• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: MotoGP KAT
Pole position με νέο ρεκόρ για τον Aleix Espargaro!
Νέα 04/06/2022 - 17:21

Ο Aleix Espargaro της Aprilia Racing κατέρριψε το δικό του ρεκόρ γύρου όλων των εποχών για να διεκδικήσει την pole position στο Gran Premi Monster Energy de Catalunya. Σε μια μάχη τριών αναβατών για την pole στα MotoGP στο Circuit de Barcelona-Catalunya, ο Aleix Espargaro με 1:38.742 επικράτησε για μόλις 0,031 δευτερόλεπτα έναντι του Francesco Bagnaia. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, πρόκειται επίσης να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά τον αγώνα της Κυριακής.

Η δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα αποτελείται αποκλειστικά από Ducati, με τον Johann Zarco τέταρτο, τον Fabio Di Giannantonio να έχει μια εκπληκτική απόδοση και να παίρνει την πέμπτη θέση και τον Jorge Martin έκτο. 


Ήταν πολύ μικρές οι διαφορές κατά το τέλος των πρώτων εξόδων στις ΚΑΤ2, με τον Quartararo να βρίσκεται στην κορυφή με 1:39.055, τον Bagnaia δεύτερο με μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου διαφορά και τον Aleix Espargaro μόλις δύο χιλιοστά πιο αργό στην τρίτη θέση. Ο Viñales είχε περάσει από τις ΚΑΤ1 και ήταν όγδοος μέχρι τη στιγμή που οι αναβάτες επέστρεψαν στα pits με 1:39.594.

Ενώ η θερμοκρασία της πίστας πλησίαζε τους 60 βαθμούς Κελσίου, ο ρυθμός ήταν εξίσου καυτός όταν οι αναβάτες επέστρεψαν για τις δεύτερες εξόδους τους. Ο Bagnaia ξεκίνησε πρώτος, όταν σημείωσε ένα 1:38,787, μόλις 0,016 δευτερόλεπτα πίσω από το ρεκόρ γύρου που είχε πετύχει ο Aleix Espargaro στις ΕΔ3. Ο 'Captain' της Aprilia πήρε την προσωρινή pole position με αυτό το 1:38.742, ενώ ο Quartararo εδραίωσε την τρίτη θέση με 1:38.959.


Προφανώς δεν ήταν ικανοποιημένος ώστε να επαναπαυθεί στις δάφνες του και ο Aleix Espargaro εξακολουθούσε να πιέζει στον τελευταίο του γύρο όμως βγήκε εκτός γραμμής στην 10η στροφή. Ο Bagnaia συνέχιζε επίσης να κυνηγάει τον αναβάτη της Aprilia και βρήκε λίγο χρόνο, αλλά ήταν αρκετός μόνο για να φτάσει στο 1:38.773 , που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο από τα αδέρφια Espargaro θα έπαιρνε την δεύτερη pole position της χρονιάς. 


Οι Ducati κυριαρχούν στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης, αφού ο Zarco έκανε 1:39.027 για να πάρει την τέταρτη θέση, 0,072 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Di Giannantonio. Ο Martin ήταν ο έκτος ταχύτερος χάρη στο 1:39.142 που σημείωσε στην πρώτη του έξοδο, και ομοίως ο Alex Rins ήταν έβδομος με 1:39.145.

Ενώ 0,403 δευτερόλεπτα χώριζαν τους πρώτους 7 στις κατατακτήριες, ο Viñales ήταν 0,252 δευτερόλεπτα πιο πίσω στην όγδοη θέση, με τον Luca Marini να φτάνει επίσης στην τρίτη σειρά της εκκίνησης. Η τέταρτη σειρά αποτελείται από τους Pol Espargaro, Jack Miller και τον δεύτερο αναβάτη που πέρασε από τις ΚΑΤ1, Τakaaki Nakagami. 


Ο Enea Bastianini ήταν το μεγαλύτερο όνομα που κόλλησε στις ΚΑΤ1. Ο αναβάτης της Gresini μπόρεσε να ανέβει στην τρίτη θέση λίγο πριν βγει η καρό σημαία με 1:39.246, όμως ο τελικός χρόνος του Nakagami τον έσπρωξε πίσω στην τέταρτη, καθώς έβγαλε τον Bezzecchi εκτός των θέσεων πρόκρισης. 


Η πέμπτη σειρά λοιπόν αποτελείται από  τους Bezzecchi, Bastianini και Brad Binder. Πίσω τους θα είναι ο Miguel Oliveira στην 16η θέση, μπροστά από τον Joan Mir και τον Franco Morbidelli. Ο Alex Marquez δεν συμμετείχε στις δοκιμές μετά από ένα δυσάρεστο ατύχημα στις ΕΔ4, που οδήγησε τον Ισπανό στο ιατρικό κέντρο για ακτινογραφία στον αριστερό του καρπό.

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα