• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aprilia RSV-4: Αλλαγή κανονισμών WSBK
Για τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένου κιτ βελτίωσης
Νέα 13/03/2010 - 07:55

Η Aprilia, στον πρώτο αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος SBK στο Phillip Island, είχε μαζί της ένα κιτ κινητήρα με βελτιωμένο κιβώτιο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμές αλλά όχι στον αγώνα.

Το θέμα είναι πως για να γίνει κάτι τέτοιο και στον αγώνα, θα πρέπει να γίνει μια μικρή τροποποίηση στους τεχνικούς κανονισμόυς των SBK, μιας και υπάρχει ένα σημείο τους με διττή ερμηνεία. Μέσα σε αυτήν την γκρίζα περιοχή κινήθηκε η Aprilia για την συγκεκριμένη μετατροπή, υποστηρίζοντας πως είναι απολύτως νόμιμη.

Η τροποποίηση των κανονισμών, αν τελικά γίνει, θα πρέπει να γίνει πριν τον επόμενο αγώνα του WSBK (Portimao, 26-28 Μάρτη). Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια ένσταση από τις υπόλοιπες ομάδες, οπότε είναι λίγο απίθανο να επιβληθεί κάποια ποινή στην Aprilia σε περίπτωση που τελικά χρησιμοποιήσει το κιτ ακόμα και χωρίς αλλαγή των κανονισμών.

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως αν τελικά η χρησιμοποίηση του κιτ απαγορευθεί, αυτό δεν θα συμβεί επειδή αυξάνει την απόδοση της RSV-4 (και αν συμβαίνει αυτό η βελτίωση είναι απειροελάχιστη), αλλά λόγω της αύξησης αγωνιστικού κόστους για όσες ομάδες θελήσουν να υιοθετήσουν μια παρόμοια λύση και στις δικές τους μοτοσυκλέτες.

Επόμενο άρθρο »

Η λέσχη SUPERSPORT FANS CLUB και η ''TEAM 65'' διοργανώνει ολοήμερο Track Day

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar: Φώτα... Μηχανές... Πάμε!!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα