• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: Moto3 Αγώνας
Νίκη για τον Sergio Garcia! - Κόκκινη σημαία στον τελευταίο γύρο!
Νέα 06/06/2021 - 13:15

Με έναν συναρπαστικό αγώνα (όπως μας συνηθίζουν άλλωστε) ξεκίνησαν την αγωνιστική Κυριακή οι αναβάτες της Moto3. Ο αγώνας ήταν γεμάτος ανατροπές, δυνατές στιγμές και δράματα στον τελευταίο γύρο.

Ήδη από τον warm up γύρο, ο Ricardo Rossi είχε πτώση και δεν κατάφερε να ξεκινήσει τον αγώνα. Πρώτος έστριψε ο Gabriel Rodrigo, μπροστά από τους Niccolo Antonelli, Jeremy Alcoba, Stefano Nepa, John McPhee, Izan Guevara και Brad Binder. Σε κάθε γύρο, μετά το slipstream της τελικής ευθείας, ο αναβάτης στην κορυφή άλλαζε, με τους Antonelli, Binder, McPhee, Rodrigo και Alcoba να παίρνουν διαδοχικά την πρώτη θέση.

Με 12 γύρους να απομένουν και ενώ έδειχνε να βρίσκεται σε πολύ καλό ρυθμό, ο John McPhee έπεσε στην 2η στροφή από την πρώτη θέση, συνεχίζοντας μια πολύ κακή χρονιά. Πίσω του ακριβώς, στην ίδια στροφή έπεσαν ο Andrea Migno και ο Tatsuki Suzuki, βγάζοντας σε μια στιγμή εκτός, τρεις από τους ταχύτερους αναβάτες της κατηγορίας.

Ο Pedro Acosta ξεκίνησε από την 25η θέση του grid και μέχρι εκείνη την στιγμή είχε καταφέρει να βρεθεί στο group των πρωτοπόρων. Kοντά βρισκόταν και ο Romano Fenati, ο οποίος μάλιστα ηγήθηκε του αγώνα για λίγο πριν χάσει την θέση του από τον Deniz Öncu, που με την σειρά του προσπεράστηκε από τον Jeremy Alcoba. Σε αυτό το σημείο του αγώνα, οι πρώτοι 15 αναβάτες είχαν 8 δευτερόλεπτα διαφορά με τους υπόλοιπους και ο αγώνας πλέον γινόταν μεταξύ τους, καθώς καθένας από αυτούς είχε την δυνατότητα να κερδίσει.

Μπροστά, με κάθε ευκαιρία, ο Binder, o Öncu, o Acosta και ο Alcoba αλλάζανε θέσεις στην κορυφή, ενώ δίπλα τους (και πολλές φορές ανάμεσά τους) ήταν ο Izan Guevara, o Sergio Garcia και ο Romano Fenati.

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, πρώτος ήταν ο Darryn Binder, αλλά στην στροφή πρώτος έστριψε ο Jaume Masia, ο οποίος οδήγησε για πρώτη φορά τον αγώνα. Σύντομα προσπεράστηκε από τον Garcia και τον Guevara, ο οποίος δυστυχώς έπεσε από την δεύτερη θέση λίγο πριν το τέλος.

Φτάνοντας στην τελική ευθεία, Sergio Garcia και Jeremy Alcoba βρέθηκαν πάρα πολύ κοντά, με τον Garcia να περνάει τελικά πρώτος την γραμμή του τερματισμού, με διαφορά 0,015. Τρίτος ήταν ο Jaume Masia, ο οποίος όμως έχασε την θέση του, λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας. Αυτό επέτρεψε στον Deniz Öncu να σκαρφαλώσει για πρώτη φορά στο βάθρο, κάτι που τον έκανε να δακρύσει κατά τις δηλώσεις του.

Λίγο πίσω από τους αναβάτες του βάθρου εκτυλίχθηκε ένα δράμα. Στην 8η στροφή του τελευταίου γύρου, ο Ayumu Sasaki, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε. Ο Romano Fenati χτύπησε την πεσμένη μοτοσυκλέτα, αλλά κατάφερε να μείνει όρθιος. Δυστυχώς πιο άτυχοι ήταν οι αναβάτες της Leopard, Dennis Foggia και Xavier Artigas, οι οποίοι χτύπησαν την μοτοσυκλέτα και έπεσαν και οι δύο. Τελικά, τον γύρο του θριάμβου έκαναν ως...συνεπιβάτες, με τον Foggia μάλιστα να κάθεται στην μοτοσυκλέτα του δεύτερου Αlcoba. Λόγω του ατυχήματος, βγήκαν κόκκινες σημαίες, κάτι που ταρακούνησε τα αποτελέσματα και για αυτό υπήρξε και η αργοπορία στην ανακοίνωσή τους.

Πίσω από τον Masia ήταν ο Darryn Binder, ενώ στην 6η θέση βρέθηκε ο Gabriel Rodrigo, μπροστά από τον Pedro Acosta. Όγδοος ήταν ο Niccolo Antonelli, ενώ πίσω του την δεκάδα έκλεισαν ο Kaito Toba και ο Stefano Nepa.

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Test

« Προηγούμενο άρθρο

Τιμωρήθηκε ο Quartararo με +3''

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα