• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: Φώτα... Μηχανές... Πάμε!!!
Όλα έτοιμα στο Εμιράτο
Νέα 13/03/2010 - 09:42

Οι τελευταίες επίσημες δοκιμές για τα MotoGP θα γίνουν στην πίστα του Qatar18 και 19 Μάρτη). Ομάδες και αναβάτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις τελευταίες τους ρυθμίσεις, πριν επιστρέψουν στην ίδια πίστα για την πρεμιέρα της σεζόν, το βράδυ της 11ης Απριλίου.

 

Ο Valentino Rossi ήταν ο ταχύτερος και στις δύο προηγούμενες δοκιμές που έγιναν στην Μαλαισία (Sepang), όπου έκανε και νέο ρεκόρ γύρου. Ο Ιταλός θέλει να κάνει το χατ ρικ και να μπει με ακόμα πιο ανεβασμένη ψυχολογία στο κυνήγι του 10ου παγκόσμιου τίτλου του.

Οι δοκιμές στο Εμιράτο όμως θα είναι πολύ πιο σημαντικές για τον ομόσταυλο του Rossi τον Jorge Lorenzo. Ο αναβάτης απ' την Μαγιόρκα είχε τραυματιστεί στο χέρι κατά τη διάρκεια προπόνησης motocross και έχασε τις δεύτερες δοκιμές της Sepang. Τα φώτα της πίστας του Qatar θα είναι η τελευταία ευκαιρία του Lorenzo για να προετοιμαστεί για την σεζόν.

 

Στο στρατόπεδο της Ducati, οι Casey Stoner και Nicky Hayden ήταν μέσα στους τρεις ταχύτερους της Sepang, ενώ το δίδυμο της Repsol Honda (Dani Pedrosa και Andrea Dovizioso) θέλει και αυτό να τελειώσει την προετοιμασία του με βελτιωμένους χρόνους.

 

Οι προβολείς της πίστας θα φωτίσουν για πρώτη φορά και τα νέα χρώματα των GSV-R της Rizla Suzuki (διαβάστε και εδώ) πάνω στις οποίες θα κάθονται οι Alvaro Bautista και Loris Capirossi.

 

Τα έξι “πρωτάκια” των MotoGP, πηγαίνουν στην έρημο γνωρίζοντας πως έχουν να κάνουν αρκετή δουλειά για να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν περισσότερο στους τετράχρονους κινητήρες των 800cc. Ο Ben Spies (Yamaha Tech3) ήταν ο ταχύτερος των έξι και φυσικά θέλει να παραμείνει εκεί – άλλωστε έχει ήδη πάρει τον τίτλο του “Rookie of the Year”.

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι Έλληνες τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη τη σεζόν του 2010 μέσα από την συχνότητα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ (αλλά και από το racing.skai.gr), για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πρώτη μετάδοση το Σάββατο 10 Απριλίου με τις κατατακτήριες δοκιμές.

Επόμενο άρθρο »

Aprilia RSV-4: Αλλαγή κανονισμών WSBK

« Προηγούμενο άρθρο

Άνθρωποι ή Θεοί;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα