• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα ΜotoGP πρεσβευτής του Ισπανικού τουρισμού
Μια αρκετά σημαντική συμφωνία
Νέα 25/03/2010 - 19:03

Ο κ. Joan Mesquida, γ.γ. του Υπουργείου Τουρισμού της Ισπανίας και ο κ. Carmelo Espeleta, διευθύνων σύμβουλος της Dorna, υπόγραψαν μια συμφωνία με την οποία τα MotoGP, μέσα από τους αγώνες τους, θα διαφημίζουν την Ισπανία σαν μεγάλο τουριστικό προορισμό.

Η διάρκεια της συμφωνίας είναι τριετής, περιλαμβάνει και τη σεζόν του 2012 και το σλόγκαν της θα είναι το “Visit Spain". Τα MotoGP ταξιδεύουν σε 4 ηπείρους και προβάλλονται σε εκατομμύρια θεατές σε όλος τον κόσμο – οι οποίοι φυσικά θα βομβαρδίζονται και από το συγκεκριμένο μήνυμα. Σκοπός του είναι να κερδίσει η Ισπανία ακόμα περισσότερους πόντους σαν δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

 

Πρωτοστάτες σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι, μεταξύ άλλων, και οι Ισπανοί αναβάτες, αρκετοί από τους οποίους ήταν παρόντες στην συνέντευξη τύπου: Jorge Lorenzo, Héctor Barberá, Álvaro Bautista και πολλοί άλλοι που θα αγωνιστούν και στις μικρότερες κατηγορίες (Moto2 και 125cc).

 

Μέρος της συμφωνίας προβλέπει ότι ο Υπουργείο Τουρισμού της Ισπανίας θα είναι ο κύριος χορηγός του αγώνα της Ιαπωνίας που θα γίνει στο Motegi στις 25/4. Το “Visit Spain” θα κάνει επίσης την παρουσία του και σε άλλες πίστες το 2010, όπως για παράδειγμα στο Silverstone (20/6), στο Sachsenring (18/7) και στην Indianapolis (29/8).

 

Τόσο ο Carmelo Espeleta, όσο και ο Joan Mesquida, δηλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την συμφωνία, οι οποία υπολογίζεται πως θα στέλνει το ”Visit Spain” σε πάνω από 225 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλον τον κόσμο σε κάθε αγωνιστική σεζόν. Πάντως, με την Ισπανία να φιλοξενεί πλέον 4 αγώνες, ήταν πολύ φυσική μια τέτοιου είδους συμφωνία.

 

Και το quiz της ημέρας: Μήπως γνωρίζετε κάποια άλλη χώρα, της οποίας η “βαριά βιομηχανία” είναι ο τουρισμός και η οποία θα μπορούσε να ωφεληθεί από αντίστοιχη συμφωνία; (Αρκεί βέβαια να είχε τις κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενήσει MotoGP, θα μου πείτε – και θα συμφωνήσω).

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Αισιοδοξία στην Suzuki

« Προηγούμενο άρθρο

H FB Corse συνεχίζει την προσπάθεια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα