• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: MotoGP ΚΑΤ
Pole position για τον Jack Miller
Νέα 03/09/2022 - 18:00

Για πρώτη φορά μετά το Grand Prix της Αργεντινής το 2018, ο Jack Miller θα ξεκινήσει έναν αγώνα MotoGP από την pole position, αφού βρέθηκε στην κορυφή των δραματικών ΚΑΤ2 που πραγματοποιήθηκαν με βροχή στο Gran Premio Gryfyn di San Marino e della Riviera di Rimini. Το 1:31.899 του Αυστραλού ήταν αρκετό για να νικήσει τον ομόσταυλό του, Francesco Bagnaia, για 0,015 δευτερόλεπτα, καθώς ο Ιταλός αντιμετωπίζει ποινή τριών θέσεων στην σχάρα εκκίνησης της Κυριακή, με τον Enea Bastianini να κάνει το 1-2-3 για την Ducati στις ΚΑΤ.


Ο Jorge Martin έθεσε το αρχικό σημείο αναφοράς στις ΚΑΤ1, προτού ο Marco Bezzecchi σημείωσεΙ 1:31.961 για να φτάσει στην κορυφή. Έχοντας απειλήσει με εμφάνιση όλο το απόγευμα, τελικά η ελαφριά βροχή άρχισε να πέφτει σε σημεία της πίστας με οκτώ λεπτά να απομένουν, με τους Bezzecchi και Martin να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις ου οδηγούν στην πρόκριση. 

Με τρεισήμισι λεπτά να απομένουν, ο Luca Marini βρέθηκε μπροστά από τον Martin για να κάνει το Mooney VR46 Racing Team 1-2 – και ο Ιταλός δεν θα μπορούσε να το είχε συγχρονίσει καλύτερα την επίθεσή του. Η βροχή άρχισε να δυναμώνει, κάτι που σήμαινε ότι ο Bezzecchi και ο Marini πήγαν στις ΚΑΤ2, με τον Martin να χάνει την πρόκριση για 0,011 δευτερόλεπτα.


Στις ΚΑΤ2, οι περισσότεροι αναβάτες ξεκίνησαν με βρόχινα ελαστικά – όλοι εκτός από τον Miguel Oliveira. Αμέσως ο Πορτογάλος αναβάτης ήταν τρία δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Bagnaia, που είχε βρόχινα ελαστικά, οπότε ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι τα slick ήταν η σωστή επιλογή.


Οι Bagnaia, Fabio Quartararo και Aleix Espargaro – οι τρεις πρώτοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – ήταν μερικοί από τους τελευταίους που βγήκαν με slicks. Εν τω μεταξύ, ο Bezzecchi ήταν ταχύτερος κατά μισό δευτερόλεπτο πριν ο Miller μετακινήσει το σημείο αναφοράς, με τον Αυστραλό να είναι για λίγο 0,7 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από οποιονδήποτε πριν ο Oliveira μειώσει τη διαφορά στα 0,2 δευτερόλεπτα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρόνοι έπεφταν γύρο με γύρο. Ο Bezzecchi έφτασε στην προσωρινή pole position, πριν ο Bastianini κάνει 1:33.812. Στη συνέχεια, ο Miller χώρισε τους Ιταλούς παίρνοντας την δεύτερη θέση, καθώς οι κόκκινες ενδείξεις αυξάνοντας στις οθόνες χρονισμού. 


Ο Miller και ο Bastianini αντάλλαξαν ξανά την πρώτη θέση, πριν ο Bagnaia τους περάσει, με 1:32.413. Όμως θα καθόταν για λίγο εκεί, καθώς σύντομα τον πέρασε ο Johann Zarco.  Ο Maverick Viñales σφίνωσε ανάμεσα στις Ducati για να πάρει την δεύτερη θέση, 0,090 δευτερόλεπτα πίσω από το Zarco, καθώς ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Quartararo, βρέθηκε στην έβδομη θέση, με λίγο περισσότερο από ένα λεπτό να απομένει. 

Ο Quartararo ανέβηκε στην πέμπτη θέση, αλλά ο Γάλλος βρισκόταν μισό δευτερόλεπτο μακριά από την pole. Το 1:31.899 από τον Miller ήταν ο νέος χρόνος αναφοράς, αλλά ο Bagnaia ήταν 0.083 δευτερόλεπτα ταχύτερος μετά τον τρίτο τομέα. Ήταν αρκετό; Όχι. Ο Pecco πήγε στην δεύτερη θέση, με τον Bezzecchi να είναι τρίτος, ο Marini έκανε μια καθυστερημένη έφοδο στην πρώτη εξάδα πριν ο Viñales ανέβει στην πέμπτη θέση, αλλά κανείς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Miller το Σάββατο στο Misano.

Αφού τερμάτισε δεύτερος, ο Bagnaia θα ξεκινήσει από την πέμπτη θέση για το Grand Prix του San Marino μετά το λάθος του στις ΕΔ1. Αυτό σημαίνει ότι ο Bastianini θα ξεκινήσει από τη μέση της πρώτης σειράς και η τέταρτη θέση του Bezzecchi θα γίνει τρίτη. Ο Viñales είναι ο τελευταίος αναβάτης που θα επωφεληθεί από την ποινή του Pecco, με τον Ισπανό να ξεκινάει στην τέταρτη θέση.

Ο Marini ηγείται της τρίτης σειράς μπροστά από τους δύο πρώτους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Quartararo και Aleix Espargaro. Δεν ήταν οι ΚΑΤ2 που ήθελαν, αλλά θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστούν τον αγώνα το αστέρι της Yamaha και το αστέρι της Aprilia. 

Επόμενο άρθρο »

Misano: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA