• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: Moto2 KAT
Pole position για τον Celestino Vietti
Νέα 04/06/2022 - 18:15

Ο Celestino Vietti κατέκτησε μια πολύτιμη pole position στην Moto2 στο Gran Premi Monster Energy de Catalunya. Ο Ιταλός είδε το προβάδισμά του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να μειώνεται γρήγορα στους τελευταίους γύρους του Πρωταθλήματος, αλλά η τελευταία προσπάθειά του στο 1:43.823 που σημείωσε στις ΚΑΤ2 στο Circuit de Barcelona-Catalunya του δίνει μια εξαιρετική πλατφόρμα για να αρχίσει να ξαναχτίζει το περιθώριο του στην βαθμολογία, καθώς θα ξεκινήσει τον αγώνα αύριο από την πρώτη θέση. Ο Aron Canet έχασε την pole position για μόλις 0,008 δευτερόλεπτα , ενώ ο Joe Roberts πήρε την τρίτη θέση, με τον ταχύτερό του γύρο να βρίσκει κίνηση στην πίστα και τον Αμερικανό αναβάτη να χάνει χρόνο. 

Ο Vietti αναγκάστηκε να περάσει από τις ΚΑΤ1, αφού έχασε την πρώτη 14άδα για μόλις 0,034 δευτερόλεπτα μετά από τις εξαιρετικά σφιχτές ΕΔ3 νωρίτερα σήμερα, αλλά βγήκε με ασφάλεια από τις ΚΑΤ1 κάνοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο γύρου εκείνης της περιόδου, με 1: 44.490. Ήταν ο Canet, ωστόσο, που έθεσε τον πρόωρο ρυθμό στις ΚΑΤ2, με 1:44.210 στον πρώτο του γρήγορο γύρο και 1:43.831 στον δεύτερο. 

Αυτός ήταν ο ταχύτερος γύρος του Σαββατοκύριακου μέχρι εκείνο το σημείο, όταν άρχισε να κυματίζει η καρό σημαία. Ο Roberts είχε φτάσει στην κορυφή των ΕΔ3 με 1:44.154, αλλά πήγε ακόμα καλύτερα στον τελευταίο του γύρο στις κατατακτήριες, σημειώνοντας 1:44.002 παρά το γεγονός ότι βρήκε στον τελευταίο τομέα της πίστας κάποιους αναβάτες που τον καθυστέρησαν. Αυτό έβαλε τον Αμερικανό αναβάτη στη μέση της πρώτης σειράς, προτού μεταφερθεί μια θέση πίσω, όταν ο Vietti έκανε χρόνο 1:43.823 που τον ανέβασε από την ένατη θέση στην κορυφή και του χάρισε την pole position. 

Ο Jake Dixon σημείωσε καλό ρυθμό από νωρίς, μένοντας δεύτερος σε ένα σημείο με 1:44.045, και ήταν επίσης πρόθυμος να βοηθήσει τον ομόσταυλό του, Albert Arenas. Ο Dixon άπλωσε τα άκρα του όσο περισσότερο μπορούσε για να ενισχύσει το slipstream που απολάμβανε ο Arenas καθώς σημείωσε 1:44.049 στα μισά των ΚΑΤ2, και εκείνοι οι χρόνοι θα άφηναν τον Βρετανό και τον Ισπανό τέταρτο και πέμπτο αντίστοιχα. Στην δεύτερη σειρά μαζί τους θα είναι ο Sam Lowes, ενώ η τρίτη σειρά αποτελείται από τους Bo Bendsneyder, Augusto Fernandez και Marcel Schrötter.

Ο Ai Ogura, ο οποίος βρίσκεται σε ισοβαθμία με τον Vietti, θα ξεκινήσει αύριο από την 10η θέση (ένα πραγματικό δώρο στον Vietti), μπροστά από τον ταχύτερο αναβάτη των ΚΑΤ1, Alonso Lopez και τον Pedro Acosta. 


Ο Tony Arbolino κατάφερε να βγει από τις ΚΑΤ1 και να διεκδικήσει τη 18η θέση στη σχάρα εκκίνησης (με τους 18 αναβάτες των ΚΑΤ2 να χωρίζονται μόλις από 1,055 δευτερόλεπτα), ενώ ο Somkiat Chantra δεν κατάφερε να περάσει στις ΚΑΤ2 και θα ξεκινήσει αύριο από την 19η θέση. 

Επόμενο άρθρο »

Η σχάρα εκκίνησης στον αυριανό αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: MotoGP KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα