• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Στις κατατακτήριες πήγα προσεκτικά
Είναι κρίμα γιατί έχουμε καλό ρυθμό αγώνα
Νέα 03/09/2022 - 21:05

Ο Aleix Espargaro θα ξεκινήσει τον αγώνα του Misano ακριβώς πίσω από τον επικεφαλής της βαθμολογίας, Fabio Quartararo, αλλά με το ζευγάρι να είναι μόλις στην όγδοη και ένατη θέση, αυτό δεν είναι καθόλου παρηγορητικό. 

"Τα παιδιά μου είπαν, «Ο Φάμπιο είναι [απλώς] μπροστά σου»", ανέφερε ο Aleix. "Αλλά δεν με νοιάζει. Αυτός είναι ένα πολύ ιδιαίτερο Grand Prix. Θέλω να τερματίσω στο βάθρο γιατί είναι ο εντός έδρας αγώνας της Aprilia".

Με τις αναμνήσεις από το τεράστιο highside του Silverstone ακόμα νωπές στο μυαλό του, ο Espargaro ένιωσε ότι είχε παίξει λίγο πολύ εκ του ασφαλούς στις δύσκολες κατατακτήριες του Σαββάτου.

"Όταν έφυγα από το pitlane ένιωσα ένα μείγμα θυμού και απογοήτευσης. Γιατί το να οδηγείς σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο, πολύ επικίνδυνο", είπε ο Espargaro.

"Άγγιξα μια λευκή γραμμή στον πρώτο γύρο και παραλίγο να πέσω. Έτσι προσπάθησα να συγκεντρωθώ και να μην κάνω λάθη, να πάω όσο πιο γρήγορα γινόταν αλλά χωρίς ρίσκο. Και ίσως έπρεπε να ρισκάρω λίγο περισσότερο γιατί η ένατη θέση δεν είναι καλή".

"Δεν ήθελα να κάνω ένα ηλίθιο λάθος όπως έκανα στο Silverstone, γιατί έχουμε ακόμα πολλούς βαθμούς, πολλούς αγώνες, πολλές μέρες μπροστά μας. Είναι απλά κατατακτήριες".

"Αλλά προφανώς αν βρέξει αύριο, θα πρέπει να ρισκάρω λίγο περισσότερο γιατί  (αύριο) παίρνεις τους βαθμούς, όχι σήμερα".

Όντας εκτός βάθρου τους τελευταίους πέντε γύρους και έχοντας υποχωρήσει 32 βαθμούς πίσω από τον Quartararo, ο Espargaro βλέπει τώρα το βάθρο του Misano ως κρίσιμο για τις ελπίδες του στο Πρωτάθλημα.

"Ξέρω ότι αν θέλω να παλέψω για το Πρωτάθλημα, πρέπει να τερματίσω στο βάθρο. Αυτός είναι λοιπόν ο στόχος μου", είπε.

Ευτυχώς για τον Espargaro, η RS-GP «βελτιώθηκε αρκετά» το Σάββατο, με αυτόν και τον ομόσταυλό του, Maverick Vinales να τερματίζουν πίσω μόνο από τον Enea Bastianini στις ΕΔ4.

"Άλλαξα πολύ τη μοτοσυκλέτα από χθες. Την έκανα λίγο περισσότερο όπως του Maverick για να αποκτήσω κάποια σταθερότητα στα φρένα. Για να αποφευχθεί η ολίσθηση", είπε ο Espargaro.

"Και απέκτησα μεγάλη σταθερότητα. Μπόρεσα να φρενάρω αργότερα και έμεινα έκπληκτος για τον ρυθμό μου. Δεν πίεζα πραγματικά και ήμουν όλη την ώρα στο 32,4 που είναι πολύ γρήγορο".

"Οπότε είναι κρίμα, το αποτέλεσμα στις κατατακτήριες, γιατί πιστεύω ότι ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ δυνατός και από τις δύο Aprilia".

Εν τω μεταξύ, αν η βροχή μείνει μακριά, ο Espargaro προβλέπει έναν ισόπαλο αγώνα.

"Δεν νομίζω ότι θα είναι αγώνας στρατηγικής. Μπορείς να πας με γκάζι από τον 1ο γύρο μέχρι το τέλος και αυτό είναι κάτι που δεν συνέβη εδώ και πολύ καιρό", εξήγησε.

"Δεν ξέρω αν η Ducati θα επιλέξει το μαλακό πίσω ελαστικό, αλλά με το μεσαίο, ξεκίνησα σήμερα το πρωί με 19 γύρους και στον 27ο γύρο έκανα 32,5. Η φθορά είναι πολύ χαμηλή. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.”

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Δεν θέλω να σκέφτομαι το Πρωτάθλημα

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Moto2 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA