• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK: Το 'πε, το 'κανε ο Haslam – Άπαιχτος ο Checa
Τρομερός ο πρώτος αγώνας
Νέα 28/02/2010 - 08:24

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς των SBK στο Phillip Island ήταν πραγματικά συναρπαστικός. O Leon Haslam (Suzuki Alstare) είχε την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών, καταφέρνοντας να πάρει το 1ο σκέλος (πρώτη του νίκη στα SBK) και να έρθει δεύτερος στο 2ο. Ο Haslam, έχοντας την pole position, ξεκίνησε δυνατά στο 1ο σκέλος και έμεινε μπροστά.

Ο Michel Fabrizio (Ducati Xerox) είχε από κοντά τον Βρετανό και οι μάχες τους ήταν πολύ δυνατές. Προς το τέλος του αγώνα ο αναβάτης της Ducati αύξησε την πίεση και φάνηκε ότι θα έπαιρνε την νίκη. Όμως ο Haslam άντεξε και τερμάτισε 4, μόλις, χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Ιταλό. Χρειάστηκε μάλιστα η βοήθεια του photo finish για να ξεκαθαρίσει σε ποιόν απ' τους δύο πήγε η πρώτη θέση.

Το photo finish επιστρατεύθηκε για να βρεθεί ο νικητής του 1ου σκέλους
Το photo finish επιστρατεύθηκε για να βρεθεί ο νικητής του 1ου σκέλους

Τρίτος στο 1ο σκέλος ήταν ο Noriyuki Haga (Ducati Xerox), ο οποίος έμεινε σχετικά κοντά στους δύο πρώτους, χωρίς ωστόσο να δείξει ότι μπορεί να τους πιέσει ουσιαστικά. Άλλη μια συναρπαστική μάχη στο 1ο σκέλος, ήταν αυτή του Jonathan Rea (HANNspree Ten Kate Honda) και του Max Biaggi (Aprilia Alitalia Racing). Ο Rea επικράτησε τελικά, όμως τα εύσημα πρέπει να πάνε και στον Biaggi ο οποίος ξεκίνησε από την 11η θέση του grid και πραγματικά έκανε πολύ καλό αγώνα.

 

Στο 2ο σκέλος ο Haslam ξεκίνησε επίσης καλά και είχε μάχη με τον ομόσταυλό του τον Sylvain Guintoli (Suzuki Alstare). Ο Γάλλος μετά από ένα μέτριο 1ο σκέλος, επανέκαμψε και πρωταγωνίστησε στο 2ο.

Όμως, αν κάποιος ήθελε να δει τον πραγματικό πρωταγωνιστή, θα έπρεπε να κοιτάξει στις πιο πίσω θέσεις, ψάχνοντας για την Ducati με τον αριθμό 7. Ο 38χρονος Carlos Checa (Althea Racing) ήταν μόλις στην 8η θέση μετά τον πρώτο γύρο

Πολύ καλός ο Carlos Checca, πήρε νίκη στο 2ο σκέλος
Πολύ καλός ο Carlos Checca, πήρε νίκη στο 2ο σκέλος

Ο Ισπανός όμως έβαλε το κεφάλι κάτω και οδηγώντας στρωτά έφτασε 2ος. Τελευταίος γύρος προτελευταία στροφή και ενώ όλα έδειχαν ότι ο Haslam θα έκανε το “διπλό”, ο Checca με μια καταπληκτική κίνηση περνάει πρώτος.

Τίποτα μπορούσε να στερήσει πλέον από τον Ισπανό της τρίτη του νίκη στα SBK – και φυσικά την πρώτη νίκη της ιδιωτικής Althea Racing. Τρίτος ο Fabrizio και τέταρτος ο Guntoli, που δεν άντεξε την πίεση του φορτσάτου Ιταλού.

Ικανοποίηση πάντως και στις τάξεις της Suzuki που είδε τους δύο αναβάτες της να πρωταγωνιστούν. Ο Haga αρκέστηκε σε μια 5η θέση, με Jonathan Rea (HANNspree Ten Kate Honda), Troy Corser (BMW Motorrad Motorsport) και Biaggi (Aprilia Alitalia Racing) ν' ακολουθούν στην οκτάδα.

Απ
Απ' τις μάχες του 2ου σκέλους: Haslam (91), Checca (7), Guintoli (50) και Fabrizio (84)

Επόμενος αγώνα για τα SBK στις 26–28 Μαρτίου στο Portimao (Πορτογαλία).

 

Βαθμολογία:

1 Leon Haslam 45
2 Michel Fabrizio 36
3 Carlos Checa 36
4 Nori Haga 27
5 Sylvain Guintoli 26

 

Τα αποτελέσματα του 1ου σκέλους εδώ

Τα αποτελέσματα του 2ου σκέλους εδώ

 

Επόμενο άρθρο »

Fiat Yamaha: Λιγότεροι μηχανικοί στις δοκιμές για περιορισμό των εξόδων

« Προηγούμενο άρθρο

Leon Haslam: “Σημασία έχει πώς τελειώνεις τον αγώνα, όχι πώς τον αρχίζεις”

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα