• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τιμωρήθηκε ο Quartararo με +3''
6ος τελικά στην κατάταξη
Νέα 06/06/2021 - 21:27

Για την ανοικτή φόρμα, με την οποία αγωνίστηκε στους 5 τελευταίους γύρους ο Fabio Quartartaro, τιμωρήθηκε τελικά με επιπλέον 3'' στον συνολικό του χρόνο, που είχε ήδη “πάρει” άλλα 3'' για το κόψιμο που έκανε στην πίστα στις στροφές 1-2.

Ο κανονισμός λέει ότι: “ο εξοπλισμός πρέπει να είναι φορεμένος σωστά δεμένος, σε κάθε στιγμή στη διάρκεια μιας δραστηριότητας στην πίστα” και βάσει αυτού η Suzuki και η Ducati έκαναν ένσταση κατά των αποτελεσμάτων στους αγωνοδίκες και την κέρδισαν, με την ποινή που επιβλήθηκε.

Βέβαια είναι και λάθος της οργάνωσης ο χειρισμός του όλου θέματος, αφού οι αγωνοδίκες που παρακολουθούν τα πάντα από πολλές παραπάνω κάμερες, έπρεπε να του έχουν βγάλει σημαία “μαύρη/πορτοκαλί”, που σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα. Βάσει αυτής της σημαίας ο Γάλλος οδηγός θα έπρεπε να βγει στα πιτς, να δεθεί σωστά η φόρμα του και μετά να συνεχίσει τον αγώνα. Μάλιστα υπάρχει και το σχετικό πλάνο στο τέλος του αγώνα που ο Γάλλος δένει σωστά μόνος του το φερμουάρ της φόρμας του, που δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα. 

Οι άνθρωποι της Alpinestars που εξέτασαν αρχικά τη φόρμα στην πίστα δεν βρήκαν κάτι που να μην δουλεύει σωστά και θα τη στείλουν και για εξέταση του φερμουάρ στο εργαστήριο στην Ιταλία. Οπότε η προφανής εξήγηση είναι ή ότι δεν είχε κλείσει σωστά τη φόρμα πριν το γύρο προθέρμανσης ο Γάλλος, ή ότι το φερμουάρ άνοιξε στα 350 χλμ/ώρα, κάτι που φαίνεται περίεργο, αφού δεν έγινε σε κανέναν άλλο οδηγό. 

Αφού όμως άνοιξε και ο Quartararo πέταξε το υποχρεωτικό προστατευτικό στήθους και αυτή η κίνηση χαρακτηρίστηκε μη σύννομη. 

Μάλλον “έπεσε στα μαλακά” με την τιμωρία μόνο με +3'', αφού κάποιοι στο paddock θεωρούν ότι έπρεπε να αποκλειστεί τελείως από την κατάταξη. Μπορεί να αναλογιστεί κανείς τι θα γινόταν, αν ο Quartararo είχε μια πτώση με ανοικτή τη φόρμα του;

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: Moto3 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Morbidelli: Δεν έχω τελική ταχύτητα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα