένη σεζόν δεν ήταν εύκολη, επομένως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δεδομένα από τον Jack και τον Augusto για να καταλάβουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα».

 

Η άποψή σας για την αποχώρηση του Aleix:

«Τις τελευταίες πέντε σεζόν, είχαμε μια επαγγελματική σχέση, αλλά όταν άρχισε να μιλάει και να γίνεται συναισθηματικός, κόντεψα να κλάψω και είπα πώς θα μπορούσα να μην κλάψω. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν και το γνωρίζει. Απολαμβάνει πολλά πράγματα στη ζωή του, όπως το ποδήλατο. Νομίζω ότι θα αρχίσει να απολαμβάνει τη νέα του ζωή και τις προτεραιότητές του και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν και για την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί του μια σεζόν MotoGP™.

ALEX RINS

Πώς πιστεύετε ότι θα είναι το 200ο GP σας και περιμένετε να είστε πιο ανταγωνιστικοί;

«Δεν ήξερα ότι ήταν το 200ο Grand Prix μου, οπότε θα είναι λίγο πιο ξεχωριστό τώρα. Όπως αναφέρατε μετά το Le Mans, ήμασταν στο Mugello, δοκιμάζαμε κάποια νέα εξαρτήματα και επιβεβαιώναμε ότι δουλεύουν ορισμένα εξαρτήματα από τη Jerez. Έμεινα έκπληκτος καθώς το φέρινγκ που δοκιμάσαμε στη Jerez λειτουργούσε καλά, οπότε έχουμε δύο μοτοσυκλέτες με τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και κάτι νέο που δοκιμάσαμε στο Mugello, το οποίο πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι δουλέυει ξανά. Θα είναι δύσκολο να διαχειριστώ τη διάρκεια των ελαστικών, αλλά είμαι έτοιμος»!

 

Η άποψή σας για την αποχώρηση του Aleix:

«Ήταν πολύ σπουδαία νέα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν γιατί αν αποφασίσει να σταματήσει να αγωνίζεται είναι επειδή αυτό θέλει και του αξίζει. Είχε μερικές πολύ σπουδαίες και δύσκολες σεζόν στο παρελθόν, αλλά είναι μαχητής, προπονείται πολύ σκληρά, μέρα με τη μέρα για να πετύχει τους στόχους του και είμαι πολύ περήφανος για αυτόν και του εύχομαι καλή τύχη στο μέλλον, αφού τελειώσει αυτή τη σεζόν, είναι καιρός να απολαύσει χρόνο με την οικογένειά του».

Η Prima Pramac Racing έχει μια ειδική έκδοση για το 2024 Gran Premi Monster Energy de Catalunya, με τον καλλιτέχνη Miguel Caravaca να μετατρέπει τις μοτοσυκλέτες και το γκαράζ σε μια έκθεση τέχνης που γιορτάζει με τους ανθρώπους πίσω από το έργο. Η ομάδα το αποκάλυψε το απόγευμα της Πέμπτης και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!

Επόμενο άρθρο »

Ο Espargaro σπάει το ρεκόρ γύρου μπροστά από τον Binder και τον Acosta

« Προηγούμενο άρθρο

Grazie Capitano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα