• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Άνθρωποι ή Θεοί;
Οι πρωταγωνιστές οδηγοί του MotoGP, μέσα από μια γυναικεία ματιά
Νέα 13/03/2010 - 06:14

 

Απόψεις της Στεφανίας Μάλαμα

 

ΜΟΤΟGP. O ορισμός της απόλαυσης, της αδρεναλίνης, του πάθους, της πώρωσης, της παράνοιας… Μηχανές απίστευτης τεχνολογίας, οδηγοί θηριοδαμαστές. Ανεπανάληπτες στιγμές που μοιάζουν βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πράγματα αδιανόητα για τον καθημερινό αναβάτη, ταχύτητες εξωφρενικές. Στοιχεία που καθηλώνουν και ‘’ενώνουν’’ εκατομμύρια ζευγάρια μάτια από όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την γλώσσα ή την θρησκεία του καθενός. Όμως ποιοι είναι αυτοί που τις οδηγούν και τις φτάνουν στα όρια τους; Είναι άνθρωποι ή θεοί όπως συνηθίζουμε να τους αποκαλούμε; Και τι είναι αυτό που εν τέλει εισπράττουμε εμείς από την κατά τα άλλα άψυχη τηλεόραση; Τι προσωπικότητες νομίζουμε πως είναι; Παίζουν ρόλο και αυτές (οι προσωπικότητες) στο να μας κάνουν oπαδούς κάποιου συγκεκριμένου αναβάτη; Αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε επικεντρώνοντας αναγκαστικά την προσοχή μας στους πιο προβεβλημένους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας, ξεκινώντας από τον κάτοχο της χαμηλότερης βαθμολογίας στο περσινό πρωτάθλημα και φτάνοντας στον πρώτο… Έτοιμοι; Βάλτε κράνος, γάντια, φόρμα, βενζίνη απαραιτήτως (όσο ακριβή και αν είναι) και πάμε σε ένα ταξίδι προσωπικοτήτων, μέσα από μια γυναικεία μάτια…!

 

NICKY HAYDEN Ή ΑΛΛΙΩΣ KENTUCKY KID: Τερματίζει 13ος στο πρωτάθλημα, με 104 βαθμούς. Καθαρή ματιά, αισιοδοξία, θέληση και πείσμα, εργατικότητα και προσπάθεια. Ένας άνθρωπος που δείχνει πιο κοντά σε εμάς τους κοινούς θνητούς, μιας και έχει τις εκρήξεις του που είναι χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, με την χαρά έκδηλη να ζωγραφίζεται στο πρόσωπο του, σε μια επιτυχία του αλλά και την θλίψη να τον κυριεύει με ειλικρίνεια, αν η απογοήτευση είναι το συναίσθημα που επικρατεί μέσα του. Όμορφο, ζεστό χαμόγελο και προσιτή παρουσία…

 

MARCO MELANDRI: Τερμάτισε 10ος στο πρωτάθλημα με 108 βαθμούς, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις ύστερα από τα απανωτά “χτυπήματα” της μοίρας, με μια μηχανή και μια ομάδα που περισσότερο με μικρή οικογένεια έμοιαζε, παρά με ομάδα, αλλά που με το “δέσιμο” της έκανε θαύματα. O ορισμός της λέξης αναβάτης ακούει στο όνομα “MELANDRI”. Η πλέον συμπαθής φυσιογνωμία, που μόνο καλοσύνη σου αποπνέει. Με τις επιλογές του απέδειξε ότι η οδήγηση της μηχανής του είναι τρόπος ζωής και όχι επάγγελμα. Ευγένεια, ήθος, ένας καλός χαρακτήρας αλλά και με μια μεγάλη ανάγκη για υποστήριξη, μια πηγή δύναμης που αναζητά βαθιά στον εαυτό του και που εξ αφορμής αυτού οδηγήθηκε σε ένα τατουάζ ένεση αναζωογόνησης για τις δύσκολες στιγμές που λέει “δεν υπάρχει εύκολος τρόπος”.

 

COLIN EDWARDS: Τερμάτισε 5ος στο πρωτάθλημα με 161 βαθμούς. Ίσως κάπου στο DNA του να υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ. Έξω καρδιά, χαμογελαστός, αστείος (με την καλή πάντα έννοια), θετική αύρα να σε περικλείει και μόνο που τον βλέπεις, επαγγελματίας. Θα τολμούσαμε να πούμε ότι είναι ο φίλος που όλοι θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας σε μια δύσκολη στιγμή, για ένα χαμόγελο. Δεν ξεπερνάει τα όρια, είναι εκείνος που σε κάνει να πιστεύεις πως ότι λάθος και να κάνει σίγουρα δεν είναι σκόπιμο η κακοπροαίρετο…

 

“ΑΓΙΑ”ΤΕΤΡΑΔΑ-FANTASTIC FOUR

 

CASEY STONER: Τέταρτος στο πρωτάθλημα με 220 βαθμούς. Μια “κόκκινη” προσωπικότητα που η νεράιδα DUCATI με το μαγικό της ραβδάκι τον μετέτρεψε από αγοράκι ΜΑSTER της τούμπας, σε άντρα σούπερ αναβάτη. Δείχνει να έχει φορεθεί γάντι η κόκκινη θεά πάνω του - τόσο που απορούμε. Ψυχρός αλλά παράλληλα ρομαντικός μιας και δεν αποχωρίζεται ποτέ την σύζυγο του ΑDRIANNA. Άνθρωπος που δείχνει να μην δέχεται εύκολα την ήττα και το ενδεχόμενο λάθος του, ως άλλος BIAGGI, και που στην πίεση, πλην σπανίων περιπτώσεων, κάνει λάθη. Αξίζει να βρίσκεται αναμφισβήτητα στο πάνθεον των καλυτέρων. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος ο οποίος έχει καταφέρει να δαμάσει την άγρια “δύσκολη” DUCATI του.

 

DANI PEDROSA: 3ος στο πρωτάθλημα με 234 βαθμούς. Δεν διακρίνεται για το φημολογούμενο σέξι ταπεραμέντο των Ισπανών, όσον αφορά τον χαρακτήρα του. Συνεσταλμένος, κλειστός άνθρωπος που δίνει την αίσθηση ότι είναι εξαιρετικά υπάκουος και εύκολα κατευθυνόμενος, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Προσπαθεί και τα καταφέρνει να στέκεται επάξια δίπλα στους πρώτους αλλά κρατώντας τα όρια. Αν αισθανθεί ότι “μέχρι εκεί μπορεί” δεν θα ρισκάρει ζορίζοντας τα πράγματα και φτάνοντάς τα στα άκρα. Ενδιαφέρουσα προσωπικότητα να την ξετυλίξεις σαν δώρο και να δεις τι κρύβει μέσα της. Μινιόν αλλά με ταλέντο (και εδώ κολλάει το.. ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΧΩΡΑΝΕ). Να τα λέμε αυτά…

 

JORGE LORENZO: Τερμάτισε 2ος στο πρωτάθλημα με 261 βαθμούς. Μια ανάσα, μια γουλιά νερό και πάμε… Αυτός ο άνθρωπος δείχνει να τα έχει όλα, αυτά που είτε θα σε πωρώσουν, είτε θα σε ξενερώσουν. Ένα πρόσωπο με σπινθηροβόλο βλέμμα, ζωηρά και έξυπνα μάτια, πονηρό χαμόγελο και “τσαμπουκά”! Ένας τσαμπουκάς που δείχνει να ξεχειλίζει από κάθε κύτταρο του οργανισμού του. Εύστροφος, πολεμιστής, χωρίς φραγμούς και όρια, να αγγίζει κυριολεκτικά το γνωστό ’’ζω – πεθαίνω’’. Με στόχο να νικήσει τον ROSSI όντας στην ίδια ομάδα, ένα κίνητρο που από μόνο του οδηγεί σε διαρκείς οδηγικές εκρήξεις, ένα ήδη ενεργό ηφαίστειο… που ενδεχομένως αυτό να αποτελεί μια ένδειξη ανωριμότητας. Χωρίς δεύτερη σκέψη, είτε τον “πάμε” είτε όχι, είναι άξιος της προσοχής μας, με έντονη προσωπικότητα και αισθητή παρουσία.

 

VALENTINO ROSSI: 5 Γράμματα, 9 πρωταθλήματα, άπειροι θαυμαστές, μια πολυδιάστατη προσωπικότητα ενός πολυπρωταθλητή που έχει συζητηθεί, έχει παθιάσει, έχει αγγίξει, έχει ανατριχιάσει έχει σηκώσει από καναπέδες, κρεβάτια, ντιβάνια (όπως λέει και ο γνωστός τηλεπωλητής), εκατομμύρια φαν του. Έχει κάνει το ακατόρθωτο, έχει “αρρωστήσει” ακόμα και ανθρώπους που δεν ήξεραν καν τι είναι τα MOTO GP. Έχει καταφέρει να μας κάνει όλους ROSSI στην θέση του ROSSI. Να χαιρόμαστε με τη νίκη του με τρέλα και πάθος και να βιώνουμε την ήττα του αγγίζοντας ακόμα και τα όρια της κατάθλιψης. Να “τρέχουμε” με το νου μας δίπλα του, και να του μιλάμε σαν να μας ακούει. Κοινωνικός, έξυπνος, διορατικός, παιχνιδιάρης, άνθρωπος που ξέρει να χάνει αλλά και να παλεύει να διεκδικεί, να δίνει στον κόσμο αυτό που θέλει… ΘΕΑΜΑ!! Δεν είναι τυχαία η δήλωση του αρχιμηχανικού του και πρώην μηχανικού του MICK DOOHAN, του JEREMY BURGESS “ο DOOHAN απολάμβανε την νίκη ενώ ο ROSSI τον αγώνα” Και μαζί με αυτόν και εμείς. Φυσιογνωμία που σε κάνει να θέλεις να τον πλησιάσεις (1ον αν τα καταφέρεις και 2ον αν δεν λιποθυμήσεις) και να του σφίξεις το χέρι αν είσαι άντρας ή να τον “πνίξεις” στα φιλιά εάν είσαι γυναίκα, γιατί έχει ένα ‘μουτράκι’ τόσο ζωηρό (ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΛΕΩ;;) αν τα διαβάσει αυτά που γράφω καταστράφηκα. Οδηγικές ικανότητες απίστευτες, ίσως ο μόνος αναβάτης που δηλώνει πάντα το παρόν, σε κάθε αγώνα, σε κάθε κατάσταση. Έχει ένα μοναδικό τρόπο, ακόμα και όταν τα γεγονότα δεν είναι υπέρ του, οι δηλώσεις του και η στάση του να οδηγούν μετά το τέλος του αγώνα τις εξελίξεις να γέρνουν την ζυγαριά προς την πλευρά του. Και η αλήθεια είναι μια... δεν είναι απαραίτητο φυσικά να είναι όλοι θαυμαστές του, αλλά αυτοί που είναι, φανατίζονται μαζί του, ενώ αυτοί που δεν είναι, σίγουρα αποδέχονται ότι 9 Παγκόσμια Πρωταθλήματα δεν κερδίζονται τυχαία!

 

Οδεύοντας προς το κλείσιμο αυτού του ομηρικού άρθρου θα είχα κάνει μισή δουλειά, αν δεν είχα θέσει και μια άλλη παράμετρο… πιο θηλυκή θα την έλεγα... Για εμάς το “ωραίο φύλλο” και πολύ περισσότερο για εκείνες που δεν γνωρίζουν τόσο το άθλημα σαν άθλημα (που κρίμα για αυτό θα έλεγα) ένα καλό κίνητρο για την παρακολούθηση των αγώνων αυτών αποτελεί και η κοινά αποδεκτή σέξι εμφάνιση των αντρών αυτών... Μια δερμάτινη φόρμα με ένα κράνος να αφήνει μόνο μια έντονη ματιά να μαγνητίζει, αυτοπεποίθηση να ρέει παντού άφθονη στο GRID, αλλά και η τεράστια δύναμη που διαχειρίζονται, αποτελεί όπως και να το κάνουμε πόλο έλξης.

Είναι κοινά αποδεκτό πως το “πακέτο” συντελεί στο να ξεχωρίσουμε έναν αναβάτη. Στον καθένα μας αρέσει μια διαφορετική προσωπικότητα, ένα ξεχωριστό οδηγικό στυλ. Όμως όλοι συγκλίνουμε στο ότι –ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ- αυτοί οι οδηγοί δεν είναι θεοί, είναι άνθρωποι με όνειρα σαν αυτά που κάνουμε όλοι μας καθημερινά, που πάλεψαν, κουράστηκαν, θυσίασαν, μόχθησαν, τραυματίστηκαν, αλλά κατόρθωσαν να φτάσουν αυτό που ήταν κάποτε άπιαστο και που τώρα είναι πραγματικότητα… Είναι οι υπεραναβάτες που όλοι μιλάμε για αυτούς.

 

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ;

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ!!!

Επόμενο άρθρο »

Qatar: Φώτα... Μηχανές... Πάμε!!!

« Προηγούμενο άρθρο

Ελαστικά Moto2: Μαύρα, στρογγυλά και... βρώμικα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα