• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατασκοπευτικό: Triumph Daytona 660
Νέα supersport από τη Βρετανική εταιρία
Τεστ-Μοντέλα 25/08/2023 - 00:44

Μετά την περιορισμένης παραγωγής Daytona 765 Moto2 που παρουσίασε η Triumph τον Αύγουστο του 2019 με την ευκαιρία του Βρετανικού GP, όλοι περίμεναν και μια ευρείας παραγωγής σουπερσπόρ βασισμένη στον τρικύλινδρο πετυχημένο κινητήρα της Speed Triple, που αποδίδει σε νορμάλ έκδοση 128 ίππους. 

Όμως οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες του RideApart.com δείχνουν ότι έρχεται η Triumph Daytona 660. Από το όνομα είναι σαφές ότι χρησιμοποιεί την πλατφόρμα κινητήρα και πλαισίου των Trident 660 & Tiger Sport 660. O μικρότερος εν σειρά τρικύλινδρος των 660cc αποδίδει 81 ίππους στις 10,250 rpm και αναμένεται το νούμερο αυτό να είναι λίγο πολύ ίδιο, παρά το ότι φαίνεται μια αλλαγή στην εξάτμιση. Οι τροχί θα είναι 17 ιντσών, μπροστά το ανάποδο πιρούνι Showa 41mm και πίσω το αμορτισέρ της Showa παραμένει, με τα φρένα να έρχονται από την Nissin.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι εργονομία κρατιέται όχι τόσο επιθετικά σούπερσπορ, αλλά πιο πολύ προς τη φιλοσοφία των σπορ μοτοσυκλετών που μποροπυν να είναι άνετες και στην καθημερινή χρήση, κάτι που είδαμε και στην Yamaha R7. 

H προστασία από το σπορ φέρινγκ θα είναι αυξημένη και στα ταξίδια, ενώ το βάρος αναμένεται της τάξεως των 190 κιλών. Αναλογικά και η τιμή φαίνεται ότι θα είναι ανάμεσα σε αυτήν των Trident 660 και Tiger Sport 660. 

Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από την Βρετανική εταιρία για το πότε μπορεπι να μπει στην παραγωγή και η εκτίμησή μας είναι ότι θα παρουσιαστεί στην Έκθεση του μιλάνο το Νοέμβριο με στόχο την παραγωγή μέσα στο 2024. 

 

Επόμενο άρθρο »

Η νέα Ultraviolette F77 Space Edition κυκλοφόρησε στην Ινδία

« Προηγούμενο άρθρο

TRK 702X | Διαθέσιμο σε όλο το δίκτυο της Benelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα